Relaties

Welke alternatieven voor het huwelijk zijn echt beschikbaar?

Welke alternatieven voor het huwelijk zijn echt beschikbaar?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het gaat om moderne partnerschappen, zoeken mensen naar opties. Met het aantal echtscheidingen dat op een onaangenaam hoog aantal zweeft, is het geen wonder dat millennials het trouwen uitstellen of helemaal vermijden. Maar dat betekent niet dat ze geen duurzaam partnerschap met iemand willen aangaan. Veel paren, inclusief heteroseksuele, willen een optie die niet de religieuze connotaties van het huwelijk heeft, maar ze toch de voordelen biedt, zowel juridisch als symbolisch, van het zijn van een eenheid. Maar in de VS is dat niet altijd gemakkelijk te vinden. Afhankelijk van waar u woont, bestaan ​​er mogelijk geen binnenlandse partnerschappen of burgerlijke unies of, als ze dat wel zijn, mogelijk niet voor u beschikbaar.

En de VS is niet het enige land waar beperkte toegang voor heteroseksuele paren tot niet-huwelijkse vakbonden controversieel is. In het VK wordt momenteel een juridische strijd gevoerd door een heteroseksueel paar dat het recht wil hebben op een civiel partnerschap - en zij staan ​​niet alleen. Veel mensen over de hele wereld hebben soortgelijke voorbehouden. Dus als het traditionele huwelijk niets voor jou is, welke andere opties heb je dan?

Welnu, in de Verenigde Staten is het verrassend moeilijk om te bepalen welke andere routes je kunt nemen. Maar, afhankelijk van waar je woont, zijn er enkele opties.

Common Law huwelijk

Common law huwelijk komt tot stand wanneer twee mensen hebben aangetoond, normaal door een bepaalde tijd samen te wonen, dat ze een eenheid zijn, een feitelijk getrouwd stel. Dus voor sommigen die niet houden van de formaliteit van een bruiloft, maar de retoriek van het huwelijk niet erg vinden, kan het een goede pasvorm zijn. Maar zelfs dit wordt alleen erkend in 10 Amerikaanse staten, allemaal met verschillende vereisten om te bewijzen dat u in aanmerking komt voor de common-law huwelijkstatus. U hoeft geen huwelijksvergunning te krijgen of door veel van de traditionele hoepels te springen, maar er zijn nog steeds hoepels.

Binnenlandse partnerschappen of civiele vakbonden

Binnenlandse partnerschappen of burgerbonden zijn de meest voor de hand liggende alternatieven voor het huwelijk. De meeste mensen die een probleem met het huwelijk hebben, kunnen ook afkerig zijn van het common law-huwelijk, dus een duidelijk civiel alternatief is een belangrijk. En hoewel het lijkt alsof dit een logische keuze is voor veel koppels, zijn ze eigenlijk niet zo gemakkelijk te vinden. In feite variëren de regels voor binnenlandse partnerschappen en burgerbonden enorm van staat tot staat - in de staten waarin ze bestaan.

Omdat burgerbonden traditioneel worden geassocieerd met paren van hetzelfde geslacht, bestonden ze voornamelijk in staten die homoparen een optie probeerden te geven voordat het homohuwelijk legaal werd. Omdat het homohuwelijk landelijk werd onderschreven, hebben sommige staten de alternatieven voor het huwelijk helemaal laten vallen. En in de staten die hen nog steeds aanbieden, strekken ze zich niet allemaal uit tot paren van andere geslachten. Maar de regels kunnen nog vreemder worden - sommige staten, zoals New Jersey, staan ​​ze toe voor paren van andere geslachten ouder dan 62 jaar. Sommige steden, zoals New York City en Toledo, bieden binnenlandse partnerschapsregistraties aan, hoewel de staat waarin ze zich bevinden biedt ze niet aan.

Dus als u op zoek bent naar een partnerschap zonder een witte jurk en een huwelijksakte, zijn uw opties in principe afhankelijk van waar u woont. Het is een postcode loterij - en er is geen garantie dat een partnerschap erkend op één plaats zal worden herkend als u verhuist. Het lijkt volkomen oneerlijk, om nog maar te zwijgen over het feit dat sommige paren opties zouden hebben waar anderen, net over een staat of stadslijn, dat niet zouden hebben.

Een ongemakkelijk dilemma

Wanneer we het hebben over binnenlandse partnerschappen en burgerbonden voor heteroseksuele paren, is het belangrijk om wat perspectief te houden. Sommige mensen hebben ruzie met de claim van een heteroseksueel paar dat ze recht hebben op een civiel of binnenlands partnerschap. En het kan meer dan een beetje vreemd aanvoelen, omdat het homohuwelijk zo lang wordt gevochten, om te horen dat heteroparen zich gediscrimineerd voelen omdat ze geen toegang hebben tot opties die traditioneel voorbehouden zijn aan homoparen. Het voelt niet goed. Je moet erkennen dat de twee worstelingen gewoon niet gelijk zijn. Maar ik moet zeggen, ik snap het. Zelfs als een vrouw in een langdurige lesbische relatie, begrijp ik waarom heteroparen toegang willen hebben tot een andere partnerschapsoptie dan het huwelijk. Het maakt niet uit wat je geslacht of geaardheid is, je moet een optie hebben voor een herkenbaar partnerschap zonder de religieuze connotaties. Binnenlands partnerschap, burgerlijke unie - de naam doet er niet toe. Iedereen verdient die keuze.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het feit dat u zich als een paar formeel kunt presenteren. Sommige daarvan zijn legaal en financieel, andere komen uit de samenleving en erkennen jouw keuze om samen te zijn. Maar ongeacht geslacht of geaardheid, moet u toegang hebben tot deze voordelen, om uw relatie te versterken, zonder de connotaties van het huwelijk als dat niet voor u is. We hebben een duidelijker, uniformer systeem nodig voor mensen die een huwelijksalternatief willen.