Relaties

Hoe moderne gearrangeerde huwelijken er echt uitzien

Hoe moderne gearrangeerde huwelijken er echt uitzien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aan het einde van onze date vroeg hij of we in december konden trouwen, vertelde een jonge vrouw anoniem aan CNN. • Trouwen? Ik wist niet eens zeker of ik een dessert met hem wilde hebben. Een eerste date en een huwelijksaanzoek - voor sommige vrouwen is dit het gezicht van een modern gearrangeerd huwelijk. En hoewel gearrangeerde huwelijken misschien een overblijfsel uit vervlogen tijden lijken, zijn ze nog steeds verrassend populair over de hele wereld. Naar schatting is meer dan de helft van de huwelijken wereldwijd gearrangeerd - en dat er tegenwoordig meer dan 20 miljoen van die vakbonden in de wereld bestaan, een verrassend feit gezien het feit dat we bijna nooit horen over gearrangeerde huwelijken tenzij we het hebben over hun beroemde lage echtscheidingspercentages. In de VS ligt het scheidingspercentage rond de 40 of 50 procent, maar het scheidingspercentage voor gearrangeerde huwelijken is 4 procent. In India, waar sommigen schatten dat 90 procent van de huwelijken is geregeld, is het scheidingspercentage slechts 1 procent.

Zijn lage scheidingspercentages een teken dat gearrangeerde huwelijken werken? Of gewoon een teken dat degenen die bij hen betrokken zijn ook het type mensen zijn dat, om de een of andere reden, waarschijnlijk geen echtscheiding zal aanvragen? Hoe beter je kijkt naar de wereld van modern gearrangeerde huwelijken, des te duidelijker is het dat dingen zijn veranderd, maar slechts voor sommigen.

Een moderne kijk op traditie

Het is niet verwonderlijk dat technologie de manier heeft veranderd waarop gearrangeerde huwelijken worden gevormd. "Ik ben in de dertig en in hun zoektocht hebben mijn ouders een duizelingwekkende reeks websites ontdekt: shaadi.com, indiamatrimony.com, enz.", schreef Anita Jain in NY Mag. Binnen deze sites zijn sub-sites voor Indiase regio's, zoals punjabimatrimony.com. Deze sites zijn verre van een nieuwe benadering van het huwelijk, maar vormen een natuurlijke uitbreiding van hoe het al tientallen jaren in India gebeurt. Zelfs sinds ruim vóór de explosie van de beroemde levendige pers van het land in de jaren vijftig, koppelden Indiërs zich aan elkaar via huwelijksadvertenties in nationale kranten ("Match gezocht voor Bengaalse Brahmin, tarwe-achtige teint, enz.)."

Maar misschien is de grootste verandering hoe sommige jongeren worden gegeven in hun arrangement. Hoewel we traditioneel denken aan een gearrangeerd huwelijk om op het altaar te verschijnen om je echtgenoot voor de eerste keer te ontmoeten, heeft de moderne take meer onderhandeling. Hoewel de invloed van de familie nog steeds cruciaal is - en inderdaad, het is vaak de familie die de potentiële partner kiest - sommige mensen krijgen een vetorecht. "De gearrangeerde huwelijken van vandaag leggen veel meer nadruk op vrije keuze," vertelt Pamela Regan, professor aan de California State University in Los Angeles. De knoop. "Mensen zeggen: 'Ik ben bereid mijn ouders iemand te laten vinden, maar als ik hem niet mag, heb ik het recht om nee te zeggen.'" Er is een verwachting dat alle partijen een mening hebben, een kans afwijzen. Dit is niet alleen het geval in het westen, waar immigrantenouders mogelijk kinderen hebben die beter bestand zijn tegen dergelijke regelingen. In delen van de wereld waar gearrangeerde huwelijken nog steeds populair zijn, gaan bepaalde kringen de kinderen meer en meer inspraak geven in hun partner. Maar dat is alleen in bepaalde kringen.

Voor sommigen is er echter niets veranderd

Als je langere tijd naar gearrangeerde huwelijken kijkt, zie je dat er voor sommige vrouwen helemaal geen keus is. Geschikte huwelijken zijn vaak code voor gedwongen huwelijken; in veel gevallen zijn de bruiden jonger dan 15 jaar, met landen als Niger en India met bijzonder verontrustende cijfers voor kinderbruiden. Deze meisjes worden vaak van school gehaald en geïsoleerd, zonder keuzes of kansen. Dus terwijl aan de ene kant de moderne trend is geweest om meer autonomie te verlenen aan de betrokkenen, is het belangrijk om te onthouden dat het in veel gevallen nog steeds een fineer is, misbruik verhullen in naam van de traditie.

Er zijn veel positieve verklaringen voor de lage scheidingspercentages van gearrangeerde huwelijken. Koppels voelen zich meer geneigd om problemen op te lossen en zijn meer toegewijd aan elkaar. Er ontstaat wederzijdse bewondering. Ze nemen geen overhaaste beslissingen om met iemand te trouwen vanwege passie of lust. En misschien is dat in sommige gevallen waar. Misschien is het nog meer waar als sommige mensen meer invloed krijgen en zeggen in hun eigen gearrangeerde huwelijken. Maar dat kun je niet negeren - voor de zoveel jonge vrouwen en meisjes in deze posities - is het gebrek aan echtscheiding slechts een teken dat ze geen andere opties hebben en in wezen gevangen zitten.

Toch zijn er bemoedigende trends in gearrangeerde huwelijken - en sommige mensen geven er zelfs de voorkeur aan dat hun ouders veel van het beenwerk doen, waardoor ze gewoon de laatste ‘yay”’ of ‘nee’ geven, waarbij een combinatie van traditie en moderne onafhankelijkheid wordt geïntroduceerd waarmee mensen kunnen vinden wedstrijden die alle partijen gelukkig maken.Opmerkingen:

 1. Kigazragore

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen.

 2. Maurn

  Ik geloof dat je het mis hebt. E -mail me op PM.

 3. Duzshura

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Kom binnen, we bespreken het. Schrijf me in PM, we praten.

 4. Sayyid

  waarschijnlijk daar

 5. Brick

  Over deze vraag kan ik u adviseren. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.

 6. Tyrese

  Maak fouten. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht