Relaties

Kan ik mijn vagina strakker maken voor de huwelijksreis als ik stop met seks hebben?

Kan ik mijn vagina strakker maken voor de huwelijksreis als ik stop met seks hebben?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na een lange droge periode kan seks de eerste keer in het zadel een beetje pijnlijk en ongemakkelijk aanvoelen. Je zou kunnen denken dat dit komt omdat je vagina strakker is van het niet hebben van seks, maar dit is gewoon niet het geval.

Hoewel meerdere vaginale geboorten kunnen leiden tot een tijdelijke uitrekking van het vaginale kanaal, zal geen enkele hoeveelheid seksuele penetratie je losser maken, zegt Mary Jane Minkin, M.D., Yale Medical School klinisch professor in de verloskunde en gynaecologie. Natuurlijk wordt het na verloop van tijd losser (zoals elk deel van je lichaam), maar dit heeft niets met seks te maken. Het heeft te maken met leeftijd en zwaartekracht. Vooruit, sexperts wegen in op vagina strakheid en hoe het verandert gedurende je leven.

Geen seks hebben maakt je vagina niet strakker

Geen enkele hoeveelheid van vasthouden zal je strakker maken. In feite is de oude "als je het niet gebruikt, verlies je het" trope is behoorlijk nauwkeurig. Als je geen seks hebt, je kegels doet en masturbeert, kunnen de vaginale spieren atrofiëren en zwak worden. Dit kan bijdragen aan losheid en zelfs urine-incontinentie. Zie je, je zou meer seks moeten hebben om strak te blijven, niet minder.

Dat gezegd hebbende, de reden dat je je misschien strakker voelt na een paar weken of maanden zonder seks, is te wijten aan een andere manifestatie. "Vrouwen die premenopauzaal zijn, die normale oestrogeenspiegels hebben, ervaren meestal geen krimp nadat ze een jaar lang geen seks hebben gehad", zegt Leah Millheiser, M.D., klinisch assistent professor in de verloskunde en gynaecologie aan de Stanford University School of Medicine.

Als je je tijdens je eerste rit terug in het zadel strakker voelt, komt dit waarschijnlijk omdat je vagina al een tijdje niet zo is uitgerekt. Elk ongemak zou na een paar keer moeten verdwijnen.

Een strakkere vagina betekent geen betere seks

Als u zich van seks onthoudt om een ​​soort van maagdelijke ervaring te hebben tijdens uw huwelijksreis, raden we dat af. Het zal de seks alleen minder aangenaam maken. "Strakker betekent niet altijd beter", zegt Millheiser. Het idee dat strakker zijn zeer gewild is, is een mythe.

Het is anders voor vrouwen die door de menopauze zijn gegaan of die onlangs een baby hebben gekregen, wat je tijdelijke menopauze-achtige symptomen kan geven. De binnenkant van de vagina is een weelderig landschap van valleien en ruggen genaamd rugae, die het kanaal ruimte geven om maar liefst 200 procent uit te breiden. (Weet je nog die rare gekreukte shirts uit de eeuwwisseling? Zo is het.)

De menopauze kan seks en de vagina veranderen

Wanneer het oestrogeenniveau daalt na de menopauze, wordt de vaginale voering dunner, worden de rugae gladder en heeft de vagina minder ruimte om te rekken. Dat, in combinatie met droogheid - een ander veel voorkomend symptoom van verlaagd oestrogeen - kan seks moeilijk en soms pijnlijk maken.

Hetzelfde kan gebeuren na maanden - of in sommige gevallen zelfs weken - van borstvoeding, of als u een zeer lage dosis anticonceptiepil gebruikt die kleine hoeveelheden oestrogeen levert. Als je je op een slechte manier strakker voelt, wees dan open met je partner over wat je voelt, neem wat glijmiddel en geef het tijd. Als de vernauwing nog steeds een probleem blijft, vraag dan aan uw OB-GYN of u alternatieve opties moet overwegen om seks comfortabeler te maken.

Aan de andere kant van de medaille, als je vagina losser aanvoelt na de bevalling, kunnen kegel-oefeningen je helpen weer in vorm te komen.

Het punt is dat alle vagina's en vulva's verschillend zijn. De jouwe is iets moois, magisch zoals het is. Zeg geen nee tegen seks omdat je een onzinhype gelooft. Pak het terwijl het heet is.

Gigi Engle is een seksuele voorlichter en schrijver die in Chicago woont. Volg haar op Instagram en Twitter op @GigiEngle.Opmerkingen:

  1. Natanael

    Gewillig accepteer ik. Een interessant thema, ik doe mee. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.

  2. Kelabar

    Het spijt me, maar naar mijn mening begaat u een fout. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht