Relaties

Is het kopen van een woning nu geschikt voor u?

Is het kopen van een woning nu geschikt voor u?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of u nu snel uw reis door het gangpad nadert of pasgetrouwden bent en ervan houdt, leefarrangementen zijn ongetwijfeld al besproken. Gelukkig huren? Leven met familie? Probeert u uw volgende stappen te beslissen? Als u zich afvraagt: “Is eigenwoningbezit voor ons geschikt, nu meteen? Wij hebben de antwoorden! We praatten met onroerend goed adviseur voor Engel en Volkers, Hoboken Thomas Worley, voor deskundig inzicht.

First Things First

Het eerste dat u moet overwegen om te beslissen of u huiseigenaar wilt worden, is natuurlijk uw budget. "Uw budget is nummer één en het zal de rest van uw zoekopdracht bepalen," legt Worley uit. "Van daaruit wilt u uw locatie overwegen en een lijst maken van dingen die u in uw nieuwe woning wilt. De lijst moet grotendeels bestaan ​​uit dingen die te duur zijn om te wijzigen of eenvoudigweg niet kunnen worden gewijzigd. "Nadat u het budget en de locatie heeft gecontroleerd, is uw tijdlijn ook een belangrijke factor. Worley stelt voor uzelf de vragen te stellen:" Hoe lang doen wil je daar blijven? Is dit huis ergens waar je kunt 'groeien' als je besluit een gezin te stichten? Wanneer wil je sluiten? Moet je op een bepaalde datum aanwezig zijn? De antwoorden op deze vragen kunnen enorm van invloed op je beslissing en eadreadiness. Als je jezelf niet te lang op één plek ziet blijven, of niet veel ruimte hebt om te groeien en een gezin wilt stichten, dan is dit misschien niet de beste tijd.

Bezitten of niet bezitten?

In een tijd waarin paren vaak traditie of 'mijlpalen' achter zich laten, is huisbezit niet langer een automatisch of verwacht overgangsritueel. In plaats daarvan is het een persoonlijke beslissing die helemaal aan jou als paar ligt. Bezit is de American Dream, toch? Opgroeien, een baan vinden, de juiste persoon ontmoeten en trouwen, samen een huis kopen. De waarheid is dat niet iedereen het geluk heeft om dit te kunnen doen. Natuurlijk krijg je veel financiële voordelen van het bezitten van een huis (belastingaftrek, een sterke investering voor de toekomst), maar het is duur om daar te komen!

Uiteraard krijg je de luxe van het bezitten van een plek, het betalen voor je toekomst en het opbouwen van eigen vermogen in plaats van iemand anders te betalen. Maar eigendom komt meestal met een forse aanbetaling en een aantal andere kosten die nodig zijn om op het punt te komen om jezelf te betalen, zegt Worley. Hoewel het debat tussen huren en bezitten voortdurend heen en weer kan gaan, blijft het duidelijk dat de beslissing zeer persoonlijk is. "Het komt erop neer: doen wat maakt u gelukkig en wat u kan het zich veroorloven, zegt hij, ook suggererend om externe begeleiding te zoeken om te helpen bij het besluitvormingsproces.

Finances

Op weg naar het thuisaankoopproces heb je veel meer geld nodig dan alleen de ticketprijs. Potentiële kopers moeten rekening houden met sluitingskosten, onroerendgoedkosten (indien van toepassing), belastingen, vereniging van huiseigenaren of onderhoudskosten en hypotheekrente in hun definitieve budgetten. Er wordt gesuggereerd dat uw uiteindelijke budget precies dat laatste blijft. U moet ook enkele voorbereidende zoekopdrachten uitvoeren binnen uw prijsklasse om redelijke en weloverwogen verwachtingen te hebben. "Het ergste wat je kunt doen is onrealistische verwachtingen hebben van wat je je kunt veroorloven, en wat je geld je oplevert", zegt Worley. "Ik zie dat veel starters denken dat ze meer kunnen betalen dan ze kunnen, en dan vergelijk alles met het budget dat ze dachten dat ze zich konden veroorloven

Worley beveelt aan om goed naar je financiën, beschikbare huizen binnen je prijsklasse te kijken en met een hypotheekverstrekker te praten om echt te bepalen of dit het juiste moment is. Vanaf daar kunt u zelf leren wat u zich kunt veroorloven en hoe u binnen het budget kunt werken. Sta open om te gaan zitten en naar uw makelaar te luisteren over het proces, en krijg een echt overzicht van wat u van start tot finish kunt verwachten, inclusief alle kosten onderweg.

Het juiste moment om een ​​huis te kopen zal voor iedereen anders zijn en hangt af van vele persoonlijke factoren en voorkeuren. Het beste antwoord? "Wanneer je het echt kunt betalen," zegt Worley. "Ik haat het om mensen te zien die zichzelf vastbinden om te kopen." De waarheid is dat, net als ik iedereen graag iets wil verkopen, het misschien niet logisch is dat iedereen meteen iets koopt. "