Huwelijk

9 beste gekoelde rode wijnen voor uw bruiloft

9 beste gekoelde rode wijnen voor uw bruiloft

01 van 09

Axis Mundi Grenache / Syrah, Windmill Vineyards, $ 25 2014

Met dank aan Axis Mundi

Deze prachtige mix van 67 procent Grenache en 33 procent Syrah werd 10 maanden gerijpt in 100 procent neutrale Franse eiken vaten (met andere woorden, mensen die van droge wijn houden, dit is je nieuwe obsessie). Het is zwaar op het alcohol-per-volume-gehalte, op 14,4 procent vergeleken met de gemiddelde 12,5 procent, dus het is het beste te genieten tijdens de hoofdmaaltijd op een bruiloft.

02 van 09

Wente-wijngaarden, kleine partij Cabernet Franc, $ 45

Met dank aan Wente

Jorge Tinoco CS, CSW, sommelier bij Wente Family Estates, blijft meestal uit de buurt van koude cabernet sauvignons (hoewel koud volgens hem beter dan warm is), maar hij vindt hun 2015 Wente-wijngaarden, Small Lot Cabernet Franc als een veelbesproken optie een cabernet sauvignon of merlot. "Het moeten de geurige aromaten en goede zuurgraad van de cab frank zijn die naar mijn mening gewoon beter werken als het koud is", voegt hij eraan toe.

03 van 09

Louis Jadot Beaujolais, $ 9,97

Met dank aan Louis Jadot

Deze wijn is gemaakt van een druivensoort bekend als Gamay, een paars getinte druif die populair is in rode wijnen. Deze specifieke Gamay-druivenwijn wordt geproduceerd uit de Beaujolais-regio in Frankrijk, waardoor het een kant-en-klare, lichte wijn is vergelijkbaar met een zachtere Pinot met felrode fruitkwaliteiten zoals frambozen en scherpe kersen, maar met zwaardere aardse tonen van paddestoelen en roken, volgens Chantel Daves, wijndirecteur bij Double Eagle Steakhouse Dallas van Del Frisco. Je kunt ook niet winnen van het prijskaartje!

04 van 09

Chateau Combel la Serre Malbec, Cahors, Frankrijk, $ 14

Met dank aan Chateau Combel la Serre

Dit is Stowe Mountain Lodge sommelier, Tim Wallace's, favoriete wijn om te chillen. Malbec-fans: verwacht niet dat dit net zo smaakt als je basiswinkel Malbec. "Terwijl de meeste mensen Malbec associëren met de rijke, eikenachtige, diep paarse wijnen van een bepaald Zuid-Amerikaans land, is de geboorteplaats in Frankrijk," legt hij uit. Deze wijn is veel lichter dan zijn eikenhouten tegenhangers en schreeuwt gewoon om in zeer grote hoeveelheden te worden geconsumeerd. Hij beveelt aan het te serveren met gepaste hors d'oeuvres.

05 van 09

7 Moons 2017 Dark Side Red Blend, $ 12

Hoffelijkheid van 7 manen

Deze donkere variant op een rode mix combineert 7 verschillende druivensoorten (Syrah, Merlot, Petite Syrah, Zinfandel, Cabernet, Malbec en Grenache) om een ​​rijke, gemakkelijk te drinken wijn te maken die geschikt is voor elke gelegenheid, zelfs uw belangrijke, grote dag . Het is donkerder en brutaler dan een basisrood, vooral wanneer het gekoeld is, dus het wordt het beste geserveerd tijdens de maaltijd.

06 van 09

Akilia "Villa de San Lorenzo" Mencia, Bierzo, Spanje, $ 16

Met dank aan Akilia

Deze lichte mencia is een van Wallace's favoriete wijnen. "Wijnmaker Mario Rovira is op de een of andere manier in staat om een ​​ongelooflijke diepe aardelijkheid te combineren met een grote, heldere zuurgraad terwijl hij in een van de heetste, droogste wijngaarden van Spanje werkt", zegt hij. • Nog een natuurlijke wijn (geen toegevoegde pesticiden of chemicaliën), de lichte kruidenaroma's komen hier echt doorheen als ze licht gekoeld zijn. ”Hij beveelt aan om deze wijn aan het begin van de receptie rond het diner te serveren vóór het diner.

07 van 09

Hillinger Small Hill, $ 20

Met dank aan Hillinger

Deze Oostenrijkse rode melange is weelderig met een solide balans van fruit en zuurgraad. "Plumum komt voor de geest bij de invoer met lichte taartkruiden en het midden-gehemelte biedt de zure en medium afwerking van de lichte tannine," zegt Johnson. "Een over het hoofd gezien kenmerk dat het geweldig maakt voor ten minste de cateraars of wijnstewards op de bruiloft, is de schroefdop, die de mogelijkheid voorkomt dat een kurk-besmette wijn wordt geserveerd op een van de belangrijkste dagen van uw leven." Ze suggereert in combinatie met lamsvlees, rundvlees, rode sauzen en bruine sauzen.

08 van 09

Dirty and Rowdy "Familiar" Mourvedre, Californië, $ 33

Met dank aan Dirty and Rowdy

Dit is de wijn die je wilt drinken om aan je vrienden en familie te bewijzen dat je de leukste persoon bent op je eigen bruiloft. Dit is de wijn (kijk maar naar dat etiket!) Waarvan iedereen zegt: "Wat is dit?!?" Als ze teruggaan voor hun tweede en derde glazen. Het is helder en licht, niet overweldigend fruit maar zeker een glas wijn dat je gewoon steeds weer wilt blijven gebruiken.

09 van 09

De Chook Sparkling Shiraz, $ 18

Courtesy of The Chook

Natuurlijk heeft elke bruiloft behoefte aan een beetje bloeien, en dat is waar deze sprankelende shiraz van pas komt. • Parkling shiraz brengt het gewicht van een rode (volle), de kruidigheid van witte peper, subtiele zoetheid van zoethout en een fluweelachtig mondgevoel, zegt Johnson. De zuurgraad maakt het een perfecte voedselwijn die het beste past bij rood vlees, wild en vetgedrukte kazen

Bekijk de video: Rough Night (September 2020).