Relaties

6 Essentiële financiële planningstips voor pasgetrouwden

6 Essentiële financiële planningstips voor pasgetrouwdenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kort na je wandeling door het gangpad begint de realiteit. Als een getrouwd stel zul je onvermijdelijk samenwonen, naast elkaar bestaan ​​en samen uitgeven / sparen. Jonggehuwde financiën kunnen soms wat lastig en overweldigend zijn, dus we zochten deskundige tips van CFP Mary Nosuchinsky van Stash Wealth. Bekijk haar beste advies om de weg te effenen voor soepel financieel zeilen voor pas getrouwde stellen.

1. Eerste dingen eerst

Zoals met de meeste dingen, is het eerste dat moet gebeuren een gesprek (idealiter zal dit zijn gedaan voorafgaand aan de wandeling door het gangpad). U moet zich bewust zijn van uw financiële situatie en er niet bang voor zijn. Getrouwde stellen moeten, weten wat elke persoon in het huwelijk brengt, of "goed" of "slecht" (salarissen, besparingen, schulden, bestedingsgewoonten). Het is ook nuttig om te praten over hoe elke partner met geld is opgegroeid. Vaak correleert dit direct met de huidige bestedingsgewoonten en opvattingen over geld (ook bekend als een liefde of haatrelatie!) - legt Nosuchinsky uit.

Ze benadrukt ook dat het belangrijk is om te onthouden dat mensen zich aantrekken! Het is dus niet ongewoon om een ​​spaarder en een spender samen in een relatie te hebben (we zien dit veel). De # 1 bron van argumenten tussen koppels is geldgerelateerd, dus het is het beste om erover te praten voordat het escaleert tot een argument.

2. Stel een budget in

Budgetteren is nooit leuk, maar het is een noodzakelijk kwaad bij het plannen van uw financiën, vooral als u getrouwd bent. Hoe je het opzet is helemaal aan jou, zolang je van plan bent om op lange termijn te sparen, op korte termijn te sparen en uitgaven te doen terwijl je leeft binnen je mogelijkheden.

Of u kunt een unieke aanpak kiezen, zoals Stash's Reverse Budget. Nosuchinsky wijst erop, een strikt budget (ook bekend als het bijhouden van uw uitgaven tot in de dollar) is niet iets waar we ons op concentreren. We raden u aan een creditcard te gebruiken voor al uw uitgaven, waarbij u beloningspunten / mijlen krijgt en ook uw krediet opbouwt. U moet zich concentreren op hoeveel u elke maand op uw kaart kunt zetten en weten (met vol vertrouwen) dat u elke maand het volledige saldo kunt betalen. Vanaf daar is het aan jou hoe je besluit je geld uit te geven. Oh hallo, happy hour.

3. Stel enkele doelen in

Om financieel gezond te zijn, hebben paren zowel korte- als langetermijndoelen nodig. Wat betreft de korte termijn, iets dat binnen twee jaar of minder is, zou u zich moeten afvragen: "Wilt u elk jaar reizen, uw appartement upgraden, een huis kopen, een kind krijgen?" We raden aan om voor elk kortetermijndoel een afzonderlijke online spaarrekening op te zetten en de maandelijkse besparingen te automatiseren die nodig zijn om het doel te bereiken, zegt Nosuchinsky.

Overweeg met betrekking tot de langetermijnplanning (vanaf twee jaar en later): • Wilt u betalen voor een privéschool? College? Vakantie huis? Met pensioen op 50? Dat is waar beleggen in de mix komt. Omdat deze doelen verder liggen, wil je je geld in de tussentijd harder voor je laten werken!

4. Omgaan met schulden

Schuld is iets dat de meeste mensen hebben, en niemand houdt van, maar het is een ongelukkige realiteit die moet worden aangepakt. • We beschouwen elke schuld die in het huwelijk is ingebracht als schulden van het huishouden. Zelfs als een persoon studieleningen of creditcardschuld heeft ingebracht, raden we aan om huishoudelijke middelen te gebruiken om dit af te betalen. We helpen onze klanten als een team te werken, legt Nosuchinsky uit. Ze gaat verder, "De vuistregel is om eerst de hoogste renteschuld af te lossen (herfinanciering kan een optie zijn om de rente te verlagen), maar gebruik hier niet al uw middelen voor. Er zijn nog andere doelen waarvoor moet worden bespaard, zoals een noodfonds, aanbetaling aan huis, en vergeet ook de levensstijlkosten niet! Voor klanten met grotere studieleningen of creditcardtegoeden raden we meestal aan om 20% van uw maandelijkse take-home-beloning hiervoor te gebruiken. "

5. Investeer

Voordat u besluit te beleggen, moet u beslissen of dit geschikt is voor u. • Investeren om te investeren is gewoon gokken en geen geweldige manier om rijkdom op te bouwen. U zult willen investeren met doelen in gedachten. We zijn ook geen grote fans van single stock picking. Dit was de primaire manier om te beleggen toen onze ouders jonger waren, maar nu zijn er zoveel alternatieve manieren om te beleggen (beleggingsfondsen, ETF's). Hoewel het gooien van $ 100 op rood aan de roulettetafel leuk kan zijn, zijn er minder risicovolle manieren om rijkdom op te bouwen, beschrijft Nosuchinsky.

U moet ook oppassen dat u niet te veel investeert of pensioen overfinanciert. Ze gaat verder, "We zien eigenlijk veel jonge paren die hun pensioen teveel financieren." Ze zijn zo bezorgd over het maximaliseren van hun pensioenplannen op de werkplek, dat ze geen geld meer hebben voor hun doelen op middellange termijn (denk aan: een huis kopen, een gezin stichten, enz.). Het is belangrijk om uw middellangetermijndoelen te bepalen en ervoor te zorgen dat er een investeringsstrategie is om u daar te krijgen

6. Huwelijksvoordelen

Naast trouwen voor altijd met je beste vriend, komt het huwelijk ook met een aantal financiële voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een echtgenoot / partner is de huur / hypotheeksparen. Bovendien heb je nu twee inkomsten die bijdragen aan de huishoudelijke uitgaven, wat financiële gemoedsrust kan bieden. Maar Nosuchinsky waarschuwt, "Veel paren zijn geschokt om te zien dat hun belastingen omhoog gaan wanneer ze gezamenlijk indienen. Dit wordt de 'huwelijkstraf' in de belastingwereld genoemd. De beste manier om te voorkomen dat belastingen verschuldigd zijn, is door uw W-4-verkiezing aan te passen (selecteer 0 en single). Dit zal ertoe leiden dat de grootste belasting vooraf wordt opgenomen om te voorkomen dat in april belasting verschuldigd is