Nieuws

8 trouwjurken van Elizabeth Taylor in foto's

8 trouwjurken van Elizabeth Taylor in foto'sWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nooit een bruidsmeisje, altijd een bruid, zei niemand ooit - behalve Elizabeth Taylor! Een van de eerste grote filmrollen van Dame Elizabeth Taylor als volwassene (ze brak beroemd uit als een ster in Nationaal fluweel op de leeftijd van 13) was als een bruid tegenover Spencer Tracy (in de titulaire rol later gereproduceerd door Steve Martin) in het origineel Vader van de bruid in 1950. En, nou ja, ze heeft vast heel graag die rol gespeeld, want Liz zou berucht door het gangpad lopen 8 keer (naar 7 mannen, tweemaal met Richard Burton trouwend) in de komende 40 jaar.

Haar eerste huwelijk vond plaats in 1950, op de leeftijd van 18, en ze stopte niet tot haar laatste stint als bruid in 1991, op 59-jarige leeftijd. Ter ere van de verjaardag van Dame Liz Taylor, hebben we terug gekeken van haar trouwdagen en nog belangrijker, haar trouwjurken en overdreven sieraden!

Getty Images

1. Conrad "Nicky" Hilton, 6 mei 1950

Voor haar eerste reis door het gangpad zei Taylor "I do" tegen Conrad "Nicky" Hilton (ja, hij was oudoom in Parijs en Nicky Hilton). Een toen 18-jarige Taylor koos een jurk uit de jaren 1950 om haar geloften te zeggen voor 700 van hun naasten.

Getty Images

De door Helen Rose ontworpen jurk - Rose ontwierp ook Grace Kelly's trouwjurk en Taylor's soortgelijke look in het origineel Vader van de bruid - verkocht op een veiling in Londen voor $ 187.931 in 2013.

Het echtpaar zou een jaar later scheiden.

Getty Images

2. Michael Wilding, 21 februari 1952

Na haar kortstondige huwelijk met Conrad Hilton trouwde Liz met Michael Wilding in Londen. Wilding was 20 jaar haar oudste, dus koos ze natuurlijk voor een meer ingetogen, serieuze look in een bescheiden wijd uitlopend pak met een witte kraag. Deze trouwlook is ook ontworpen door Helen Rose. Ze zou getrouwd blijven met Wilding tot 1957, toen ze een relatie begon met filmproducent Michael Todd.

Getty Images

3. Michael Todd, 2 februari 1957

Taylor verwees naar filmproducent Michael Todd als een van de grote liefdes van haar leven (naast haar sieraden en Richard Burton). Het echtpaar was getrouwd in Acapulco, Mexico, waar Taylor een zeer dramatische zijden organza-jurk droeg met haar 29-karaats diamanten verlovingsring. Dit was helaas haar enige huwelijk om niet te eindigen in een scheiding, Todd stierf in een privé jetcrash in 1958.

Getty Images

4. Eddie Fisher, 12 mei 1959

Vervolgens, de beste vriend van Michael Todd (en echtgenoot van Debbie Reynolds - de bruidsmeisje van Liz op haar huwelijk met Todd) Eddie Fisher. Ja, hij was ook vader van Star Wars 'prinses Leia zelf, Carrie Fisher. De twee begonnen een liefdesaffaire na de dood van Todd, en je raadt het al, dat leidde tot huwelijk nummer 4 voor Liz - en een 40-karaats verlovingsarmband. Het echtpaar huwde in een synagoge in Las Vegas. Het lijkt erop dat Acapulco Liz een voorliefde had voor trouwdagkappen en gekleurde jurken. Dit keer kiezen voor een groene zijden jurk, compleet met een capuchon en lange mouwen.

Bekijk meer: De meest iconische beroemde bruiden aller tijden

Getty Images

5. Richard Burton, 15 maart 1964

Voordat er Brangelina en Bennifer waren, was er 'Liz en Dick'. Het drama-opwekkende duo ontmoette elkaar op de set van Cleopatra en begon een schandalige affaire. Ze zouden in 1964 (voor het eerst) trouwen in Montreal.

Getty Images

Cleopatra's kostuumontwerper, Irene Sharaff, maakte Taylor's nu iconische kanarie gele babydoll jurk. Ze voltooide de look met hyacinten en lelietje-van-dalen verweven in een dramatische gevlochten opsteekkapsels en vulde de jurk af met een diamanten en smaragdgroene Bulgari-broche. "Het enige woord dat Elizabeth in het Italiaans kent, is Bulgari," zei Burton ooit over Taylor.

Getty Images

6. Richard Burton (AGAIN), 10 oktober 1975

Na 10 dramatische jaren samen zijn "Liz en Dick" (we zullen niet beoordelen of je de Lindsay Lohan Lifetime-film hebt bekeken, ook wij) gescheiden in 1974. Niet tevreden om slechts eenmaal hun eeuwige liefde te beloven, trouwde het echtpaar opnieuw met 16 maanden later in Botswana. Dit keer ging Liz vol op de vrije geest van de jaren 1970 in een door Gina Fratini ontworpen jurk in tie-dye in alle kleuren van de regenboog, geborduurd met kleine veren.

De gedoemde geliefden zouden voor de tweede keer scheiden in 1976.

7. Senator John Warner, 4 december 1976

Na de vele ups en downs van haar Hollywood-huwelijken, vond Taylor's zevende en meest rustige huwelijk haar gekoppeld aan senator John Warner. Het echtpaar zei hun "ik doe" in een intieme winterceremonie op zijn boerderij in Virginia. Ze droeg een paarse kasjmierjurk met een tweed en een bontjas en bijpassende tulband. De vrouw van politicus spelen zat niet goed bij Liz en ze zou voor de zevende keer scheiden in 1982.

8. Larry Fortensky, 6 oktober 1991

Je weet wat ze zeggen, achtste keer is de charme (niemand zegt dat). Voor haar laatste, en vooral overdreven, draai als bruid, Dame Liz Taylor met Larry Fortensky, die ze ontmoette in het Betty Ford Center, op 59-jarige leeftijd. De paparazzi-gestalkte (een parachuteerde zelfs in de ultraveilige festiviteiten) vond plaats op Michael Jackson's Neverland Ranch in Santa Ynez Valley, Californië. Taylor droeg een lichtgele kanten Valentino-jurk (en zeer diepe tan) om haar laatste manlief te trouwen voor 160-gasten, waaronder Liza Minnelli, Eddie Murphy, Nancy Reagan, Diane von Furstenberg, Arsenio Hall, George Hamilton, Merv Griffin, Quincy Jones , Macaulay Culkin en Brooke Shields. Dit zou niet goed eindigen voor Liz, het paar scheidde vijf jaar later. Vorig jaar Mensen nooit eerder geziene afbeeldingen van de bruiloft gepubliceerd, geschoten door Herb Ritts, uitgegeven door de Elizabeth Taylor AIDS Foundation.