Relaties

Het soort relatie verraad waar je je echt bewust van moet zijn

Het soort relatie verraad waar je je echt bewust van moet zijnWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer we denken aan verraad in een relatie, is dat normaal gesproken in een gewaagde, bijna filmische situatie - een affaire, een stand van één nacht in de hitte van een gevecht, misschien zelfs midden in de nacht wandelen. Maar de waarheid is dat veel verraad veel subtieler is en dat ze meestal allesbehalve glamoureus zijn. Natuurlijk, er is het verraad wanneer je in de armen van iemand anders rent, maar er is ook het meer voetgangers, dagelijkse verraad dat gebeurt wanneer je emotioneel weggaat van je relatie en je partner in de loop van de tijd.

En het is belangrijk om al deze verschillende verraad te begrijpen, omdat zelfs de meest schijnbaar onschuldige vormen je relatie nog steeds langzaam kunnen opeten. Dit is waar u op moet letten.

Niet-fysieke ontrouw

Niet alle ontrouw in een relatie is fysiek. Er zijn veel gedragingen die gemakkelijk de maatstaf voor ontrouw overtreffen, waarbij helemaal geen aanraking nodig is, ontrouw hoeft niets te maken te hebben met seksuele aantrekkingskracht of zelfs een andere persoon. Financiële ontrouw is een belangrijke vorm van verraad waarover nog niet genoeg wordt gesproken. Hoewel het gezond is om financieel onafhankelijk te zijn - en je moet niet de behoefte voelen om je partner te vertellen elke keer dat je een T-shirt of een koffie voor je koopt - geheimzinniger financieel gedrag kan ongelooflijk zorgwekkend zijn. Vooral als die geheimen schulden of uitgaven betreffen die de financiële zekerheid of krediet van uw partner beïnvloeden, is het een vertrouwensbreuk die gewoon niet OK is.

Een andere vorm van niet-fysieke ontrouw, een die lijkt op meer traditionele ontrouw, is emotioneel vals spelen. Het ontwikkelen van een emotionele afhankelijkheid van een andere persoon, vooral wanneer dat vervangt je emotionele band met je partner, kan net zo destructief zijn voor verraad als vreemdgaan. Maar nogmaals, het hebben van vriendschappen is gezond - en soms kan de grens tussen onschuldige vriendschappen en emotionele ontrouw moeilijk te onderscheiden zijn.

Normaal gesproken, als je je aangetrokken voelt tot de persoon, stel je voor dat je een affaire met hem hebt, of merkt dat de verbinding een negatieve invloed heeft op je relatie, dan weet je dat je te maken hebt met een emotionele affaire in plaats van een onschadelijke vriendschap.

Andere vormen van verraad

Er zijn andere vormen van verraad die misschien niet het niveau van ontrouw bereiken, maar zeker een aantal kunnen betekenen voor uw relatie. Sommigen van hen zijn opzettelijk, terwijl anderen je misschien niet eens merken dat je dat doet. Maar je moet rekening houden met wanneer je respectloos bent voor je partner, omdat deze kleine verraad de kracht heeft om je relatie in de loop van de tijd uit te hollen.

Een van die manieren kan zijn om persoonlijke informatie over uw partnerspecifieke informatie vrij te geven die anderen niet zouden willen weten. Dit is een moeilijke balans, omdat je enerzijds het recht hebt om met je vrienden te praten, stoom af te blazen en advies te krijgen. Maar als het iets is dat zo diep en persoonlijk is voor je partner dat je weet dat ze nooit iemand anders zouden willen weten, dan is dat iets dat je dicht bij de borst moet houden.

Een van de lastigste posities die je kunt innemen, is het beheren van je relatie met de vrienden en familie van je partner - dit is een gebied waar je verraad kunt plegen zonder kwaadaardige bedoelingen, maar omdat je je vast voelt zitten. Als u bijvoorbeeld weet dat uw partner een moeilijke relatie heeft met hun moeder, maar hun moeder probeert u te winnen of informatie over hen deelt, of u meesleept in een gesprek waarin ze willen dat u persoonlijke informatie vrijgeeft, moet u misschien werken moeilijk om de grenzen van je partner te respecteren.

Een andere belangrijke groep om op te letten zijn mensen tot wie je je aangetrokken voelt of waarmee je flirt. Het openbaar maken van privé-informatie over uw partner of het delen van geheimen in het algemeen kan ook een grens overschrijden, vooral als het gaat om iemand tot wie u zich aangetrokken voelt of als u weet dat uw partner er niet van houdt. Het is zelfs vaak het begin van een emotionele affaire.

Bekijk meer: Wat is micro-cheaten en waarom het geen ding zou moeten zijn

Overeenkomsten die je met elkaar hebt gemaakt verraden

De waarheid is dat, hoewel sommige verraad universeel is, elke relatie vol zit met individuele afspraken die je met elkaar hebt gemaakt. Sommigen van hen kunnen expliciet zijn, sommigen van hen kunnen stilzwijgend zijn, maar in een partnerschap zijn er eindeloze overeenkomsten en begrip. Dus als u akkoord gaat om meer tijd vrij te nemen van uw werk, maar dan weigert, is dat een verraad van vertrouwen. Dus profiteer van je partner, wees kritisch op hen en word zelfgenoegzaam - omdat het een verraad is aan de emotionele basis waarop een relatie is gebaseerd. Dus wees je bewust van hoe je relatie er altijd uitzag, welke onstate dynamiek je hebt gecreëerd en zorg ervoor dat je die verwachtingen respecteert.

Verraad is zelden zoals je in films ziet - het is vaak een langzame desintegratie van intimiteit en vertrouwen. Het kennen van deze andere vormen van verraad kan je relatie helpen beschermen, omdat het uiteindelijk gaat om het vertrouwen dat jullie hebben opgebouwd.