Huwelijk

Waarom het kinderiger is dan u denkt om iemand uit te sluiten van uw bruidsfeest

Waarom het kinderiger is dan u denkt om iemand uit te sluiten van uw bruidsfeestWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vijf jaar geleden gaf ik bijna $ 10k uit om de Maid of Honor te zijn in de bruiloft van mijn beste vriend. Het was al het geld dat ik op dat moment in de wereld had, en hoewel haar evenementen met meerdere bestemmingen onvergetelijk waren, miste ik het geld heel erg nadat ze waren afgesloten.

Toen verloofde een andere goede vriend van mij. Na de gelukkige aankondiging nam ze me apart en zei: "Ik hou van je, maar ik ga je deze laten zitten." Onmiddellijk voelde ik een enorme opluchting. Als ze had vroeg me om deel te nemen aan haar partij, ik zou immers "ja" hebben gezegd ondanks voortdurende financiële beperkingen - zoals ik al negen keer eerder had gedaan.

Kan het, heb ik me sindsdien afgevraagd, net zo lief en lief zijn om iemand van je bruidsfeest uit te sluiten als het is om ze op te nemen?

Als ik de vraag stel aan bruidsmeisje-veteraan Ashley N., is haar antwoord nadrukkelijk Ja. "Als iemand die meer dan 15 keer een bruidsmeisje is geweest, moet ik zeggen dat ik nooit gewond zou zijn geraakt als er niet om gevraagd werd", zegt ze. "Het is veel stress." Volgens weddingplanner Kristin Banta is dit een veel voorkomend gevoel. Vaak is de tijd en de financiële toewijding die gepaard gaat met het bruidsmeisje zijn meer druk dan eer, stelt ze. Ashley N., bijvoorbeeld, besteedde waarschijnlijk meer dan $ 25.000 om deel te nemen aan die 15 bruiloften, waarvan vele, zegt ze, bruiden betroffen met wie ze niet eens in de buurt was.

Voormalig bruid Stephanie K. deelt ondertussen de andere kant van het verhaal; uiteindelijk had ze er spijt van dat ze een vriendin met financiële beperkingen had uitgenodigd om zich bij haar feest aan te sluiten. "Ik probeerde vol te houden dat er geen druk was om een ​​bruidsmeisje te zijn, maar uiteindelijk betaalde ze voor dingen die ze zich niet kon veroorloven en me vervolgens schuldig over het feit dat ze had betaald om naar mijn vrijgezellin te komen als haar enige vakantie dat jaar," zegt ze, eraan toevoegend dat de ervaring een onomkeerbaar schisma in de vriendschap veroorzaakte.

Bekijk meer: Millennials besteden nu al hun geld aan vrijgezellen in plaats van huizen

Toch erkent Stephanie K. dat het moeilijk kan zijn om een ​​vraag af te wijzen. Ze vertelt, net als Ashley N., "ja" te zeggen tegen een studievriend met wie ze niet langer in de buurt was. "Uiteindelijk was de trouwdag behoorlijk ongemakkelijk omdat we zo ver uit elkaar waren gegroeid," zegt ze. "Ik denk dat we allebei wisten dat ik niet had mogen worden opgenomen in het huwelijksfeest, en ik had liever die tijd en dat geld ergens anders besteed."

De hele kwestie vormt een raadsel en in sommige gevallen lijkt het alsof niemand wint. Het is wreed om een ​​vriend, vooral een hechte vriend, weg te laten om financiële of logistieke redenen. Door hen te vragen deel te nemen, kunnen ze echter onredelijke offers brengen uit verplichting, FOMO, of een combinatie van beide die op hun beurt kunnen leiden tot wrok aan beide kanten. Hoe kun je dan het beste rekening houden met de gevoelens en financiële (of tijd- of emotionele) overwegingen van anderen, terwijl je ook prioriteit geeft aan de bruiloft die je wilt?

Pasgetrouwde Nicole D. stelt voor dergelijke vrienden op optionele basis uit te nodigen voor alle bruiloftsevenementen, zonder de titel van het bruidsmeisje, en Banta ondersteunt deze strategie. "Wanneer u zich ervan bewust bent dat een goede vriend niet in staat is om op te treden om de rol op zich te nemen, is de beste aanpak communicatie," zegt Banta. • Deel wat er achter je beslissing zit en vind een andere manier waarop je vriend kan worden geëerd, zoals een toast of een lezing, en zorg ervoor dat ze bij de anderen worden opgenomen voor belangrijke gelegenheden zoals het vrijgezellenfeest, kleding kopen en zich klaarmaken dag- of.”

Soms, echter, kunt u gewoon werkelijk ik wil dat er een bepaalde persoon naast je staat in je huwelijk, zoals ik vermoed dat het geval was voor mijn beste vriend. In deze situatie adviseert Nicole D. vooraf duidelijk te zijn over uw plannen en verwachtingen. 'Zet het voorstel dan op schrift zodat ze tijd hebben om erover na te denken en een antwoord te bedenken', stelt ze voor.

Jen Glantz, oprichter van Bridesmaid for Hire en auteur van Altijd een bruidsmeisje (te huur) verdere kampioenen nemen het initiatief om de kosten in deze scenario's zoveel mogelijk te verlagen, omdat bruidsmeisjes op hun hoede kunnen zijn voor bezorgdheid. "Je moet een manier vinden om je bruiloft betaalbaar te maken voor de vriend in kwestie," zegt ze. "Kies een minder dure jurk of bezuinig op activiteiten waarvoor je je vrienden vraagt ​​te betalen - niemand mag worden uitgesloten van deelname aan je bruidsteam omdat ze het gewoon niet kunnen betalen."

Dit soort compromissen kan werken, biedt Nicole D. aan, die zegt dat toen ze haar in Londen gevestigde bestie, die in het buitenland woont, voor haar huwelijksfeest uitnodigde, ze duidelijk maakte dat ze niet verwachtte dat ze nevenevenementen bijwoonde zoals als de vrijgezel. 'Ik heb ook haar jurk betaald in ruil voor haar komst naar de bruiloft,' voegt ze eraan toe.

Voor mij klinkt deze evenwichtige uitwisseling buitengewoon gezond. Als iemand echt een goede vriend is die je op je bruiloft wilt hebben, moet je openlijk kunnen bespreken welke wegversperringen er zijn om dat te laten gebeuren en werkbare oplossingen bedenken. De kans is groot dat ze er heel graag willen zijn en al hun geld zullen uitgeven om dit te doen als u hen vraagt; als u echter meer om $ 450 jurken geeft dan u doet op de bankrekening van uw bestie, is het misschien het beste om haar aan te moedigen om in een minder officiële hoedanigheid deel te nemen. Je kunt tenslotte geen prijskaartje aan vriendschap hangen, behalve wanneer je dat doet. Als iemand die in de schulden is gegaan om voor de hare te betalen, kan ik gerust zeggen dat soms het initiatief nemen om iemand af te melden precies doet wat u denkt dat haar vraagt ​​om uw bruidsmeisje te zijn - ongeacht de omstandigheden - zal bereiken: de relatie behouden .


Bekijk de video: KINDER - Baby I'm Blue Live Version (Augustus 2022).