Relaties

Maakt geld een verschil in hoe gelukkig je huwelijk is?

Maakt geld een verschil in hoe gelukkig je huwelijk is?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Twee hoofden zijn meestal beter dan één. (Nou, behalve als je op het laatste moment beslissingen neemt over bloemstukken, laat dat maar aan één hoofd over.) Voor sommige mensen is trouwen een van de beste dingen die hen ooit kan overkomen - en onderzoekers zijn het er over eens over de voordelen ervan. Ze hebben lang beweerd dat het huwelijk is gekoppeld aan financiële stabiliteit, psychologisch welzijn en betere sociale steun.

Een paar sociologen vroegen zich echter af hoe sociaaleconomische statusfactoren dit alles beïnvloeden, d.w.z. heeft de burgerlijke staat een positief effect op uw mentale welzijn, ongeacht of u een loonstrookje hebt om uw droomhuis van $ 5 miljoen te betalen? Hun bevindingen werden eerder dit jaar gepubliceerd in het tijdschrift Social Science Research.

De studie analyseerde gegevens van de Amerikaanse Changing Lives Survey, een nationale studie bestaande uit interviews over 3.617 volwassenen in de Verenigde Staten in de leeftijd van 24 tot 89 jaar. De onderzoekers richtten zich voor hun doeleinden op antwoorden van nooit getrouwd, getrouwd en pas getrouwd volwassenen. Naast de burgerlijke staat, keken ze onder andere ook naar de rapporten van respondenten over depressieve symptomen, gezinsinkomen en huwelijkse tevredenheid.

Het is niet verwonderlijk dat uit het onderzoek bleek dat getrouwde mensen in het algemeen minder depressieve symptomen vertoonden, een hoger gezinsinkomen hebben en meer financiële zekerheid hebben dan ongehuwde mensen. Dat gold met name voor gezinnen met lage inkomens. Maar toen onderzoekers keken naar koppels die bankzaken maakten, beseften ze dat die voordelen er niet waren: rijke, getrouwde mensen waren net zo en in sommige gevallen depressiever als rijke, ongehuwde mensen.

"Voor mensen die meer dan $ 60.000 verdienen, krijgen ze deze bult niet omdat ze al voldoende middelen hebben", zei Dr. Ben Lennox Kail, co-auteur van de studie en universitair docent sociologie aan de Georgia State University, in een verklaring . "Ongeveer 50 procent van het voordeel dat deze huishoudens minder dan $ 60.000 per jaar verdienen aan het huwelijk is een verhoogd gevoel van financiële zekerheid en zelfeffectiviteit, dat waarschijnlijk komt door het bundelen van middelen."

"Ook," vervolgde Kail, is het interessant om op te merken, op de hoogste inkomensniveaus, het nooit getrouwde tarief beter is in termen van depressie dan het getrouwde. Ze hebben minder symptomen van depressie dan getrouwde mensen. Dit zijn allemaal subklinische niveaus van depressie , wat betekent dat de ziekte niet ernstig genoeg is om klinisch depressie te noemen, maar desalniettemin invloed kan hebben op uw gezondheid en geluk. "

Door de psychologische impact van het huwelijk onder mensen in verschillende economische klassen te onderzoeken, roept de studie ook een belangrijke vraag op over de effectiviteit van federale programmering die gezonde en stabiele huwelijken bevordert als een manier om armoede in de VS aan te pakken. Voormalig president George W. Bush heeft het Healthy Marriage Initiative voorgesteld om zich te richten op achtergestelde gemeenschappen. In die tijd loofden sociale conservatieven het project en gaven ze de schuld aan het huwelijk aan veel van de problemen van het land.

Bekijk meer: Waarom stimuleert de overheid het huwelijk?

Hoewel individuen met een laag inkomen psychologisch kunnen profiteren van het huwelijk, vooral op de korte termijn, mogen de langetermijngevolgen van het huwelijk niet worden genegeerd, schrijven de auteurs van de studie. Omdat paren met een lage sociaaleconomische achtergrond meer risico lopen om te scheiden - wat suggereert dat die verbeteringen in de geestelijke gezondheid via het huwelijk van korte duur zouden zijn - de auteurs schrijven dat een betere aanpak van armoede zou zijn om onderwijs en werkgelegenheidsinitiatieven te ondersteunen - ze kunnen niet alleen beroeps- en gemeenschapsrollen verkrijgen die sociale integratie en ondersteuning vergroten, maar ook financiële zekerheid bereiken en de blootstelling aan stress verminderen

Met andere woorden, trouwen zal niet al uw problemen oplossen, alleen omdat u plotseling een huishouden met twee inkomens wordt. Als dat een van de belangrijkste redenen is waarom je de knoop legt, wil je misschien nog eens nadenken.


Bekijk de video: OMG! Hier ga ik écht niet slapen. Steenrijk Straatarm (Augustus 2022).