Relaties

Hoe te voorkomen dat je met je verloofde vecht tijdens de vakantie

Hoe te voorkomen dat je met je verloofde vecht tijdens de vakantieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De feestdagen zijn een tijd om te vieren en plezier te hebben met familie en geliefden. Tradities komen tot leven en goede tijden zijn voor iedereen. Maar wat gebeurt er wanneer twee families tijdens de vakantie gedwongen worden om er één te worden?

Een mijlpaal in elke romantische relatie is je eerste vakantie samen en nieuwe herinneringen maken om te delen in de komende jaren. Toch heeft elk individu zijn eigen familie en vrienden, samen met gewoonten en tradities die hen na aan het hart liggen.

Nu zijn gesprekken en compromissen op orde. Om dingen soepel te laten verlopen en vakantiespanning te voorkomen, Brides sprak met Deborah J. Cohan, Ph.D., universitair hoofddocent Sociologie aan de Universiteit van South Carolina-Beaufort voor enkele tips en trucs om u te helpen een echt gelukkige eerste vakantie als koppel te hebben.

Communicatie is de sleutel

Het lijkt misschien een probleem, maar het omgaan met de verdeling van de feestdagen kan je relatie in de komende jaren zelfs beïnvloeden, zegt Cohan. Dus als u merkt dat u ruzie maakt of opzettelijk de ongemakkelijke taak van het plannen van het seizoen doorbrengt, wilt u nog eens nadenken.

• Een gebrek aan eerlijke communicatie en een goed begrip van elkaars prioriteiten, zorgen en waarden kunnen de komende jaren weerklinken in de hele relatie. Vroege patronen doen er echt toe, zegt ze. Dus maak eerlijkheid, luisteren en empathie topprioriteiten.

Maar maak je geen zorgen, zoals Cohan gelooft: "Bruiden en bruidegoms, en pasgetrouwden, kunnen pre-vakantie planningsgewoonten cultiveren die zich voorbereiden op betere huwelijkse omstandigheden voor de komende jaren."

Om te beginnen, moet je erkennen dat terwijl jullie samen een pad voor de toekomst banen, jullie beiden uit even belangrijke families komen die al dan niet speciale tradities hebben - en je kunt niet van elkaar verwachten dat ze ze gewoon achterlaten. Zoek in plaats daarvan een evenwicht.

Een leerproces

Of uw achtergronden hetzelfde of vergelijkbaar zijn, maak uzelf vertrouwd met vakantiegewoonten, tradities en recepten van elke kant. Het kan zijn dat sommigen zich lenen voor gemakkelijke compromissen.

Cohan legt uit, "Mensen kunnen zichzelf vinden met een partner die zeer op dezelfde manier is opgevoed of misschien heel anders. We zijn misschien aangetrokken geraakt tot en getrouwd met iemand met een heel andere achtergrond en voelden ons aanvankelijk enthousiast om dat te leren, maar wanneer de vakantie nadert, staan ​​we misschien onder meer druk van onze eigen families en onze partners om dit allemaal samen te laten komen .”

Als je nog nooit een kerstavond hebt gemist buiten het huis van je ouders, maar voor je partner, is het belang meer op Kerstdag-probleem opgelost. Als u echter allebei veel waarde hecht aan een specifieke dag, is het misschien tijd om te roteren, de dag te splitsen als de afstand het toelaat, of ga verder met een geheel nieuwe eigen ervaring.

In de meeste situaties is er ruimte om te onderhandelen. Cohan wijst er echter op dat, uiteraard, verschillen in religie de besluitvorming en planning voor vakantie kunnen beïnvloeden en bemoeilijken, maar het hoeft niet eens te gaan om die kwesties die als potentieel potentieeler worden beschouwd. Ze zegt dat gemengde families, verschillende casts van personages en persoonlijkheden, geografische afstand en de bruikbaarheid van het proberen om veel mensen af ​​en toe vele kilometers te zien, kunnen dingen ook ingewikkelder maken dan nodig is. Vooral wanneer u rekening houdt met kostbare, drukke en onvoorspelbare omstandigheden (zoals winterweer!).

