Huwelijk

Hoe uw relatie met positieve psychologie te versterken

Hoe uw relatie met positieve psychologie te versterkenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als er één ding is dat elk echtpaar je zal vertellen, is het dat het huwelijk werk is. Dat betekent niet dat het niet leuk en opwindend kan zijn, maar het leven zit vol ups en downs en het onderhouden van je relatie vereist inspanningen om die moeilijke tijden te doorstaan. Dus hoe kunnen jij en je partner ervoor zorgen dat het huwelijk dat je begint een gelukkig huwelijk wordt? Hoewel er geen enkel geheim is voor wat een huwelijk gelukkig en succesvol maakt, zijn er een paar praktijken die je kunt gebruiken om je daar te krijgen, zowel kleine als grote dingen die je in je dagelijkse leven kunt opnemen om je relatie te verbeteren en de twee te behouden van jullie op het juiste pad - en ze komen van een paar psychologen.

Psychologie wordt meestal geassocieerd met negatieven (denk aan psychische aandoeningen of andere disfunctie), maar dat is niet de enige toepassing. Positieve psychologie richt zich in plaats daarvan op geluk, om erachter te komen hoe mensen gelukkiger en meer voldaan kunnen worden. Psychologen en auteurs Suzann Pileggi Pawelski en James Pawelski zijn experts in positieve psychologie en hebben die wetenschap toegepast op liefde en huwelijk. In tegenstelling tot het moment waar je gelukkig ooit over leest in sprookjes, weet dit echtpaar dat geluk niet alleen gebeurt - het vereist hard werken en gezonde gewoonten. Hun boek, Gelukkig samen: de wetenschap van positieve psychologie gebruiken om langdurige liefde op te bouwen, duikt in de principes die ze in de praktijk hebben gebracht en combineert hun praktijkervaring met wetenschappelijk onderzoek om u en uw partner te helpen slagen. We vroegen ze ons een inleiding te geven over wat ze ontdekten - je gaat hier aantekeningen van willen maken!

Wat moeten paren weten over het opbouwen van een gezonde, gelukkige relatie met elkaar?

Paren moeten zich realiseren dat "nog lang en gelukkig" niet alleen gebeurt. In plaats daarvan zijn het gezonde gewoonten die op lange termijn gezonde relaties opbouwen. In ons boek Gelukkig samen, nodigen we onze lezers uit om met ons mee te doen aan 'de relatiegymnastiek' om verschillende relatieoefeningen te oefenen. We denken dat deze metafoor duidelijk het belang illustreert van regelmatige relatietraining. Je gaat niet één keer naar de sportschool en verwacht een betere gezondheid. Je moet tijdens je leven regelmatig gaan. Zo is het ook met het cultiveren van betere relaties. Samen gelukkig worden kost toegewijde inspanningen en is een levenslang proces. Het goede nieuws is dat het na verloop van tijd gemakkelijker wordt omdat u uw relationele spieren opbouwt, die in de loop van de tijd sterker en flexibeler worden. Door het belang van inspanning en gewoonten te erkennen, kunnen paren nieuwe en betere manieren leren om met elkaar om te gaan in plaats van in oude, nutteloze patronen en routines te vervallen. Dientengevolge zullen paren sterkere en meer bevredigende relaties opbouwen en een verbeterd welzijn en een grotere lichamelijke gezondheid ervaren.

Hoe kunnen koppels de manier waarop ze zich tot elkaar verhouden veranderen om hun band te versterken?

Focus op het vinden en voeden van het goede in je relatie. Met andere woorden, focus op wat er goed gaat met de relatie in plaats van op wat er misgaat. Onderzoek toont aan dat koppels die werken aan het kweken van het goede in hun relaties, doorgaans sterkere en meer bevredigende vakbonden hebben dan degenen die zich voornamelijk richten op het oplossen van problemen.

