Huwelijk

Grand Williamsburg-bruiloft van Arden Wohl en Jonah Freeman

Grand Williamsburg-bruiloft van Arden Wohl en Jonah Freeman

De in New York gevestigde accessoiresontwerper Arden Wohl was dolblij toen kunstenaar Jonah Freeman haar tijdens een sneeuwstorm in januari 2017 voorstelde, maar ze koesterde niet altijd in de gloed van haar madeliefvormige verlovingsring. • Hij vroeg me op zaterdag en ik was als, Geweldig! Je weet dat ik dit maandag ga plannen, toch? Wohl herinnert het zich. Ik wilde die prime time bruiloft begin juni. En er was geen manier waarop ik anderhalf jaar wachtte

Dat liet het paar slechts vijf maanden over om hun huwelijk op 2 juni 2017 bij elkaar te brengen in Weylin, een voormalige bank met dubbele koepelvormige beaux arts in Williamsburg, Brooklyn. En het was inderdaad groot: 450 gasten, een vijfgangenfeest, vier taarten en een after-party bijna net zo uitgebreid en feestelijk als de bruiloft zelf. • Dat is gewoon de manier waarop we zijn - hoe meer zielen, hoe meer vreugd! De grotere hoe gelukkiger! Zegt Cri de Coeur accessoires-ontwerper, die bekend staat om haar Boheemse stijl en glinsterende hoofdbanden.

En hoewel de meeste bruiden zouden worden gestrest door die precaire combinatie van een strakke tijdlijn en enorme schaal, wist Arden dat ze het kon doen met de hulp van haar enorme stam creatieve vrienden. Haar eerste telefoontje was naar Mandie Erickson, een mode-publicist op de A-lijst, die ze in dienst nam als haar weddingplanner, ondanks het feit dat Mandie eigenlijk nooit een bruiloft had gepland. - Het moest Mandie zijn; ze doet de beste modeshows, zegt Arden.

Foto door Aria Isadora / BFA voor BFA-bruiloften

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

Voor haar jurk noemde Wohl een andere geestverwant, modeontwerpster Zac Posen, van wie ze al sinds haar tienerjaren kleding koopt. Ze werkten uit Arden's lange en gevarieerde lijst van inspiraties - Edward Gorey-illustraties, libellen en Christina Rossetti's poëzie, om er maar een paar te noemen - om een ​​lichtroze jurk te bedenken met veelkleurige geborduurde bloemen, een zijden tule overlay en een 25-voet trein . "De look was erg art nouveau houten nimf", zegt ze.

Foto door Thomas Wolfe Northcut

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

De bruid combineerde haar aangepaste jurk met een 25-voet lange sluier, Cri de Coeur-sandalen en een bijpassende jade en rozenkwarts hoofdband-tiara met dank aan Mandie's moeder, de sieradenontwerpster Karen Erickson.

Foto door Aria Isadora & Samantha Nandez / BFA voor BFA-bruiloften

Brrch floral creëerde het statementboeket van de bruid, met orchideeën en pioenen. De bruid noemt bloemenontwerper Brittan Asch een 'geniale kunstenaar'.

Foto door Aria Isadora / BFA voor BFA-bruiloften

De bruid had een baanwaardig ensemble, en dat was precies het punt. We wilden dat het aanvoelde als een modeshow

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

De ceremonie vond plaats in Main Rotunda van Weylin, met een gerestaureerd 110-voet plafond van handgeschilderde fresco's en bladgoudversiering.

Foto door Thomas Wolfe Northcut

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

Tijdens de ceremonie werd de jurk van de bruid verlicht door uplighting.

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

De stoet van 12 groomsmen en 21 bruidsmeisjes - elke vrouw gekleed in een andere lange, gebloemde jurk van ontwerpers variërend van Alberta Ferretti tot Zimmerman - liep door het gangpad naar een live muzikaal optreden met een klassiek strijkkwartet en leden van de psychedelische rockband MGMT. Onder een prieel van bloemen gebouwd door Brrch Event Design uit Brooklyn, gaf zangeres Eleanor Friedberger van The Fiery Furnaces, een gemeenschappelijke vriend van de bruid en bruidegom, een uitgesproken niet-traditionele ceremonie. "Het ging heel erg over de kosmos", zegt Arden, die beweert dat ze te zenuwachtig was om te huilen.

Foto door Aria Isadora en Samantha Nandez / BFA voor BFA-bruiloften

"Het was zo leuk om iedereen te zien terwijl ik daarna door het gangpad liep", zegt de bruid.

Foto door Aria Isadora en Samantha Nandez / BFA voor BFA-bruiloften

Na de geloften en cocktails werd aan lange tafels een dinermenu van alle vegetarische gerechten geserveerd. Zegt Posen van de bruiloft: "Het was een ongelooflijk grootschalig huwelijk in New York. Ik heb nog nooit zoveel mensen in één kamer gezien!"

Foto door Thomas Wolfe Northcut

De bruid werkte al vroeg in het planningsproces samen met bloemist Brittany Asch. "We spraken over al mijn inspiraties en ze wist echt dat de focus op de tafels moest liggen", legt Arden uit. "We hadden een heel lang diner, dus mensen zouden echt focussen op de bloemen. Het was zo geweldig."

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

De pasgetrouwden sneden in een traditionele bruidstaart met vier niveaus, maar ze hadden er ook nog drie! De eerste was vanille-lavendel botercreme-smaak, en ze boden dubbele chocolade, veganistische en glutenvrije smaken zodat gasten hun favoriet konden kiezen.

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

Na het diner stak iedereen de straat over naar Baby's Alright, de muzieklocatie die ook de plek was van de eerste echte date van het gelukkige paar, waar ze feesten - temidden van een laserlichtshow en buikdanseressen - tot drie uur in de ochtend. "Het was als iets uit een ander tijdperk", zegt de bruid. "Een andere wereld, echt waar."

Voor meer informatie over de bruiloft van Arden en Jonah, bekijk ons ​​december / januari-nummer nu in de kiosk.

Locatie: Weylin || Planner: Mandie Erikson || Bruidsjurken en -sluiers: Zac Posen || Bruidsschoenen: Cri de Coeur || Tiara: Erickson Beamon || Bloemmotief: Brrch || Catering: Silkstone || Cake: Nine Cakes || Fotografie: BFA voor BFA-bruiloften