Relaties

Hoe het is om te worden opgezet door een professionele matchmaker

Hoe het is om te worden opgezet door een professionele matchmaker


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe vaak heeft iemand tegen een vriend verklaard over bodemloze mimosa's: "Ik heb de perfect persoon voor jou! "Alleen, zei Pal nooit echt Logan uit de loonlijst - of zij wel, en vindt haar goedbedoelende cupido was werkelijk reikend toen ze vermoedde dat hij vijf voet negen was.

Welnu, voor Emily Holmes Hahn, oprichter van elite matchmaking-service LastFirst, is deze proclamatie geen nutteloze brunch chatter; het is een echt zakelijk voorstel. De belofte zit daar precies in de naam: meld u aan voor hun diensten en u gaat verder laatste eerste afspraakje. Snap je?

"Ik wil onze missie niet overdrijven als iets groots", zegt Holmes Hahn, "maar ik denk wel dat we ons steentje bijdragen om de mensheid terug te brengen in de datingbusiness. Wanneer iemand zich echt wil overgeven aan dit proces - wees een beetje flexibel en leer dingen over zichzelf en groei door de ervaring - dan werkt het zo goed. "

Maar hoe doet het werkt precies? En het werkt: Holmes Hahn schat dat ze meer dan 150 paren hebben gematcht, en meer dan 30 zijn getrouwd sinds de oprichting van LF in 2014. Bovendien duurt het gemiddeld slechts zes weken om een ​​klant een toegewijde, langdurige relatie te vinden.

Het begint met een verwijzing, legt Holmes Hahn uit: "Ze komen via sociale netwerken, via de pers die we hebben en door onze goede reputatie in het veld." Hopefuls zijn op de website van toepassing voor een van de drie lidmaatschappen: Social, Active of de LastFirst Circle.

Het sociale lidmaatschap is voor vrouwen van elke leeftijd, en als ze worden geaccepteerd, kan LF geselecteerde introducties maken bij hun Active- of Circle-leden. Sociale leden worden ook uitgenodigd voor speciale evenementen, maar er is geen garantie voor een wedstrijd. Het actieve lidmaatschap, gereserveerd voor mannen van 40 jaar en jonger, wordt beschreven als meer "proactief". Die klanten krijgen tweewekelijkse intro's aangeboden aan sociale of kringleden - naast speciale uitnodigingen voor evenementen - en elke wedstrijd wordt zorgvuldig geselecteerd. Ten slotte ontvangen Circle-leden - mannen of vrouwen van elke leeftijd - alle actieve voordelen, plus onbeperkt advies en "gerichte werving". Holmes Hahn helpt u persoonlijk bij het maken van uw match, zelfs als ze buiten de sociale of actieve ledennetwerken kijkt, en geeft post-date feedback na elke introductie, een first-date planning conciërge en zelfs paren consulting indien een LastFirst-georganiseerde relatie tot bloei komt en doorgaat om een ​​beetje TLC nodig te hebben.

"Klanten zijn vrij om te stoppen met het gebruik van de service wanneer, maar sommige, vooral mannen, houden echt van die extra hand-held", zegt Holmes Hahn. "We boeken reserveringen voor speciale datums, maar helpen ze ook door dingen zoals communiceren en niet op een gezonde manier mee eens."

Na aanmelding ga je zitten met het LF-team voor een consult van een uur. "Dat is mijn favoriete onderdeel van het verhaal over het leren van iedereen," zegt Holmes Hahn. Vooruitzichten kunnen verwachten te praten over achtergrond, waarden en relatiedoelen. Vervolgens beantwoorden ze leuke vragen als "Als je een etentje zou kunnen hebben met vijf mensen die leven of dood zijn, wie nodig je dan uit?" of "Welk land voel je je personifiëren?" Maar ze moeten ook bereid zijn om zeer specifieke, zeer persoonlijke zaken aan te pakken. "We vragen mensen over hun relaties met hun vaders meteen", zegt Holmes Hahn. "Wat brak hun huwelijk als ze gescheiden zijn? Omdat we professionele matchmakers zijn, stellen mensen ons veel sneller en intiemer open dan als we rando's waren die dit soort vragen terloops stellen."

En het LastFirst-team luistert niet alleen tijdens deze interviews; ze kijken en gevoel mensen uit. "Belangrijker dan wat mensen zeggen is hun manier van doen - hoe ze zitten, waar ze om lachen, hoe ze onze kantoormedewerkers behandelen, hoe ze reageren wanneer ze een kamer binnenkomen", zegt Holmes Hahn. "Het zijn al deze ontastbare essenties van een persoon die je niet kunt verwoorden en een computeralgoritme in een app niet kan detecteren."

