Relaties

5 Gezonde gewoonten om samen met uw partner te ontwikkelen

5 Gezonde gewoonten om samen met uw partner te ontwikkelenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een van de meest verrassende momenten in een langdurige relatie is wanneer je je realiseert dat je niet alleen herinneringen met iemand hebt gemaakt, met iemand bent gaan samenleven en ervaringen met iemand hebt gedeeld, maar je realiseert hoeveel je op elkaar hebt afgewreven. Relaties, vooral die op de lange termijn, vormen ons uiteindelijk op onverwachte manieren - ten goede en ten kwade. We nemen elkaars maniertjes, zinswendingen en soms zelfs kledingstijlen of smaken in eten op.

Omdat relaties zo'n krachtig vormgevingspotentieel hebben, is het echt belangrijk om je te concentreren op het gelukkiger maken van elkaar en gezonder. Het is gemakkelijk om zelfgenoegzaam te worden in een relatie en elkaar in staat te stellen slechte keuzes te maken. We overtuigen elkaar om die trainingsles over te slaan, dat extra glas wijn te drinken - en soms is dat prima. Maar soms loopt het uit de hand. In plaats daarvan kunnen u en uw partner gezonde gewoonten aanmoedigen die veel verder gaan dan voeding en lichaamsbeweging. Elkaar hebben is zo'n ongelooflijk hulpmiddel - een bron van aanmoediging en steun en solidariteit - dus hier zijn enkele goede gewoonten om samen te ontwikkelen.

Actief blijven

Een gemakkelijke gewoonte die je als koppel kunt aanleren, is actief blijven. Voor sommige mensen zal dat extremer lijken dan anderen. Als je het soort stel bent dat graag vijf keer per week de sportschool of een spin-les volgt, geniet er dan van. Voor anderen kan het meer gaan om samen met je hond te wandelen, wandelingen te maken of gewoon lange wandelingen in je buurt te maken en te verkennen. Zolang je een tijdje voor elkaar plant om samen te bewegen, is het een geweldige manier om je te binden en gezond te blijven. Bovendien lijkt de combinatie van buiten zijn en die stroom van endorfines een unieke manier te hebben om ons te ontspannen en ons open te stellen, dus het kan zijn dat die lastige gesprekken daar in de frisse lucht een stuk eenvoudiger zijn.

Effectief communiceren

Gezonde gewoonten gaan niet alleen over fit blijven, emotionele gezondheid is ook cruciaal. Een van de beste dingen die u en uw partner elkaar kunnen aanmoedigen, is effectief communiceren. Als een van jullie wrok koestert, passief-agressief wordt of gewoon problemen heeft met delen, moet de ander hen (voorzichtig) daarop aanspreken. Moedig vaak aan om in te checken, verantwoordelijk te zijn en een veilige ruimte te creëren om te praten over hoe je je voelt. Hoe meer afgesloten je bent, hoe meer je afgesloten bent beide worden, maar als je elkaar aanmoedigt om open te zijn, kan het snel gemakkelijker worden dan je denkt.

Beslissingen over slim geld nemen

Financiële gezondheid wordt niet vaak genoeg besproken, maar het is zo belangrijk. Zowel als individu als als een paar met langetermijndoelen, kan financieel fit zijn je leven volledig veranderen. Word een stel dat over geld praat, hun hoofd niet in het zand steekt en slimme keuzes maakt. Als je elkaar kunt aanmoedigen om een ​​aantal financiële doelen te stellen, te beginnen met sparen en je aan een budget te houden, kan het je op zoveel verschillende gebieden in je leven ten goede komen - en het is een stuk eenvoudiger om als team te doen.

Gezond eten

Eten is zo'n gemeenschappelijke ervaring, dus het is natuurlijk als we elkaars eetgewoonten gaan leren kennen. Het is echt een cruciaal gebied als het gaat om het ontwikkelen van gezonde gewoonten als een paar. Dat betekent niet dat we elkaar moeten dwingen om te leven van niets anders dan groenten en lucht - dat is ook niet gezond. Soms betekent het maken van gezonde eetkeuzes elkaar aanmoedigen om te genieten en niet te fanatiek te worden. Voor anderen kan het aanmoedigen om schoon te eten en thuis te koken. Wat gezond eten ook voor u betekent, het is zoveel gemakkelijker als u en uw partner aan boord zijn.

Tijd maken voor zelfzorg

Alle gezonde gewoonten die je met je partner kunt ontwikkelen, hoeven dat eigenlijk niet te zijn met je partner. Een geweldig ding dat je voor elkaar kunt doen, is elkaar aanmoedigen om je eigen passies na te streven en tijd te maken voor zelfzorg. Misschien hebben ze een project waaraan ze hebben gewerkt of misschien heb je veel hobby's - het is normaal om interessesferen te hebben die los staan ​​van onze partners. Vertel ze dat ze met hun vrienden op pad moeten gaan of een massage moeten krijgen of 10 minuten moeten nemen om te mediteren - en hopelijk zullen ze je ondersteunen om hetzelfde te doen. Onafhankelijkheid en zelfzorg zijn de fundamenten van een gezonde relatie, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om je eigen passies, interesses en projecten na te streven - of breng gewoon tijd door met je vrienden terwijl je solo vliegt.

In een paar zijn is een geweldige kans om gezonde gewoonten te ontwikkelen. U hebt een ingebouwd teamwerk- en ondersteuningsnetwerk, dus profiteer ervan. Maar vergeet niet dat gezond zijn meer is dan alleen dieet en lichaamsbeweging. Elkaar helpen bij het ontwikkelen van een sterke mentale, emotionele en zelfs financiële gezondheid kan je relatie volledig veranderen - en je zult merken dat je elke dag sterker wordt.