Relaties

5 dagelijkse gewoonten die je huwelijk sterker maken

5 dagelijkse gewoonten die je huwelijk sterker makenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Grote gebaren zijn geweldig (niemand zou een verrassend weekendje weg afwijzen, hebben we gelijk?). Maar als we eerlijk zijn, zijn het echt de kleine, alledaagse dingen die tellen, vooral als het gaat om het huwelijk.

"De kleine dagelijkse dingen die je voor je partner doet, laat hen weten dat je aan hen en de relatie denkt", legt Lesli Doares, huwelijkstrainer en auteur van Blauwdruk voor een duurzaam huwelijk. En ze maken je huwelijk ook sterker. Klaar om te duiken? Onze experts raden aan om deze vijf dingen onderdeel te maken van uw dagelijkse routine met uw partner.

1. Geniet van het verlaten en terugkeren van rituelen

Er zijn minstens twee keer dat het gemakkelijk is om overdag verbinding te maken: wanneer je elkaar verlaat en wanneer je terugkomt. Tijd reserveren voordat je de deur uit zoemt "zal een positieve toon zetten en zelfs een moeilijke of stressvolle ochtend net een beetje beter maken", zegt psychotherapeut en huwelijkscoach Toni Coleman. Een welkom bij thuiskomst werkt op dezelfde manier. "Als je aan het eind van de dag een huis binnenloopt en niet wordt erkend, kan dat bijdragen aan de overtuiging dat de andere persoon niet blij is je te zien, er niet echt om geeft of je er bent of niet, of dat je geen prioriteit hebt ," ze zegt. "Tijd maken zegt precies het tegenovergestelde."

2. Deel uw dag

Het is misschien hetzelfde, hetzelfde voor jou, maar toch, "is het belangrijk om te weten wat er gebeurt in elkaars leven als je uit elkaar bent", zegt Doares. Dus om uw relatie te versterken, vraag naar de dag van uw partner en deel uw eigen details. "Maak dit niet plichtmatig," waarschuwt Doares, "en wees aanwezig wanneer je partner deelt. Als je dit gesprek langer dan een paar minuten kunt laten duren, kom je voorbij het oppervlakkige en naar wat de evenementen echt betekenen elkaar. Op deze momenten bouw je intimiteit op. '

3. Ga tegelijkertijd naar bed

Je kunt een nachtbraker zijn terwijl je partner een ochtendmens is. Maar als je je nachtelijke instincten kunt bestrijden, kun je dichter bij elkaar komen, zegt Doares. "Het is veel gemakkelijker om fysiek intiem te zijn als je tegelijkertijd op dezelfde plek bent", legt ze uit. "Zelfs als een van jullie niet klaar is om te slapen, kun je deze stille tijd samen doorbrengen en weer opstaan ​​nadat je partner in slaap is gevallen. Regelmatig doen betekent dat je de mogelijkheid voor intimiteit creëert wanneer de stemming toeslaat."

4. Inchecken met elkaar

"Het is te gemakkelijk om verstrikt te raken in werk en andere verantwoordelijkheden en je relatie stop te zetten totdat je meer tijd hebt," klaagt Coleman. Maar overdag met elkaar inchecken is net zo eenvoudig als het sturen van een korte sms. "Als u een paar minuten de tijd neemt om in te checken, krijgt u de melding dat u aan hen denkt en ernaar uitkijkt wanneer u elkaar later ziet", zegt ze. "Het is een gebaar van intimiteit en een grote hedge tegen elke verleiding om emotionele of fysieke ontrouw aan te gaan."

5. Zeg "I Love You" in de liefdestaal van je partner

U kunt reageren op daden van dienstbetoon - denk: uw man die het afval weggooit is het meest sexy wat hij mogelijk kan doen - maar uw partner moet mogelijk bevestigende woorden horen om zich geliefd te voelen. Als je erachter kunt komen hoe je partner je liefde het duidelijkst ziet, kun je je relatie versterken. "Dagelijkse affirmaties van liefde helpen die liefde levend en levendig te houden", zegt Doares. "Die verklaringen zijn het meest zinvol als ze worden uitgedrukt in de manier waarop je partner echt liefde ervaart."