Verloving

Diamond Ring Shopping 101: hoe en waar verlovingsringen te kopen

Diamond Ring Shopping 101: hoe en waar verlovingsringen te kopenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met zoveel ringen en zoveel juwelierszaken kan het overweldigend lijken om uit te zoeken hoe en waar verlovingsringen te kopen! Het is tenslotte een van de grootste aankopen die u ooit zult doen - u wilt zeker weten dat u het goed doet. Lees onze verlovingsring winkelgids om de stress uit het proces te halen. Hier is alles wat je moet weten om de perfecte ring te krijgen die je liefde voor altijd zal koesteren.

Jessica Olah / Brides

1. Ken de 4 C's: knippen, karaat, helderheid en kleur

Je hebt waarschijnlijk gehoord van de "Four Cs", het officiële diamantsorteersysteem dat zijn weg naar de mainstream heeft gevonden. Hier is een snelle decoder over wat elke "C" is en hoe u die kennis kunt gebruiken om de beste diamant voor uw budget te vinden.

Besnoeiing

Met "knippen" bedoelen we de schitteringsfactor in plaats van de ringvorm. Cuts worden beoordeeld van uitstekend naar slecht. Wanneer een diamant in een vorm wordt gesneden, zoals peer of ovaal, gebeurt dit binnen specifieke parameters, zodat de facetten samenwerken met licht voor maximale blinginess.

Karaat

De grootte of het gewicht van een diamant wordt gemeten in karaat. De gemiddelde diamant in een verlovingsring is één karaat of 200 milligram (ongeveer de grootte van een Advil-tablet). De beruchte gestolen smaragd geslepen kim van Kim K woog daarentegen 20 karaat en kostte naar verluidt $ 4,5 miljoen.

Helderheid

Zelfs een perfect ogende steen kan gebreken hebben, ook bekend als. insluitsels - kleine zwarte of witte vlekken of lijnen die van nature voorkomen als de diamant zich gedurende miljoenen jaren in de aarde vormt. Deze minieme onvolkomenheden bepalen de helderheid, die op een ingewikkelde schaal wordt beoordeeld van foutloos tot inbegrepen. Hoe kleiner, minder en minder zichtbaar de insluitsels, hoe hoger de prijs.

Kleur

Diamanten komen in een spectrum van tinten, maar de zeldzaamste zijn kleurloos. Kleur is gerangschikt op een schaal van D - geen kleur, de duurste - helemaal tot Z, die zichtbaar geelachtig is. Onlangs zijn zogenaamde mooie kleuren zoals roze, geel of chocolade populair geworden. Daarvoor geldt: hoe verzadiger de kleur, hoe waardevoller de steen.

2. Kies uw vorm

Het type diamanten verlovingsring dat u kiest, moet overeenkomen met uw individuele stijl. Hier is een kort overzicht van de meest populaire vormen.

Ronde: Het is de meest populaire vorm en benadrukt de schittering van een diamant het beste.

Ovaal: Deze vorm vormt een aanvulling op lange, magere vingers.

Smaragd: De grote facetten tonen uitstekende helderheid. (Zie: BeyoncГ © en Amal Clooney.)

Asscher: Een vierkante smaragd heeft een art deco-gevoel.

Kussen: Gemaakt in de 19e eeuw, deze vintage stijl is overwegend vierkant met afgeronde hoeken.

Prinses: De brede, platte bovenkant en de piramidale vorm laten een steen groter lijken dan hij is.

Markiezin: Deze lange, taps toelopende stijl maximaliseert de karaatgrootte.

Peer: Een round-marquise hybride ziet er extra delicaat uit op een lichte, dunne band.

Zie meer: ​​60 klassieke verlovingsringen voor de tijdloze bruid

3. Bepaal waar u een verlovingsring wilt kopen

Er zijn veel opties waar u verlovingsringen kunt kopen - en elk heeft zijn eigen voordelen. Dit is wat u moet weten over elke optie.

Nationale juwelier

Denk aan Robbins Brothers of Jared. Deze winkels hebben een nationale aanwezigheid, enorme selecties en financieringsopties. Soms hebben ze zelfs upgradeprogramma's, waar je uiteindelijk je ring kunt inruilen en upgraden naar een grotere of andere diamant.

Wanneer u ringen in de winkel past, moet u er rekening mee houden dat winkelverlichting bedoeld is om het uiterlijk van een diamant te optimaliseren, zegt juwelier Stephanie Gottlieb uit NYC. Om een ​​echt gevoel van kleur te krijgen, ga bij een raam staan ​​en kijk naar de steen in natuurlijk licht. Gottlieb beveelt ook aan om de steen met vingerafdrukken te vegen, omdat sommige insluitsels die gemarkeerd zijn als "niet zichtbaar" kunnen knallen als hij vuil is. (En zodra je de ring begint te dragen, zal deze nooit vlekkeloos schoon zijn.)

Boomstamshows bij lokale winkels

Als je hart op een specifieke ontwerper ligt, kijk dan in de kofferbak-showschema's om te zien of het merk in lokale winkels in je buurt zal zijn, adviseert Kristen Lawler-Trustey van Forevermark. U ziet een breder scala aan stijlen en u kunt ook profiteren van kortingen of incentives

Privé juwelier

Als je een heel duidelijk idee hebt van wat je wilt (en niet hoeft te bladeren en veel opties uit te proberen), overweeg dan om een ​​ring te ontwerpen met een particuliere juwelier. Zonder de overhead van een winkel, zult u vaak betere prijzen vinden. U kunt ook verwachten dat u in de hand wordt gehouden, van een eerste consult om de 4C's te beoordelen en de ideale diamant voor uw prijs te bepalen tot het kiezen van een losse steen en het kiezen van een instelling, die vooraf kan worden ontworpen of handgemaakt. (Verwacht dat het proces een paar weken of een paar maanden kan duren.)

