Huwelijk

Iets ouds, iets nieuws om in uw huwelijk op te nemen

Iets ouds, iets nieuws om in uw huwelijk op te nemenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onder de veel wijdverbreide huwelijkstradities is het concept van het hebben (of dragen) van iets ouds en iets nieuws voor de grote dag als een teken van geluk. Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking "oud, iets nieuws, iets geleend, iets blauws" een miljoen keer gehoord, maar wat houdt deze gewoonte precies in, en hoe kun je deze thema's aan je huwelijk koppelen?

De iets oude, iets nieuwe routine komt voort uit een Victoriaans Engels rijm daterend uit 1898, dat gaat "iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauws en een sixpence in je schoen." Gelukkig voor bruiden in de VS is een sixpence geen gemakkelijke valuta om aan te komen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets in je schoenen steekt. Maar de andere vier must-haves worden verondersteld om bruiden geluk en vruchtbaarheid te brengen (op zijn zachtst gezegd een beetje ouderwets).

Volgens huwelijkshistorica Susan Wagoner vertegenwoordigt iets ouds de vorige levens van de paren. Iets nieuws weerspiegelt op natuurlijke wijze het toekomstige gedeelde leven van de bruid en bruidegom samen, iets geleend betekent meestal het opnemen van een item van een gelukkig getrouwde vrouw (zoals je moeder, grootmoeder of zus) voor geluk, en iets blauw symboliseert trouw en puurheid. Je familieleden (of bruidegom) geven je misschien een van deze gelukkige tokens voorafgaand aan de bruiloft, maar je kunt ook een paar eigen stukken afronden.

Hoewel het uiteraard niet verplicht is om alle vier deze tradities in je huwelijk te eren, maakt het niet uit hoe bijgelovig je ook bent (je bruiloft zal hoe dan ook net zo gelukkig zijn), het is een leuke manier om het verleden, het heden en de toekomst op een creatieve manier te combineren. Of je nu een familielid bent dat winkelt voor de bruid of de aanstaande bruid, bekijk onze verzameling ideeën voor zowel de oude als de nieuwe stukken van de beroemde trouwtrop. En houd er rekening mee dat je niet beperkt bent tot alleen kleine, draagbare stukken voor deze custom-creatief!

Iets oude ideeën:

1. Vintage vluchtauto

Foto door Polina Vinogradova

Vergeet "weg met het oude". Maak uw uitgang in stijl met een vintage auto. Met je nieuwe echtgenoot de zonsondergang in rijden is nog nooit cooler geweest (en maakt de perfecte foto-op).

2. Familie-erfstuk

Getty Images

Accessoriseer uw trouwdagensemble met een sentimenteel familie-erfgoed, zoals een parelsnoer of diamanten oorbellen, die al generaties lang worden doorgegeven.

3. Vintage fotocabine

Foto door Pop Shop Photobooth

Geef een unieke draai aan de traditionele trend in de fotocabine met een ouderwetse geïnspireerde camera die nog steeds digitale prints produceert (omdat echte filmcamera's een beetje te oud tegenwoordig voor bruiloften).

4. Relatieve trouwjurk

Met dank aan Kortney Peterson

Deze bruid nam iets ouds naar nieuwe hoogten en verraste haar grootmoeder door haar trouwjurk uit de jaren 19060 te dragen. Deze eerste look was er een voor de boeken.

5. Stof uit de jurk van een familielid

Foto door Katie Grant

Als het lenen van een volledige trouwjurk van je moeder of grootmoeder niet haalbaar is (misschien is het te delicaat voor wijzigingen), maak je geen zorgen. Je kunt nog steeds stukjes stof uit een sentimentele familietrouwjurk nemen en deze eenvoudig aan je look toevoegen, zoals als een veterriem of chique choker.

6. Antieke medaillons met familiefoto's

Houd overleden familieleden op de grote dag dicht bij het hart door hun foto's op te nemen in antieke medaillons. Je kunt ze op je persoon dragen of aan je boeket hechten, zoals deze bruid deed met foto's van haar overleden vader. Ze droeg ook zijn Purple Heart in de voering van haar jurk.