Vervolgens komt de gedetailleerde bio, die Holmes Hahn beschrijft als een soort 'marketing elevator pitch' voor een mens. LF deelt geen achternamen, foto's of carrièrespecificaties om enige discretie te bieden. "We schetsen een heel levendig beeld van de persoon zonder een echte foto te tonen", zegt ze. LF zorgt er ook voor dat leden gedetailleerd worden beschreven, omdat ze "beseffen dat fysieke aantrekkingskracht belangrijk is in deze branche" en willen dat hun wedstrijden "meer dan sommige soort fysieke verbinding ook. "

Nu begint de circulatie van de bio uit te gaan naar één mogelijke match tegelijk. Als hij of zij akkoord gaat, wordt een datum gepland en geeft het LF-team een ​​gedragscode voor beide partijen. "Het leidt je door elke stap van de date", zegt Holmes Hahn. "Het verhoogt de ante en maakt het meer een gelegenheid. Wanneer iemand je zulke gedetailleerde begeleiding biedt, maakt het de zaken glad en is het de weg vrij voor de datum om echt goed te gaan."

Wat kosten deze superieure datums? Holmes Hahn weigert te zeggen, behalve om uit te leggen dat het sociale lidmaatschap een "veel lagere" adviesprijs vereist, in vergelijking met de prijzen van het actieve of Circle-lidmaatschap. Maar wanneer haar wordt gevraagd of dat betekent dat de meeste klanten uit een bepaald loopbaangebied of een sociaaleconomische achtergrond komen, heeft ze een verrassend antwoord: "De service is duur, maar we hebben eigenlijk een heel divers lidmaatschap in veel sectoren - geneeskunde, rechten, financiën, acteren , filmproductie, kunst. " Ze zegt ook dat, hoewel de meeste Circle-leden mannen zijn, ze onlangs een recordhoogte van 25 procent vrouwelijke klanten hebben bereikt. "We hebben een echt sterk slagingspercentage bij de vrouwen die ons inhuren, omdat zij als de nieuwere markt voor ons automatisch onze passieprojecten worden", zegt Holmes Hahn. Leeftijden voor beide geslachten variëren van de bovenste 20s tot vroege 60s, met een echte concentratie van mannen en vrouwen in hun 30s en vroege 40s.

Laten we het dus hebben over kosten versus waarde. Wat maakt LastFirst zoveel meer waard dan een gratis Tinder- of OKCupid-profiel? Om erachter te komen, vroegen we een echt betalend lid - een vrouwelijke klant die haar man via LF ontmoette (Holmes Hahn was uitgenodigd voor de bruiloft!).

"We konden meteen zien dat het proces heel anders was dan we gewend waren geraakt met online dating", vertelt ze over de ervaring van haar en haar man. "Emily en haar team konden ons zo gedetailleerd over een persoon vertellen voordat we hen ontmoetten dat we niet verrast waren of onze tijd verspilden door profielen te zoeken en de heen en weer sms'en te doen die je meestal doet om de kriebels te verwijderen ." Onze bron zei ook dat zij en haar man de grondigheid van de eerste vragenlijst op prijs stelden. Hoewel het aanvankelijk 'opdringerig' en 'ongemakkelijk' aanvoelde, vertrokken ze met een verhoogd gevoel van zelfbewustzijn. "Het is dan nuttig voor het proces wanneer elke persoon een serieuze inventarisatie van zijn of haar mening over bepaalde onderwerpen moet maken", zegt ze.

"We willen dit echt doen in schril contrast met wat u online krijgt", zegt Holmes Hahn. "We willen minder, betere datums."

Een middel hiervoor is hun een-op-een aanpak. "We willen die 'snoepwinkel'-mentaliteit vermijden", zegt Holmes Hahn over een datingbenadering die je overweldigt met te veel verleidelijke opties tegelijk. "Als je je alleen op de persoon voor je concentreert, heb je eigenlijk de mogelijkheid om echt contact te maken."

"Het klinkt cliché ©, maar zoveel van een succesvolle relatie gaat over chemie en focus", zegt Holmes Hahn. "Dat zijn de delen die zijn verminderd door moderne dating. Niet om dating-apps niet te blijven haten, maar alles wat je weet zijn deze papieren dingen zoals waarden, religie, opleiding en uiterlijk. Niet te zeggen dat die niet helemaal geldig zijn , maar ze worden minder belangrijk als je een echte liefdesrelatie hebt. Wat als iemand je heel hard laat lachen, maar er zijn een paar van die andere dingen die je zou veranderen? Apps hebben deze mentaliteit gecreëerd zoals: "Nou, ik ga gewoon terug en speel opnieuw totdat ik iemand krijg die me zo laat voelen, maar ook x, y en z heeft en een centimeter langer is. ' We zijn op zoek naar eenhoorns! "

Dus hoe vertaalt de LF-methode zich naar advies voor singletons die op zoek zijn naar liefde? "Het maken van een lange lijst met kwaliteiten waaruit je perfecte echtgenoot of echtgenote bestaat, is waarschijnlijk een slechte plek om te beginnen," vertelde de klant van LF. "Identificeer dingen die belangrijk voor je zijn, maar flexibel zijn vergroot echt de mogelijkheid om de 'onverwachte match' te ontmoeten die op papier niet aan je eisen voldoet maar uiteindelijk zo'n geweldige partner wordt vanwege de connectie en chemie."Opmerkingen:

  1. Bemelle

    Je laat de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen.

  2. Golabar

    Ik vind het onderwerp erg interessant. Ik stel voor dat je het hier of in PM bespreekt.

  3. Phuc

    Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik stel voor om het te bespreken.Schrijf een bericht