Relaties

3 dingen die u nu kunt doen om uw huwelijk gelukkiger te maken

3 dingen die u nu kunt doen om uw huwelijk gelukkiger te makenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vraag je moeder (of de moeder van je moeder) hoe je je huwelijk gelukkiger kunt maken en je zult waarschijnlijk dat oude voorschoolse gezegde horen: je krijgt wat je krijgt en je raakt niet van streek. Maar volgens professor Eli J. Finkel van de Noordwestuniversiteit stellen de bruidsparen van vandaag een nieuw paradigma voor het huwelijk - dat wil zeggen, ze leggen de knoop omdat het hen een beter persoon maakt en, hopelijk, de persoon die ze zijn vertellen - ik doe ook een betere versie van zichzelf. Moderne huwelijken stoppen niet met werken aan hun eigen persoonlijke doelen alleen omdat ze nu een stel zijn, zegt Finkel; ze zijn actief verbonden met iemand die hen helpt hun ideale zelf te bereiken.

Volgens het nieuwe boek van Finkel, Het alles-of-niets-huwelijk: hoe de beste huwelijken werken, om blijvend in het territorium te blijven, is er veel meer nodig dan Facebook leuk vindt. • De meerderheid van de mensen in de verloofde periode hebben de neiging om behoorlijk gezegend te zijn met de relatie en hebben er alle vertrouwen in dat dit de juiste persoon is, en vermoedelijk zijn hun verwachtingen voor de relatie hoog en de relatie is goed, zegt de auteur. "Maar ze moeten ook ergens in hun achterhoofd beseffen dat het huwelijk een lange weg is."

Dit betekent dat er door de jaren heen, dankzij kinderen, banen en andere stressoren in het dagelijks leven, er momenten zullen zijn waarop je niet zo helemaal verliefd op je partner zult zijn - en dat is OK. "Er zijn periodes waarin alleen het plaatsen van de ene voet voor de andere, gewoon niet scheiden, precies het juiste is om te doen", zegt Finkel. • Dan zijn er periodes dat u elkaar opnieuw ontdekt en gewoon niet scheiden is niet meer relevant. Er is een high-end. Dat zijn de beste huwelijken - degenen die beseffen wanneer er een kans is om in de richting van het topsegment te gaan en ook beseffen dat het beste wat je vandaag kunt doen is ervoor zorgen dat niemand papierwerk heeft ingediend.

Soms heb je niet de tijd of emotionele middelen om veel in je huwelijk te investeren en voel je je alsof huisgenoten elkaar in de hal passeren. Je zou zelfs weken kunnen gaan, snik, maanden zonder seks te hebben. Maar als je strategisch bent om te erkennen dat dit gebeurt, kun je erop rijden totdat je de kans krijgt om opnieuw dieper in je huwelijk te investeren.

Wilt u er zeker van zijn dat u het helemaal haalt van 'ik doe' tot 'laat ons gaan'? Volg deze drie eenvoudige strategieën en je kunt de huwelijksgolf berijden zoals het geweldige paar dat je bent:

Ga alles in

Als je de tijd en energie hebt om je echt aan je huwelijk te binden, pleeg dan 100 procent. En je kunt beginnen met de spreekwoordelijke date night. • Er zijn veel mensen die zeggen dat ze date-avonden hebben, maar er zijn niet veel mensen die zeggen wat je moet doen op je date-avonden, zegt Finkel. "Iets doen dat u uit uw routine haalt." Een kookles volgen, lid worden van een intramuraal sportteam of samen door Frans 101 werken, kunnen allemaal bondige activiteiten zijn, als u echter een beetje adrenaline-scuba-certificering samen toevoegt, misschien? en het kan ook de passie vergroten.

Kalibreer uw verwachtingen

Je moet strategisch zijn over hoeveel je van je partner vraagt ​​- en als je van hem of haar verwacht dat je je beste vriend, enige seksuele partner en primaire cheerleader, reismaatje, klankbord, plus één voor alles bent, nou, dat is veel gevraagd van een persoon. "Er zijn geen regels die u aan deze persoon moet vragen om al deze dingen voor u te doen", zegt Finkel. "Mensen die een meer gediversifieerde sociale portefeuille hebben, zijn meestal een beetje gelukkiger in hun leven dan mensen die afhankelijk zijn van één persoon of een klein aantal mensen." Als de aanstaande ogen van uw echtgenoot overlopen wanneer u moet bitchen over Janice in debiteuren, bel je vriendin die graag over kantoorpolitiek praat. Als hij alleen graag eet bij de beproefde favorieten uit de buurt, ga dan met hem mee en bewaar maaltijden op de gekke nieuwe fusion-plek voor de meisjesavond. Vind de dingen die je bereid bent om je huwelijk door te geven, zodat je je kunt concentreren op de dingen die echt belangrijk zijn.

Probeer een Lovehack

Het boek van Finkel bevat acht kleine, op wetenschap gebaseerde dingen (aka love hacks) die je kunt doen om met een frisse blik naar je huwelijk te kijken - van het cultiveren van dankbaarheid tot het samen vieren - die niet veel tijd kosten en je partner niet echt nodig hebben aan boord zijn. Een liefdeshack om je door een moeilijke situatie te helpen, is een zeven minuten durende schrijfoefening waarbij je een meningsverschil heroverweegt door de lens van een neutrale derde partij die de best mogelijke uitkomst voor elk van jullie wil. Stel je bijvoorbeeld, voordat je (opnieuw) over de kop gaat over het kopen van een nieuwe auto versus het repareren van je huidige rit, voor hoe een bemiddelaar beide kanten zou horen en een oplossing zou uitwerken waarmee je allebei zou kunnen leven. Mensen die de oefening probeerden, hadden ‘meer bevredigende en heter huwelijken’, zegt Finkel. • Toen ze een conflict hadden, waren ze beter uitgerust, dus waren ze minder boos en constructiever over hoe ze ermee omgingen, omdat ze niet zo gefocust waren op hun eigen perspectief en hun eigen gevoel van rechtschapenheid. Ze waren beter in staat om een ​​genereuzer, alomvattend perspectief aan te nemen

Een andere oefening om je hoog te houden, vooral tijdens de goede tijden, is liefdevol aanraken. Raak letterlijk je partner aan. (Het hoeft niet sexy te zijn.) Het beste deel is dat je het gewenste effect krijgt - een gevoel van nabijheid, een geruststelling dat je een koppel bent - zelfs als de actie niet super oprecht is, zegt Finkel. Dus de volgende keer dat je op de bank zit te midden van een Game of Thrones binge, steek gewoon je voeten over zijn schoot of zit schouder aan schouder. Dat kleine beetje contact is een aardig gebaar wanneer de dingen een beetje chaotisch zijn en zal ervoor zorgen dat jij en je bae bij elkaar blijven.

Wil je Eli J. Finkel een vraag stellen over relaties? Tweet hem op @EliJFinkel met de hashtag #AskFinkel.