Relaties

Hoe seksleven verandert na de verloving

Hoe seksleven verandert na de verlovingWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op het moment dat hij die steen aan je vinger laat glijden, stromen de felicitaties binnen. Een sneeuwstorm van details treft plus advies van bijna iedereen die je ooit hebt ontmoet. Laat de chaos van bruiloftplanning beginnen!

Achter gesloten deuren ervaren sommige paren echter andere veranderingen. Vaak wordt hun seksleven verrassend heet - en niet alleen voor een paar korte dagen na het voorstel. Er is het cliché dat het voorstel de langzame dia naar seksuele doldrums begint, en het gebeurt voor sommigen. Maar veel mannen vinden dat verloving eigenlijk wat extra sizzle aan hun slaapkamers toevoegt. Dit is waarom.

Hij staat op een hoogtepunt

Wanneer we voor het eerst verliefd worden, leidt het denken aan onze partner ons tot het produceren van dopamine, zegt Sallie Foley, directeur van het Center for Sexual Health aan de Universiteit van Michigan. Onze hersenen geven het hormoon vrij wanneer we iets nieuws en leuks doen, zoals een reis maken. Op zijn beurt brengt dat dopamine-genot plezier en verhoogt het onze testosteronniveaus - een reden waarom nieuwe paren hun handen niet van elkaar af kunnen houden.

"Deze intensiteit duurt zelden langer dan 18 maanden", zegt Foley. Wanneer de eerste sensatie tot rust komt, verliezen we die dagelijkse dopamine-infusie. Dan, wham! De nieuwheid van verloving zorgt ervoor dat onze dopamine-geisers uitbarsten en de testosteronniveaus weer stijgen.

Dit mechanisme van hersenchemie helpt de opwinding bij engagement-seks te voeden, net zoals bij hotel-seks, waar de nieuwheid van een nieuwe omgeving onze dopamine-stralen veroorzaakt. Het is ook een reden waarom je pas verloofde man plotseling meer vrouwelijke aandacht krijgt. Niet alleen is hij officieel van de markt en dus des te wenselijker, maar zijn verhoogde testosteronniveaus kunnen hem ook een meer mannelijke uitstraling en meer vertrouwen geven, die vrouwen vaak oppakken. Als hij dit voelt, kan hij zich moediger en zelfverzekerder voelen, wat zich vertaalt in een brutaler aanpak in de slaapkamer.

Hij voelt als een volwassene

Voor sommige mannen kan het settelen en niet langer "het veld spelen" het einde betekenen van de langdurige adolescentie; hij ziet zichzelf nu als volwassen en klaar voor de verantwoordelijkheden van het huwelijk. Dit kan een gevoel van tevredenheid en stabiliteit oproepen die sexy kunnen zijn en hem meer ontspannen in bed maken.

"Als je weet dat dit het voor jou is, stop je al je energie in een relatie, en ben je daarop gericht", zegt Lorenzo Joyce, van Lindenwold, NJ, die de vraag in augustus 2007 opsloeg. Seks heeft een diepere indruk mentale connectie voor hem nu, zegt Lorenzo, hoewel hij en zijn verloofde samenwoonden voordat hij het voorstel deed.

"Verloven is een ontwikkelingsmijlpaal voor een man. Het markeert het einde van de fase van de zwaardvechter (hij probeert alle vrouwen naar bed te brengen) en het begin van de volgende, als een volwassen man die kan plegen," legt Boston- gebaseerde sekstherapeut Aline Zoldbrod, Ph.D. Mannen reageren anders. Sommigen, zoals Lorenzo, voelen een gevoel van validatie en lustgenererende machismo, en omarmen het recht om volledig van seks te genieten, zonder hang-ups en remmingen die jarenlang worden gedragen. Voor andere mannen verzwakt het besef dat vrijgezel zijn voorbij is hun seksuele verlangen, merkt Dr. Zoldbrod op.

Zeker, dit kan een simpele angst voor een verplichting zijn. Of hij kan het gevoel hebben dat hij de spanning van de jacht kwijt is. "Ik heb mannen gezien die hun verlangen hadden gehad om naar beneden te gaan nadat ze zich hadden verloofd, en het is omdat ze een conflict hebben over wat ze misschien moeten opgeven", zegt dr. Zoldbrod. Het is niet alleen het vooruitzicht om niet met andere vrouwen te slapen. "Innerlijk zijn ze bang dat ze misschien worden gedwongen om een ​​droom op te geven, zoals wanneer ze een financiële planner moeten zijn als ze kunstenaar willen worden." Ook hebben verschillende mannen (en vrouwen) Dr. Zoldbrod geadviseerd met een daling na de verloving in het libido gescheiden ouders te hebben, merkt ze op; er kan enige onderliggende angst zijn dat ze hetzelfde lot zullen ondergaan. Met mededogen bespreken van deze kwesties kan helpen ze te verspreiden, en ze kunnen ook vervagen zodra hij geniet van de onmiskenbare voordelen van toegewijde verbondenheid.

