Verloving

3 gesprekken die u moet voeren voordat u zich bezighoudt

3 gesprekken die u moet voeren voordat u zich bezighoudtWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Betrokken raken is een groot probleem. Je besluit tenslotte om de rest van je leven met iemand door te brengen! Maar er is meer aan de hand dan alleen een leuk voorstelverhaal en een sprankelend nieuwe ring aan je linkerhand, en er zijn een aantal dingen waar jij en je wederhelft over moeten praten voordat je voor altijd besluit.

We spraken met Dr. Jane Greer, in New York gevestigde relatie-expert en auteur van En ik dan? Voorkom dat egoïsme je relatie verpest ongeveer drie grote gesprekken die je moet hebben voordat je verloofd raakt. Het zijn misschien niet de meest romantische gesprekken, maar als je deze hot-button-onderwerpen van tevoren behandelt, kun je beter worden.

"Denk eraan," zegt Dr. Greer, "als uw mening verschilt, vraag dan uw partner waarom hij of zij zich zo voelt en hoe sterk zij hun mening hebben. Is het in steen gehouwen? Of konden ze zien zelf hun mening door de jaren heen veranderen? Als de mening van uw partner vaststaat, moet u een beslissing nemen of dit een dealbreaker voor u is, of dat u bereid bent uw mening voor hen te veranderen. "

Wat zijn uw doelen met betrekking tot het hebben of niet krijgen van kinderen?

Dr. Greer zegt: "Het is belangrijk om hier al vroeg over te praten, zodat je weet dat je dezelfde visie en waarden deelt in het stichten van een gezin en het samen opvoeden van kinderen." Een goede manier om dit ter sprake te brengen is om te beginnen te praten over hoe belangrijk het is om kinderen in de rij te hebben (of niet!). Als je eenmaal hebt uitgelegd waar je aan toe bent, vraag dan wat je partner voor zichzelf voor ogen heeft en of hun verlangens overeenkomen met die van jou.

Waar zou je willen wonen?

Wil je in een grote stad wonen? Heb een achtertuin in de buitenwijken? Misschien had je altijd al een gezin willen stichten dicht bij je ouders? Dr. Greer wijst erop dat het belangrijk is voor koppels om "een idee te hebben of u bereid bent te verhuizen (en mogelijk familie en vrienden achter te laten) als u getrouwd bent". Als je op dezelfde pagina zit tot waar je misschien samen oud wilt worden, kun je die beslissingen in de toekomst nemen, of het nu om een ​​baan, gezin of financiële redenen is.

Wat is de geldsituatie?

Dr. Greer moedigt koppels aan om zichzelf en hun partners de volgende vragen te stellen: Wat voor financiële doelen heb je voor jezelf? Hoe ziet uw financiële landschap eruit? Is er schuld die moet worden opgeruimd voor het huwelijk? Spaar je voor een huis of vakantie op de weg? Hoe betaal je voor je bruiloft? Geld kan moeilijk zijn om te bespreken, maar nu is het tijd om eerlijk te zijn. "Bespreek hoe u prioriteit zal geven aan financiële verplichtingen in uw toekomstige leven samen. Kijk welke gebieden voor elk van u belangrijk zijn, ontdek waar ze staan ​​en bespreek manieren om een ​​compromis te sluiten over de dingen die dat niet doen", zegt Dr. Greer .