Relaties

Overgang van verloofd naar getrouwd

Overgang van verloofd naar getrouwd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ze zeggen dat het eerste jaar van het huwelijk het moeilijkste is en vaak hebben ze gelijk. Het lijkt erop dat in de moderne tijd, waar tweederde van de paren minstens twee jaar samenwoont voordat ze gaan trouwen, het niet zo'n lastige overgang zou moeten zijn. Maar ondanks geen duidelijke veranderingen aan de buitenkant voor veel koppels, biedt het eerste jaar van het huwelijk veel nieuwe uitdagingen. "Het eerste jaar van het huwelijk is notoir het moeilijkste, ook al wonen jullie al vele jaren samen," vertelt relatietherapeut Aimee Hartstein, LCSW, Brides. "Ondanks het feit dat het huwelijk er niet zo anders uitziet dan samenwonen, maken de symboliek en de legaliteit ervan het een heel ander dier."

Dus als je merkt dat je het in het eerste jaar moeilijk hebt, ben je niet alleen. Het voelt misschien alsof het huwelijk geen grote verandering zou moeten zijn, maar vaak verschuift er iets. Je hebt een enorme toezegging gedaan, je hebt waarschijnlijk veel geld uitgegeven, en je hebt te maken met een post-bruiloft. En plotseling hebben mensen het over het 'samen beginnen' van je leven, zelfs als je al jaren aan het daten bent. Het is natuurlijk dat de stress zal beginnen. Dus dit is wat je moet weten over de overgang van verloofden naar pasgetrouwden, want weten dat het anders is, is het halve werk.

Inchecken met jezelf

Om een ​​goede partner te zijn, moet je je geregeld voelen met jezelf, dus neem de tijd om erachter te komen hoe je je anders voelt nu je getrouwd bent. "Wetende dat dit een wettelijke verandering is die voor altijd bindend is, brengt allerlei geladen gevoelens en verwachtingen met zich mee," zegt Hartstein. Dus wees eerlijk tegen jezelf: heb je het gevoel dat dingen zijn veranderd? Heb je andere verwachtingen? Als er manieren zijn waarop je denkt dat het huwelijk eruit moet zien of als je denkt dat je dynamiek moet veranderen, moet je je daarvan bewust zijn. Of anders, hoe kunt u van uw partner verwachten?

Wees geduldig met elkaar

De reden om bij jezelf in te checken is zo belangrijk omdat sommige van je veranderende gevoelens misschien niet altijd duidelijk zijn, zelfs niet voor jou. "Een vrouw denkt misschien niet twee keer na over haar rol bij het samenwonen, maar zodra ze een 'vrouw' wordt, heeft ze misschien het gevoel dat de regels voor haar en haar man anders zijn," legt Hartstein uit. Dit kan vaak onbewust zijn en mensen zeer onbewust betrappen. En hetzelfde kan een man overkomen, dus je moet geduld hebben met elkaar. Het kan zijn dat u beiden wat tijd nodig hebt om erachter te komen waarom u zich gestrest of stekelig met elkaar kunt voelen. Als je merkt dat je partner het moeilijk heeft, geef ze dan wat ruimte om zich aan te passen.

Praat het uit

Dat gezegd hebbende, moet je niet alleen het feit negeren dat je de overgang moeilijk vindt. Het beste wat je kunt doen om dit te compenseren, is om met je partner te praten over wat je verwachtingen zijn, wat hun verwachtingen zijn en zo nodig de raadgever van een paar te raadplegen, legt Hartstein uit. "Het lijkt misschien overkill in het begin van een huwelijk, maar een counselor kan vaak zwakke punten en problemen ontdekken lang voordat het paar zelf kan." Zelfs als u niet vindt dat u hulp nodig hebt buiten de relatie, is praten cruciaal. Deel met je partner hoe je denkt dat dingen zijn veranderd en moedig hen aan hetzelfde te doen. Als je het gesprek begint, kan het hen dwingen om sommige van hun gevoelens onder ogen te zien die ze hebben genegeerd.

Maak samen tijd voor plezier

Tot slot, neem het niet al te serieus. Een deel van de moeilijkheid van het eerste jaar is dat plotseling dit gewicht van huwelijk en papierwerk en 'voor altijd' hangt rond je relatie. Probeer een stap terug te doen en neem tijd vrij om samen gek te zijn. Ga naar een restaurant waar je naar toe ging toen je voor het eerst aan het daten was en haal herinneringen op, of probeer een nieuwe activiteit waar je allebei verschrikkelijk in bent maar toch door kunt lachen. Je hebt iets heel serieus gedaan, je hebt een grote toezegging gedaan, maar dat betekent niet dat het plezier allemaal verdwenen is. Neem een ​​minuutje om jezelf eraan te herinneren. Je bent nog steeds dezelfde mensen die je was voordat je trouwde, en je relatie is niet zoveel veranderd. Misschien moet u het opnieuw vinden.

Het maakt niet uit hoeveel je van je partner houdt of hoe opgewonden je bent om te trouwen, het is volkomen normaal dat het eerste jaar moeilijk is. Er is vaak een stresskater van de bruiloft, een sprookjesachtige druk om weg te rennen naar de zonsondergang en voor altijd gelukkig te zijn, plus een subtiele verschuiving in verwachtingen waar je je misschien niet eens van bewust bent, maar je komt er wel doorheen. Wees gewoon eerlijk tegen jezelf over hoe je je voelt en geduldig met je partner, terwijl jullie er allebei achter komen. Zolang je de communicatie open houdt en tijd maakt om samen plezier te hebben, kom je het eerste jaar prima door.Opmerkingen:

 1. Parsefal

  Ik denk, wat is het - een valse manier. En daaruit is het noodzakelijk om uit te schakelen.

 2. Atty

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Laten we bespreken. Schrijf me in PM.

 3. Maclaine

  Ik ben er zeker van dat je bedrogen hebt.

 4. Swift

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik nodig je uit om te bespreken. Schrijf in PM.

 5. Judson

  Ja, alles kan zijnSchrijf een bericht