Seks kan spontaan zijn

Voor koppels die samenwonen als ze eenmaal verloofd zijn, kan het nieuwe gemak van rondhangen zonder datums te plannen hun seksleven een boost geven. Seks kan elk moment gebeuren.

"In plaats van elkaar twee keer per week te zien, zagen Charlotte en ik elkaar nu elke dag", zegt Joe Singer, uit York, PA. "Seks werd beter omdat we niet zoveel dingen moesten proberen in te passen tijdens een date." Er was ook meer vrijheid zonder de kamergenoot van Joe. "Op verhuisdag," zegt hij, "toen er niets anders dan dozen in de plaats waren, hebben we de liefde bedreven op de slaapkamerverdieping."

Hij heeft je enthousiasme

Je post-engagement high kan besmettelijk zijn. "Monica is erg enthousiast over trouwen en het heeft haar minder geremd gemaakt", zegt William Vanyo uit Las Vegas, die in februari 2007 voorstelde. "Ze is veel beschrijvend over wat ze wil, en ons seksleven omvat nu verschillende paarse seks speelgoed, "onthult hij.

William merkt ook op dat ze hem in het openbaar begint te plagen. "Ze zal haar borsten tegen mijn arm borstelen wanneer we in een boekhandel zijn", zegt hij. "Het is erg erotisch."

Jullie voelen je meer open over het delen van fantasieën

Door de vraag vorige kerstdag te stellen, maakte Scott Packard, Altoona, PA, comfortabel genoeg om romantisch de leiding te nemen. Alison was dol op de verandering. Toen Scott suggereerde dat ze op een avond samen onder de douche zouden springen, was ze blij. Al snel stelde ze voor dat ze een risquГ © dvd zouden kijken. "Ik had zoiets van, Ja!" "Zegt hij. Samen naar de winkel voor volwassenen wandelen om wat speelgoed te kiezen, verslaan echter alles. "Het gaf me het gevoel dat we een nauwe band hadden", zegt Scott. "Misschien zijn we nog comfortabeler geworden over onze seksualiteit, wetende dat we ons leven samen zullen doorbrengen."

Zijn spanning is verdwenen

De periode net voordat de verloving plaatsvindt, kan voor een paar moeilijk zijn, zelfs als ze de ring samen hebben uitgezocht. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen vragen zich in de geest van een vrouw vermenigvuldigen. "Waarom is het niet gebeurd? Gaat het ooit?" Als hij dit ongeduld voelt, "kan hij zich onder druk gezet voelen en denken dat ze me hier niet mee zal overhaasten", zegt Foley. Deze spanning kan de seksuele energie dempen. Zodra het voorstel zich voordoet, kan het uitbreken van dit conflict en dubbelzinnigheid bevrijdend zijn. "Je hebt je pad gekozen en een beslissing genomen," zegt ze - en de helderheid en focus die hierbij horen, kunnen je zowel energiek als opgetogen voelen.

Stacey Pierce-Scott, van Towson, MD, heeft dit ervaren met haar verloofde Randolph. "Wanneer we over het huwelijk zouden praten, tikte hij constant op zijn been en raakte gestrest", herinnert ze zich. "Het zou vaak een verhitte discussie worden." Het conflict heeft hun tol geëist. "Ons seksleven was plotseling half zo opwindend", zegt ze.

Nadat Randolph had voorgesteld, was de druk eindelijk uit zijn gedachten verdwenen en dat bracht onmiddellijk verlichting. "Op het moment dat we ons verloofden, werd hij weer relaxed", herinnert Stacey zich, en beiden voelden zich vrijer om meer van seks te genieten. Ze begon het op nieuwe manieren te initiëren.

"Op een avond kwam ik thuis van mijn werk en Stacey riep me de slaapkamer in", zegt Randolph. "Ze droeg lingerie, en de kamer had weinig licht en kaarsen. Dat had ze nog nooit eerder gedaan, en ik had het absoluut niet verwacht. Het verbaasde me!"

Is er misschien een betere manier om verloving te vieren?