7. Trouwlocatie

Foto door Katie Dessin Photography

Er is geen betere manier om de iets oude traditie te eren dan in de trouwlocatie zelf. Dit echtpaar legde de knoop in Oregon vast op de boerderij van de bruid, waar ook haar ouders trouwden (waardoor ze ook iets leenden). De locale was al generaties lang in de familie en achtte het volgens de traditie van de huwelijkstraditie als 'oude' status gecertificeerd.

8. De stropdas van je vader

Foto door Jose Villa

De vader van deze bruid stierf na haar studie, dus eerde ze zijn geheugen door een van zijn Hermes-banden om de stelen van haar bruidsboeket te binden.

9. Vintage halsband

Foto door Mackenzie Neville

Als je hond het geluk heeft om de status van ringdrager te verdienen, breng dan het iets oude thema over naar zijn halsband voor de grote dag. Deze bruiden namen stof en knopen uit een van de collecties van hun overleden grootmoeder om de ringdragende dassen van hun border terrier aan te passen.

Iets nieuwe ideeën:

1. Achternaam Ring

Voeg toe aan je trouwdag bling met een moderne ring met meerdere vingers met je nieuwe achternaam (of je afgebroken of huidige achternaam, afhankelijk van de richting die je hebt gekozen!). Het zal net zoveel aandacht krijgen als je prachtige verlovingssterretje.

2. Aangepaste Moto-jas

Foto door bogen & lavendel

Blijf koel (in beide betekenissen van het woord) met een op maat gemaakt leren jack met "Just Married" geborduurd op de achterkant in een contrasterende kleur.

3. Verfraaide riem

Foto door Rachel May Photography

Voeg een extra vleugje pit toe aan je droom trouwjurk met een nieuwe, sprankelende riem. Of vergis je aan de "iets geleende" kant en recycle een riem die je zus of goede vriend op haar trouwdag droeg.

4. Grappige zakdoek

Foto door The Goodness

Heb een beetje plezier met de iets nieuwe traditie en herinner jezelf eraan om geen "lelijke" tranen te verliezen op de grote dag (geef het bericht ook door aan je partner). Dit maakt het perfecte speelse geschenk voor de bruid van een familielid, en kan ook verdubbelen als iets blauws.

5. Unieke manchetknopen

Foto door Katie Grant

De bruid is niet de enige die het iets nieuwe gebruik kan opsnuiven. Bruidegoms kunnen de liefde delen via een reeks manchetknopen die uniek zijn voor zijn stijl, die hij ook na de bruiloft kan dragen.

6. Bijpassende tatoeages

Melissa Marshall

Terwijl het matchen van tatoeages van paren vóór de bruiloft de traditie van het dragen van trouwringen tart, kun je dit zeker afstrepen van de iets nieuwe checklist.

7. Nieuw achternaamborduurwerk

Foto door Virgil Bunao

Om uw nieuwe achternaam te herdenken, naait u die van u en uw toekomstige partner in de voering van uw jurk.

8. Gezellige Kaap

Foto door Judy Pak

De knoop leggen tijdens koele temperaturen? Draag over je jurk een cool wit jasje of cape om de look bruids te houden en stijlvol warm te blijven.

9. Geborduurd kussen

Foto door Carrie Patterson

Als de bruid niets nieuws wil dragen, geef de ringdrager dan een origineel nieuw geborduurd kussen om in overeenstemming te zijn met de traditie (en zorg ervoor dat de ringen veilig en gezond blijven).

Zie meer: ​​Bruiloft Kousenband Tradities, Oud en Nieuw

10. Glam-tiara

Foto door BFA voor BFA-bruiloften

Accessoiresontwerper Arden Wohl droeg een jade en rozenkwarts hoofdband-tiara als haar iets nieuws, wat een geschenk was van de moeder van haar weddingplanner, sieradenontwerpster Karen Erickson.