Verloving

Hoe u het gesprek 'Ik ben klaar om betrokken te raken' tot stand kunt brengen

Hoe u het gesprek 'Ik ben klaar om betrokken te raken' tot stand kunt brengenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zoals met alles in het leven, hebben relaties fasen. En hoewel een gids die de exact het juiste moment voor elke mijlpaal zou enorm nuttig zijn, de waarheid is dat elk duo beweegt in het tempo dat voor hen geschikt is. Daarom kan het een zeer lastige situatie zijn wanneer je klaar bent om je levenslange verbintenis met een engagement te versterken - en je partner je halverwege nog niet helemaal heeft ontmoet. De gezondste en gelukkigste relaties bloeien voort uit communicatie en de bereidheid om elke hoek van je geest en hart te bespreken. Maar zelfs als jij en je nummer één ongelooflijk open staan ​​tegenover elkaar, dan zeg ik: "Hé, moeten we er een ring om doen?" discussie kan bij iedereen de kriebels veroorzaken. Gelukkig wisten psychologen hoe ze door deze chat konden navigeren, zodat koppels niet hoeven te stresseren.

Waarom het gesprek moeilijk is

Jij en je persoon zijn al zoveel jaren samen dat jullie allebei de tel verliezen. Of je hebt maar één ronde rond de zon gedeeld, maar het voelt alsof je elkaar kent voor altijd. Hoe het ook zij, wanneer je van vriend-vriendin (of BF-BF en GF-GF) naar verloofd bent, ga je voor intimiteit. En dat is eng. Als erkende professionele adviseur die gespecialiseerd is in koppeltherapie, legt Crystal Bradshaw uit, het concept zelf wordt geleverd met ingebouwde kwetsbaarheid en de mogelijkheid van afwijzing. • Je legt het daar allemaal neer en je partner voelt misschien niet hetzelfde. Wat als u niet oog in oog staat? Wat als je partner iets anders wil? Wat als ze een andere visie hebben op hoe de toekomst eruit ziet ?, gaat ze verder. • Misschien ontdek je dat je niet zo klaar bent als je dacht. Als je een gesprek voert over verloving, is er de mogelijkheid van teleurstelling omdat jullie allebei kunnen ontdekken dat je toch niet op dezelfde pagina bent.

Sommige partijen binnen de relatie (meestal vrouwen, merkt Bradshaw op) vermijden het onderwerp überhaupt te bespreken, omdat ze niet als een "zeur" willen worden gezien of als irritant of opdringerig overkomen. Traditioneel willen de meeste dames ook worden voorgesteld, dus maken ze zich zorgen om aan te kondigen dat ze zich willen verloven omdat dit het element van romantische verrassing zou kunnen bederven.

Het maakt niet uit hoe angstig het je kan maken - of die persoon waar je elke ochtend wakker van wordt - Bradshaw beschouwt de convo als gezond. En gesprekken voeren over de toekomst is iets om keer op keer te oefenen, net als een check-in. - Ondanks dit hebben ze meerdere gesprekken over het huwelijk en verloving lang voordat ze het officieel maken. Het is geen eenmalige zaak, het zijn veel gesprekken in de loop van de tijd, gaat ze verder. • U zult samen vertrouwen in uw toekomst als u eenmaal verloving en huwelijk grondig hebt besproken en duidelijk definieert waar u beiden staat over het onderwerp en ziet hoe u uw toekomst samen bekijkt.

