Relaties

Het huwelijkseffect: 6 dingen die veranderen nadat je 'ik doe' zegt

Het huwelijkseffect: 6 dingen die veranderen nadat je 'ik doe' zegt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mike en ik zijn haastig getrouwd, net zo haastig als een stel dat al zes jaar samen is. In juni besloten we dat we het in september gingen doen met een kleine ceremonie bij mijn ouders thuis. We hebben bloemen uitgezocht, een rabbijn genoemd, en 30 mensen op klapstoelen in de eetkamer gepropt. Ik was 28 en droeg de trouwjurk van mijn moeder. Het was ongeveer zo ingehouden als we konden zonder dat we rechtstreeks naar het stadhuis gingen.

En we waren net zo ontspannen over de toekomst als over de ceremonie. We dachten geen van beiden dat trouwen onze relatie zou veranderen. Het bleek dat we wild, hilarisch verkeerd waren. Hier zijn slechts een paar manieren waarop de uitdaging van het huwelijk anders (en beter) bleek te zijn dan stabiel.

1. U spreekt elkaar anders aan

Het kostte me ongeveer drie seconden in de ceremonie om te weten dat dingen zouden veranderen. Om te beginnen heeft onze rabbijn (ook een yogaleraar) ons gebeld man en vrouw, en de woorden waren onmiddellijk en acuut elektrisch, eerst grappig en daarna heerlijk serieus. We begonnen ze de hele tijd te zeggen, tegen obers en stewardessen en vrienden, ze in elk gesprek te verwerken. Ik veronderstel dat als een schrijver (ahem), ik niet zou moeten zijn verrast door de kracht van woorden, maar deze begonnen enorm en zwaar aan te voelen alsof onze hele lichamen in goud waren gedoopt in plaats van alleen onze ringen. Ik had niet gedacht dat iets ernstiger en permanenter kon aanvoelen dan toen we samenwoonden en onze boekencollecties combineerden, maar getrouwd zijn maakte dat alles wat ervoor was gekomen, aanvoelde als een generale repetitie.

2. Je werkt anders

Een van de meest bevredigende verschuivingen in het veranderen van een gevestigd paar naar een getrouwd stel is het gevoel dat alles wat we doen voor ons beiden is. Toen ik mijn eerste roman verkocht, huilden Mike en ik allebei. Het had lang geduurd; er waren vier eerdere romans, allemaal afgewezen, en Mike was er voor allemaal geweest. Het eerste wat ik tegen hem zei nadat het aanbod binnenkwam, was dat we nu het geld hadden om onze kelder te renoveren om zijn grafisch ontwerpstudio te worden. Dit maakte ons beiden nog harder huilen. Het was mijn succes, zeker, maar meer dan dat, het was van ons. Ik heb misschien alle woorden geschreven, maar hij had me de ruimte gegeven die ik nodig had om ze te schrijven. Hij had ook vaak het huis schoongemaakt en gegeten en geloofde dat het zou gebeuren. En toen het gebeurde, was het onze overwinning samen.

3. Je vecht anders

In elk van mijn eerdere relaties was alles wat ik nodig had een jeukende triggervinger en toen werd het gedaan - poef, over het algemeen rond de zes maanden. Toen Mike en ik vochten voordat we trouwden, was uitstappen altijd een optie. We zijn ooit uit elkaar gegaan, na ongeveer een jaar. Het duurde een maand, alleen omdat ik het land uit was. Als ik thuis was geweest, zou het drie dagen zijn geweest; als we al getrouwd waren geweest, was het geen gevecht geweest. Natuurlijk kunnen huwelijken eindigen, maar niet wispelturig. Trouwen betekent dat er structuren moeten worden ontmanteld en papierwerk moet worden ingevuld. Je hebt meer nodig dan een voorbijgaande fantasie, meer dan één slecht humeur. Trouwen betekent het uitsteken, wetende dat er stormen zullen zijn, maar dat de boot stevig is.

4. Je kijkt anders naar de wereld

Veiligheid is geen sexy woord. Niemand gaat brunchen met haar vriendinnen en coos over hoe vast voelt ze, haar tenen krullen onder de tafel. Maar voor mij is het het beste gevoel ter wereld. Ik had het geluk een ondersteunend gezin te hebben; mijn ouders, mijn broer en ik voelde me altijd een eenheid, zo solide als een bakstenen huis. Zo voelt trouwen: een nieuw huis, net zo solide, naast de deur. En als het vertrouwen in wat we hebben sexy is, dan zijn we het heetste paar in de wijde omtrek.

5. De wereld kijkt jou anders aan

Voor sommige mensen verandert het huwelijk niet wezenlijk. Maar voor mij maakt het dingen anders omdat het een zeer openbare daad van geloof, hoop en optimisme is. Meestal houden we onze hoop en dromen veilig uit het zicht, maar door het huwelijk worden ze tentoongesteld, zoals zoveel bruidstaarten in een bakkerijraam. En alleen al door die handeling verandert de relatie in iets waar anderen, je vrienden, je familie, belang bij hebben. Je hebt een norm om de rest van je leven waar te maken, maar je hebt ook al die andere mensen die je toejuichen op en helpt u om het doel te bereiken.

6. De tijd gaat anders

Het is nu zes jaar geleden - dezelfde hoeveelheid tijd dat we samen waren voordat we trouwden. Ik bracht dit onlangs naar Mike en vroeg hem waarvan hij dacht dat het langer voelde. Hij zei de eerste zes jaar, en ik ben het ermee eens. De tijd die we nodig hadden om van vreemdelingen die in hetzelfde kantoor werkten te trouwen, voelde als honderd levens, elk met meerdere mogelijke uitkomsten, zoals een Kies je eigen avontuur boek. Samen zijn - getrouwd, heeft een team - de laatste zes een knipoog gegeven.

De nieuwste roman van Emma Straub is De vakantiegangers. Ze woont met haar man en zoon in Brooklyn.Opmerkingen:

  1. Shermon

    Ik ben eindig, mijn excuses, maar naar mijn mening is het duidelijk.

  2. Julius

    Dit is niets meer dan conditionaliteit

  3. Tozahn

    Slachtlinks !!!!!!!!!!!!! Bedankt!!!!!Schrijf een bericht