Door ervoor te kiezen te benadrukken wat jij en je partner leuk vinden aan elkaar, in plaats van stil te staan ​​bij kleine ergernissen of zwakheden, kun je helpen om langdurige liefde op te bouwen. Een manier om u op het goede te concentreren, is uw unieke sterke punten en die van uw partner te identificeren. Onderzoekers van de positieve psychologie keken door de tijd en culturen om 24 sterke punten te identificeren die mensen gemeen hebben en die we allemaal in verschillende mate hebben - dingen zoals creativiteit, nieuwsgierigheid, liefde voor leren en leiderschap. We hebben elk een uniek sterke profiel. U en uw partner kunnen uw top vijf karaktersterktes (uw kenmerksterktes) ontdekken met behulp van de gratis VIA-enquête op www.buildhappytogether.com.

Wat zijn enkele praktijken of oefeningen die u aanraadt dat alle paren gebruiken?

Nadat je de VIA-enquête hebt afgelegd om je sterke punten te ontdekken, ben je nu klaar om ze in praktijk te brengen! Twee geweldige oefeningen die we alle paren aanbevelen, zijn regelmatige "sterke gesprekken" en wekelijkse "sterke punten".

Sterke punten gesprekken:

Dit zijn lopende gesprekken. We raden alle paren aan om op een dieper niveau contact met elkaar te maken en te helpen begrijpen wat elke partner drijft. Het hebben van een sterke taal om jezelf uit te drukken en de unieke kwaliteiten van je partner te zien is cruciaal: het helpt je bijvoorbeeld te beseffen dat er in plaats van een goede of verkeerde manier om dingen te doen, veel verschillende manieren van leven zijn en in de wereld zijn. Je grootste sterke punten van creativiteit en levenslust kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een kans heel anders benadert dan je partner die bijvoorbeeld met zijn of haar sterke punten van analytisch denken en zelfregulering leidt. U kunt een kans aangrijpen, terwijl uw partner de voor- en nadelen van dichtbij kan bekijken voordat u doorgaat. Uw eerste reactie kan zijn om te voelen dat uw partner persnickety is en u probeert te irriteren. Door jezelf eraan te herinneren om je partner door een lens van sterke punten te zien, begrijp je echter dat dit niet het geval is en dat je partner in feite leiding geeft aan zijn of haar sterke punten, net zoals jij dat bent. Het is belangrijk om regelmatig sterke gesprekken te voeren: onze relaties, zoals ons lichaam, blijven in de loop van de tijd evolueren en veranderen. Net als regelmatige trainingen in de sportschool om ons lichaam fit te houden, raden we aan om regelmatig sterke gesprekken te voeren tijdens onze relatie om ons huwelijk gezond en bloeiend te houden en om te weten hoe uw sterke punten groeien en evolueren.

Sterktedata:

Een sterkte-datum omvat het selecteren van één topsterkte van elke partner en het regelen van een datum waarop u beiden de gelegenheid hebt om die sterkte uit te oefenen. Als je bijvoorbeeld een sterke geest hebt en je partner een sterke leerliefde heeft, huur je misschien Segways of scooters en maak je een historische rondleiding door je stad of dorp. Na de datum wordt je gevoel voor avontuur verzadigd en wordt de intellectuele nieuwsgierigheid van je partner ook vervuld. Vergeet niet om de beurt de data te plannen!

Als een paar worstelt of een ruwe patch ervaart, hoe raadt u dan aan om positieve psychologie in te zetten om hen er doorheen te helpen (en mogelijk een aantal van die ruwe patches in de toekomst te vermijden)?

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat alle paren op een bepaald punt in hun relatie met uitdagingen worden geconfronteerd. Het is normaal. Het is echter niet noodzakelijkerwijs de uitdaging, maar hoe je met de uitdaging omgaat, bepaalt of je liefde zal duren. Uitdagingen kunnen een goede leermoment zijn om uw partner beter te leren kennen en uw relatie te versterken als u open en nieuwsgierig bent naar elkaars standpunten, in plaats van bekrompen en defensief te zijn. Veel paren wennen de gewoonte om te denken dat ze alles weten wat ze moeten weten over hun partner en nemen niet de tijd om vragen te stellen zoals ze deden aan het begin van de relatie. Het is belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven naar je partner en een verlangen te tonen om elkaar echt te begrijpen naarmate je relatie groeit en evolueert. Dat is waarom het zo belangrijk is om gesprekken over voortdurende sterke punten te voeren, zoals eerder vermeld.