Online

Wanneer u online winkelt, kunt u door honderden stenen scrollen die u los kunt kopen (en naar een plaatselijke juwelier kunt brengen) of kunt instellen in de band van uw keuze. Maar Gottlieb adviseert om de helderheid nauwlettend in de gaten te houden: je zou een steen kunnen hebben die helemaal oog-schoon is, met kleine witte onvolkomenheden langs de randen, of een van dezelfde helderheid met een grote zwarte vlek in het midden die zichtbaar is voor het blote oog .Ђќ Lees het officiële beoordelingsrapport (idealiter van de GIA, AGL of EGL) en bekijk een 360-gradenvideo van de steen om te controleren op eventuele onvolkomenheden die in foto's kunnen zijn verborgen.

Diamond District

In tegenstelling tot de grote winkelketens, bestaan ​​de diamantdistricten uit duizenden kleine bedrijven, waardoor u weet waar u overweldigend moet beginnen. De meeste van deze juweliers zijn extreem kleine bedrijven met in totaal twee tot drie personen.

"Soms aarzelen mensen om in het Diamond District te winkelen omdat ze het gevoel hebben dat ze geen echte diamant of een goede deal krijgen. De waarheid is dat een goede juwelier niet bereid is zijn reputatie te scheuren mensen vrij ', zegt Jaclyne Kirkorian Poliseno van Jupiter Jewelry, een juwelier van de diamantdistributie van de derde generatie. "Ons doel is om geweldige service te bieden, klanten weer bij ons te laten winkelen en natuurlijk hun ervaringen met familie en vrienden te delen. Kleine bedrijven zijn sterk afhankelijk van verwijzingen."

Dus, begin je jacht met wie je kent. Vraag getrouwde vrienden, collega's en collega's waar ze een ring hebben gewinkeld. Het zal je misschien verbazen om veel "een man" te horen in het diamantdistrict - iemand die ze al vele jaren gebruiken, zo niet generaties.

Het lijkt misschien niet intuïtief om al je kaarten te tonen, maar als het gaat om winkelen bij een groothandel in diamanten, is eerlijkheid echt het beste beleid. "Vertel ons wat u echt wilt uitgeven. Als de juwelier het u niet zo veel kan geven, zullen ze gewoon nee zeggen, maar meestal kunnen ze met een realistisch budget werken," zegt Poliseno.

Nog een vaak onbekende bonus? Diamond district-winkels zitten misschien in de inventaris die ze moeten verplaatsen en geven je veel wanneer je je absolute definitieve prijs bekendmaakt.

Sommige bedrijven, zoals Jupiter Jewelry, ontwerpen, produceren, polijsten en zetten zelf stenen, zodat ze meer speelruimte in hun budget hebben dan winkels - en omdat ze een ring van start tot finish ontwerpen, kunnen ze precies maken wat je wilt. "Negentig procent van de sieraden die in winkels worden verkocht, wordt eigenlijk in de wijk vervaardigd. Je kunt iets vinden dat in de buurt komt van je favoriete designerring voor een fractie van de prijs", zegt Poliseno.

Bekijk meer: ​​91 Verlovingsring Selfies waar we van houden

4. Houd rekening met een budget (en prioriteiten)

Laten we eerst de verkeerde benaming ophelderen dat een verlovingsring het equivalent van drie maanden salaris zou moeten kosten. Dat was een marketingtruc van De Beers in de jaren '30 en zou geen invloed moeten hebben op je plannen om een ​​ring te kopen helemaal niet. Het gemiddelde echtpaar geeft $ 5.135 uit, maar wees gerust, je kunt een solitaire van bijna één karaat vinden voor slechts $ 1500. Wat je koopt, komt neer op hoe je het budget prioriteit geeft, of het nu gaat om de kwaliteit van de steen, de complexiteit van de instelling of add-ons zoals stokbrood of gravure. Als je je nu geen grote bling kunt veroorloven (vooral als je achterstallige studieleningen of hoge huur hebt), ga dan met een eenvoudige platina- of pavГ © -band die ruimte biedt om te groeien (dwz voeg een brok ijs toe na de bruiloft , zodra uw bankrekening is bijgevuld).

5. Zoek manieren om op te slaan

Geen twee diamanten zijn hetzelfde; prijzen verschillen op basis van de duidelijkheid van de gesneden karaat en de kleur. Overweeg deze tips om het meeste geld voor uw geld te krijgen:

Kies een steen van 0,9 karaat in plaats van 1 karaat (of 1,9 karaat in plaats van 2). Het verschil is bijna niet waarneembaar, maar kan u wel 20 procent besparen.

Compromis op kleur en helderheid. Als je bereid bent een compromis te sluiten op kleur en helderheid, kun je een grotere steen krijgen. "Mijn klanten willen een F-kleur met heel lichte insluitsels, maar realiseren zich al snel dat ze de kwaliteit kunnen verlagen om een ​​groter formaat te krijgen of minder geld uitgeven aan hetzelfde karaatgewicht", zegt Gottlieb.

Kies een steen met een lagere helderheid met een briljante snede. De vele facetten zullen onvolkomenheden verbergen, adviseert Lawler-Trustey. Als je op zoek bent naar een step-cut steen (Emerald of Asscher), kies dan duidelijkheid boven kleur: deze stijlen zijn gesneden om brede, platte "tafels" te hebben, zodat zelfs de kleinste imperfectie volledig zichtbaar is voor het blote oog.

Afzien van een platina-instelling: Kies in plaats daarvan een 18-karaats of 14-karaats witgoud en bespaar een paar honderd dollar.