Huwelijk

Heb je niet gekregen waarvoor je hebt betaald? Onderhandelen over een terugbetaling met een leverancier

Heb je niet gekregen waarvoor je hebt betaald? Onderhandelen over een terugbetaling met een leverancier


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Contracten, facturen, bestelbonnen en bezorgschema's zijn allemaal ontworpen om u en uw leveranciers op dezelfde pagina te houden en ervoor te zorgen dat ze leveren wat u op uw trouwdag verwacht. Ze werken bijna altijd, maar er is een kans dat dingen niet zullen lopen zoals je had gehoopt. Heb je niet gekregen waar je voor hebt betaald? Deze tips van experts helpen u over die terugbetaling te onderhandelen.

Wanneer restitutie aanvragen?

Zodra de cheques zijn geschreven en geïncasseerd, hoop je dat je precies krijgt wat elke leverancier voor je heeft geschetst. Maar wat als die kroonluchters die je hebt gehuurd nooit verlicht zijn, of de bloemist alleen de helft van de boeketten bezorgde die je had besteld? Als het meer is dan een kwestie van mening - en eigenlijk een service waarvoor je hebt betaald, maar die je niet hebt ontvangen - ben je in een positie waar het vragen om wat geld terug volledig passend is.

Begin met het contract

"Als u na de bruiloft teleurgesteld bent, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat uw opties zijn", zegt Amy Nichols, oprichter van Amy Nichols Special Events. Kijk eerst en vooral naar uw contracten. • Wat precies specificeerde uw contract, en nog belangrijker, hebben u en de verkoper beide het contract ondertekend? De beste kans om enige vorm van terugbetaling te ontvangen, is als de verkoper zijn of haar plichten heeft geschonden zoals beschreven in het contract. Als u bijvoorbeeld 12 centerpieces bestelde en de bloemenontwerper slechts 10 leverde, dan ja, u kan zeker een terugbetaling vragen voor de twee centerpieces die niet zijn geleverd, ervan uitgaande dat u uw finaletafelnummers heel duidelijk hebt gecommuniceerd met uw bloemenontwerper. "Dit is een reden dat het belangrijk is om alles op schrift te hebben", zegt Nichols. "Een mondelinge overeenkomst zal moeilijker te handhaven zijn in een situatie als deze."

Beoordeel de situatie

Dus wat als je krijgt waar je voor hebt betaald, maar je houdt niet van wat je hebt? "Als je je trouwfoto's ontvangt en ze niet leuk vindt of niet leuk vindt hoe je ze ziet, zul je hard worden ingedrukt om een ​​terugbetaling van je fotograaf te krijgen, tenzij er iets heel erg mis is ( bijvoorbeeld, als uw fotograaf arriveerde nadat de ceremonie begon, enz.), gaat Nichols verder. Weet dat veel factoren buiten de controle van iemand zijn, zoals het weer of het gebrek aan natuurlijk licht, dus als uw foto's donker worden omdat het stormde de hele dag is er maar zoveel bewerking dat een fotograaf kan doen. "Een bruiloft gefotografeerd op een donkere dag zal er nooit uitzien als natuurlijk licht in de zomer in wijnland!" legt Nichols uit.

Wees proactief

Als u iets verkeerds opmerkt op uw trouwdag, wijs dit dan op uw locatie, planner of de verkoper op de dag van. • Als uw bloemist te horen krijgt dat hij of zij niet zoveel boeketten heeft afgeleverd als ze juist hadden beloofd toen ze de levering afleverden, kunnen ze er misschien een voor u samenstellen voordat u door het gangpad loopt, maar ze kunnen niet repareer het als alles is gezegd en gedaan, zegt Nichols. • Uw leveranciers zullen de situatie snel willen verhelpen, van het controleren of vervangen van defecte apparatuur tot het toevoegen van extra stroom, dus laat het hen weten zodra u merkt dat er iets mis is.

Bekijk meer: Hoe en wanneer het gepast is om een ​​trouwverkoper te ontslaan

Uiteindelijk is uw kans op terugbetaling afhankelijk van wat in het contract is overeengekomen, ongeacht of het probleem door de verkoper is verwaarloosd of zoiets overmacht dat was volledig buiten hun controle. "Wanneer u met uw verkoper gaat discussiëren, moet u de feiten bij de hand hebben, maar wees ook rationeel en respectvol", zegt Nichols. Dat geeft u de beste kans om tot een wederzijdse beslissing te komen over hoe u de situatie kunt verhelpenOpmerkingen:

  1. Shaktikazahn

    Bravo, heel goed idee

  2. Chayo

    Ik bevestig. Het was en met mij. We kunnen over dit thema communiceren. Hier of in PM.Schrijf een bericht