Ongeacht het feit dat u de details moet uithalen, is het belangrijkste om te onthouden dat u de vakanties echt samen moet afhandelen. "Het ergste is wanneer een persoon besluit dat het teveel moeite en teveel werk is en zegt dat ze alleen zullen gaan om hun eigen familie te zien," zegt Cohan. Als u dit doet, wordt het bericht niet naar elkaar of naar de respectieve families verzonden dat het koppel hier samen in zit.

Hoe oplossingen te vinden

Wat voor één stel werkt, werkt misschien niet voor jou, maar onthoud dat er altijd een oplossing is. "We hebben allemaal gehoord van koppels die vakanties uitschakelen en schakelen tussen gezinnen en dat kan voor sommige mensen werken, maar het is niet noodzakelijk de beste manier om hiermee om te gaan," adviseert Cohan.

Ze zegt: "Eén persoon kan op Thanksgiving sterker voelen bij zijn partner en zijn eigen familie van herkomst dan Kerstmis en de andere persoon maakt het misschien niet zoveel uit of geeft er echt de voorkeur aan Kerstmis heen en weer schakelen zou in een geval niets bereiken zoals dat. In plaats daarvan suggereert ze dat het zinvoller en productiever kan zijn als je kijkt naar wat je allebei wilt en nodig hebt in plaats van wat de grotere cultuur dicteert.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat welke koers je dit jaar ook volgt, de toekomst niet dicteert, en ook niet in de weg staat hoe je verder moet gaan voor elk vakantieseizoen. Bekijk het in plaats daarvan als een proefondervindelijke ervaring. "Koppels profiteren ook van het proberen van verschillende manieren om dit te doen voordat ze zich vestigen en zich ertoe verbinden of aankondigen dat dit is hoe ze het zullen blijven doen", zegt Cohan. "Als nieuw koppel is het goed om jezelf de flexibiliteit te geven om te lenen wat werkt en vervolgens te tweaken en gloednieuwe speciale tradities te creëren."

Houd tenslotte de reden voor het seizoen in gedachten. Als je voelt dat je gespannen of gestrest raakt, zegt Cohan, "Stelletjes profiteren ervan om elkaar dankbaarheid te betuigen voor alle grote en kleine dingen in het leven, en dit te doen tijdens een verloving en vroeg in een nieuw huwelijk is bijzonder nuttig." Onthoud dat liefde, vriendelijkheid en dankbaarheid zijn de drijvende kracht achter de vakantie.

En vergeet zelfzorg niet. Tijdens de drukte van de feestdagen is het belangrijk om ook als koppel tijd voor jezelf te nemen. Hoewel het gemakkelijk is om te verdwalen in vakantieplannen en familiebijeenkomsten, moet je de tijd die je besteedt aan het genieten van het nieuwe gezin dat je samen creëert, prioriteit geven. Cohan suggereert dat dit kan gaan om een ​​dagtrip te maken naar een nieuwe plek, de natuur in te gaan of samen een yogales te volgen.

Het komt neer op

Het komt allemaal neer op compromissen, communicatie en eerlijkheid. "Het voorzichtig, stevig, vriendelijk en eerlijk omgaan met elkaar voor de feestdagen en in relatie tot de familie van elke persoon gaat een lange weg", zegt Cohan.

Het oefenen van deze vaardigheden is nu ook een goede oefening voor de toekomst, bijvoorbeeld wanneer koppels kinderen kunnen krijgen en jongleren om aandacht van grootouders en uitgebreide families en grenzen moeten stellen.

Het maakt allemaal deel uit van het prachtige groeiproces dat verliefd zijn is. Dus, doe je best om deze feestdagen met een open geest en hart te omarmen.