Let op de timing

Nee, Bradshaw betekent niet een bepaald aantal jaren of maanden daten, maar eerder uw omgeving en wat er in uw persoonlijke leven gebeurt. Zoals ze het formuleert, is een etentje niet de slimste setting voor een super-serieuze discussie die we gaan krijgen. Ze stelt ook voor om het onderwerp beter te leren kennen door een openhartig gesprek te voeren over waar jullie allebei je toekomst tegemoet zien gaan. Het huwelijk draait immers in de kern om twee levens samen te voegen - niet alleen een sprankelende diamant of een groot feest. • Misschien ben je klaar om wortels te planten en wil je uit je appartement verhuizen naar een huis in een goede buurt met een geweldige school. Misschien wil je de tweedeurs sportwagen dumpen en iets praktischer krijgen voor een leven dat in ontwikkeling is. Misschien wil je die reis maken waarvan je weet dat het niet praktisch is als je kinderen hebt, dus misschien is het bespreken van die droomreis hoe je dat gesprek begint, 'gaat ze verder. "De onderste regel is dat timing u zal helpen, evenals het startpunt dat u kiest om het gesprek te voeren."

Erken dat het raar is

Omdat het in het begin zo kan voelen. Als psycholoog Dr. Yvonne Thomas, Ph.D. legt uit, het krijgen van de 'Ik weet dat dit moeilijk is om over te praten, maar in het begin uit de weg ligt, kan het het gemakkelijker maken om vrijuit te spreken. • Express dat het lijkt alsof de tijd is gekomen, tenminste voor jou, om uit te drukken hoe je je voelt over je wederhelft en waar je je voelt in de relatie. Door je partner te laten weten dat dit ook moeilijk voor jou is om over te praten, kan het hem aanmoedigen om ook de moed te hebben om eerlijk tegen je terug te zijn, deelt ze.

Praat over je relatiedromen

Of met andere woorden: spreek je liefde uit. De wens om verloofd te zijn komt eigenlijk neer op het feit dat je je leven met niemand anders kunt voorstellen. Vooral als je je zorgen maakt dat je aanhankelijk of naggy overkomt, kan het duidelijk zijn hoe diep je van je partner houdt, de juiste boodschap sturen en illustreren hoe goed je als team werkt. • Deel uw dromen met uw partner. Die dromen kunnen visies zijn van vakanties, waar je gaat wonen, hoe je speciale gelegenheden en feestdagen viert, hoe je je vrije tijd samen doorbrengt, dingen die je samen wilt doen die je nog moet doen, en dingen die je nog moet doen kijk ernaar uit om te doen, adviseert ze. "Door over je dromen te praten, zeg je indirect dat je jullie beiden voor de lange termijn ziet, en dat kan een gesprek aangaan over het huwelijk."

Stel open vragen

Omdat je aan het vissen bent om beter te begrijpen waar je partner is op je relatiereis, kunnen open vragen je helpen om tot antwoorden te komen. Maar Bradshaw waarschuwt tegen overgevoeligheid voor hun antwoorden, omdat het soms niets met u te maken heeft, maar een idee dat uw partner helemaal zelf heeft bedacht. • Probeer hun redenen te begrijpen om het persoonlijk te nemen. Het is gewoon een andere mening op het moment van discussie en is niet noodzakelijk een weerspiegeling van de status van je toekomstige relaties, noch is het noodzakelijkerwijs een directe weerspiegeling van jou als partner, voegt ze eraan toe. Je wilt in staat zijn om direct je redenen om te trouwen te communiceren, waarom het belangrijk is om je relatie naar het volgende niveau te brengen en waarom het goed voelt voor jou. Als u uw redenen hiervoor duidelijk kunt uiten, is uw partner eerder open voor het horen van uw gedachten over het onderwerp.

Bekijk meer: 17 tekenen dat je klaar bent voor het huwelijk

Hier zijn enkele vragen die ze suggereert om de chat op gang te brengen:
1. Wat betekent het huwelijk voor mij / jou?
2. Waarom is het huwelijk belangrijk voor mij / jou?
3. Hoe bepaalt onze ervaring van onze eigen families en jeugd onze kijk op het huwelijk?
4. Hoe zullen we onze relatie door de jaren heen sterk houden?
5. Op welke gebieden zijn we afgestemd?
6. Op welke gebieden verschillen we? Hoe zullen we onderhandelen over die verschillen?
7. Hoe wilt u dat ons huwelijk eruit ziet?