Huwelijk

Hoe u uw trouwbudget met uw ouders kunt bespreken (en FiancГ ©)

Hoe u uw trouwbudget met uw ouders kunt bespreken (en FiancГ ©)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw trouwbudget is het belangrijkste detail om erachter te komen wanneer u bezig bent met het plannen van uw grote dag. Het nadeel? Praten over geld is moeilijk, waardoor deze belangrijke gesprekken een uitdaging vormen. We hebben onze experts gevraagd om een ​​paar tips te delen die u kunnen helpen bij het bespreken van dollars, van het vragen van uw ouders om bij te dragen tot het toewijzen van het geld met uw verloofde.

Als je ouders altijd al hebben gepland om voor een deel (of het hele) van je huwelijk te betalen, zal dit eerste gesprek niet zo moeilijk zijn als het zou kunnen zijn. Zodra je begint met plannen, praat je met je ouders over wat je voor ogen hebt, van de datum en de locatie tot de grootte en stijl. Ze kunnen heel goed het bruiloftsbudget naar voren halen, zodat ze weten hoeveel ze van plan zijn bij te dragen.

Weet je niet zeker of je ouders van plan zijn bij te dragen aan je huwelijk? Begin met een gesprek met je verloofde voordat je met een van je ouders spreekt. Praat over het type bruiloft dat je wilt, hoe groot je wilt en hoeveel geld jullie beschikbaar hebben om bij te dragen aan het bruiloftsfonds. Misschien heeft u al geld op uw spaarrekening of bent u van plan om de komende maanden wat geld opzij te zetten. Als je een nummer hebt waar je je prettig bij voelt, praat je met je ouders. Laat ze weten dat je bent gaan nadenken over de grote details en vertel ze hoeveel jullie twee bereid zijn te besteden.

Laat je ouders dan weten dat je niet zeker weet of ze geïnteresseerd zijn in het bijdragen aan de kosten. Een goede manier om dit moment in het gesprek te kaderen is om zoiets te zeggen als: We hebben X geld toegewezen voor onze bruiloft en zijn klaar om te beginnen met budgetteren en plannen. We wisten niet zeker of u van plan was financieel bij te dragen aan onze plannen en dit gesprek eerder in plaats van later wilde beginnen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het evenement dat we plannen binnen ons beschikbare budget past. Misschien hebben ze een nummer in geest of misschien moeten bespreken het onderling. Vergeet niet dat ze mogelijk helemaal geen financiële bijdrage kunnen leveren aan uw bruiloft, dus wees voorbereid op verschillende antwoorden.

Het bespreken van uw bruiloftsbudget is meer dan alleen uitvinden met hoeveel geld u moet werken: u moet ook geld toewijzen voor verschillende uitgaven en uw budget in de gaten houden tijdens het planningsproces. Ga met uw totale aantal in gedachten zitten met uw verloofde (en uw bruiloftsplanner als u die heeft!) En bereken uw topprioriteiten voor uw bruiloft. Dat kan je droomlocatie zijn, een ongelooflijke cateraar, een moordende band of de fotograaf die je al maanden op Instagram volgt. Bepaal wat het belangrijkst is, en waar u het minst om geeft, en regel uw budget zodat u wat extra geld hebt voor die topcategorieën, evenals een kleiner budget (en dus een kleinere visie) voor de minder belangrijke details .

Denk eraan om tijdens het planningsproces zo nu en dan over het budget te praten. Bekijk uw totale budget, tel hoeveel u hebt uitgegeven aan deposito's, tel de uitstaande betalingen en krijg een idee hoeveel geld er nog over is. Dit helpt u om die last-minute ideeën en uitgaven aan te pakken zonder uw budget volledig op te blazen, en erachter te komen of (en waar) u mogelijk moet bezuinigen.