In onze snelle cultuur vallen we vaak in de automatische piloot en merken en waarderen we onze partner en de dagelijkse vreugdevolle momenten in het leven niet. Het is belangrijk om naar de kleine, dagelijkse momenten te zoeken en ervan te genieten, in plaats van te wachten op de gedenkwaardige gelegenheden als we een succesvolle en bevredigende relatie of huwelijk willen hebben. Vertraag en neem de tijd om te genieten van goede dingen die je partner zijn overkomen, in plaats van een gelegenheid voorbij te laten gaan. Als uw echtgenoot thuiskomt van zijn werk en wat goed nieuws deelt, in plaats van een eenvoudige beleefde glimlach en een ingeblikte reactie als "dat is leuk, schat, neem de tijd om te stoppen, luister actief en stel vragen. Toon uw enthousiasme en oprechte interesse door uw partner uw volledige aandacht te geven. Positief psychologisch onderzoek toont aan dat eenvoudige gewoonten zoals regelmatig genieten van en goed reageren op onze partner, steeds opnieuw geoefend, echt optellen en na verloop van tijd leiden tot verhoogde relatietevredenheid voor beide partners.

Bovendien hebben velen van ons door de jaren heen veel gehoord over het belang van dankbaarheid. Het lijkt een populair modewoord te zijn. Wat je misschien nog niet hebt gehoord, is dat het voor het bloeien van relaties niet voldoende is om je alleen dankbaar te voelen tegenover onze partner. Je moet het uitdrukken. En je moet het goed uitdrukken door je op de andere persoon te concentreren in plaats van op jezelf. Als u bijvoorbeeld een geschenk van uw partner heeft ontvangen, concentreer u dan op zijn of haar sterke punten en acties die tot het geschenk hebben geleid, in plaats van op het voordeel voor u. Als uw partner u een cadeaubon voor een massage heeft gekocht, kunt u natuurlijk reageren door te zeggen hoeveel u niet kunt wachten om uw favoriete spa te bezoeken om te ontspannen. Probeer in plaats daarvan zoiets als: Heel erg bedankt voor het opmerken wat ik nu echt nodig had. De gevoeligheid, vriendelijkheid en attentheid die je elke dag jegens mij en anderen demonstreert, is wat jou zo'n speciale persoon maakt. Onderzoek toont aan dat dankbaarheid aan onze partner op een andere manier helpt je partner zich echt verzorgd en gewaardeerd voelt, en wordt geassocieerd met verhoogd welzijn voor beide partners en grotere relatietevredenheid.

Bekijk meer: 6 redenen om uw bruiloft niet te overhaasten - en 5 redenen waarom u dat zou moeten doen

Ten slotte is het normaal om pieken en dalen in uw relatie te ervaren. De sleutel is om te proberen niet te focussen op de hele tijd gelukkig zijn. Positief psychologisch onderzoek laat zelfs zien dat onszelf dwingen om gelukkig te zijn vaak averechts werkt en ons slechter laat voelen. Probeer, in plaats van geobsedeerd te zijn door geluk, positiviteit te zoeken door dagelijkse keuzes te maken en je dag te organiseren rond activiteiten die helpen bij het cultiveren van een verscheidenheid aan positieve emoties zoals vreugde, nieuwsgierigheid en vriendelijkheid. Onderzoek toont aan dat degenen die positiviteit prioriteit geven, of beslissingen nemen over hoe ze hun dag kunnen structureren om positiviteit te cultiveren, meestal gelukkiger zijn dan degenen die zich op geluk concentreren. Kijk terug naar het begin van je relatie of een tijd waarin het goed ging. Wat zijn enkele dingen die je samen hebt gedaan die je vreugde en voldoening hebben gebracht? Hoe zou je die activiteiten, ervaringen en gevoelens nu weer in je relatie kunnen opnemen? En hoe zou je nieuwe en nieuwe ervaringen kunnen introduceren om de vonken te doen herleven? Onderzoek toont aan dat koppels die gezamenlijk leuke activiteiten ondernemen, gelukkiger zijn en meer bevredigende relaties ervaren.


Bekijk de video: Ik geloof dat hij mij wel eens POEPIE noemt. . - Psycholoog Najla Vist naar Complimenten (Augustus 2022).