Huwelijk

Wat zijn de belangrijkste componenten van een katholieke huwelijksceremonie?

Wat zijn de belangrijkste componenten van een katholieke huwelijksceremonie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Katholieke bruiloften zijn vol van aloude tradities, maar ze zijn meer dan alleen een paar bijbelverzen en een priester die optreedt. Er zijn bepaalde elementen die u zult zien bij elke katholieke bruiloft die u bijwoont, dus we hebben onze experts ingeschakeld om uit te maken wat die belangrijke componenten zijn. Nu weet je precies wat je kunt verwachten als je in die bank gaat zitten.

De kerk

Om een ​​echt katholiek huwelijk te hebben, moet je in een katholieke kerk zijn. Dat klopt, u ​​kunt nergens anders een "officiële" katholieke ceremonie houden. Je kunt natuurlijk een verzoek indienen bij je bisschop om te kijken of je je ceremonie buiten of ergens anders kunt houden (zoals een balzaal van een hotel), maar er zijn maar weinig uitzonderingen.

Massa

Als zowel de bruid als de bruidegom katholiek zijn, is de kans groot dat de ceremonie zal plaatsvinden tijdens een huwelijkse mis. Het is niet vereist, maar veel paren kiezen ervoor om dit te doen en nemen sacramenten zoals het nemen van communie op in hun ceremonie. Een katholieke mis omvat een evangelie, homilie, toewijding en gemeenschap, waarbij de selecties van lezingen en psalmen bepalen hoe lang de mis zal zijn. Als het paar een ceremonie heeft die geen huwelijkse mis is, omvat dit de basis (geloften en het uitwisselen van ringen) zonder andere sacramenten.

Psalmen

Deze liederen, opgenomen in het boek der psalmen, worden gezongen door een cantor en de gemeente. Responsoriële psalmen zijn de reactie van de gemeente op het woord van God, waarbij de cantor de verzen zingt en de gemeente de reacties zingt (in wezen het refrein).

Bekijk meer: De Joodse huwelijksceremonietradities die je moet kennen

Rite van het huwelijk

Dit zijn de geloften! De formulering kan verschillen van kerk tot kerk, maar ze hebben de neiging om een ​​soortgelijk patroon te volgen: "Ik (uw naam) neem u (zijn / haar naam) als mijn (echtgenoot / echtgenote). Ik beloof dat ik u in goede tijden trouw zal zijn en in slechte, in ziekte en in gezondheid. Ik zal van je houden en je eren alle dagen van mijn leven. "

heilige communie

Ook wel de eucharistie genoemd, als je een huwelijks- mis hebt, zal er communie plaatsvinden nadat de geloften zijn uitgewisseld. Misschien wilt u tijdens de repetitie met uw priester bespreken welke leden van uw gezin en bruiloftsfeest communie zullen houden. Praat met je priester over de vraag of je niet-katholieke gasten op hun stoel moeten blijven zitten, of dat ze samen met andere gasten moeten gaan staan ​​en gewoon af moeten zien van communie wanneer ze het altaar bereiken.


Bekijk de video: Grief Drives a Black Sedan People Are No Good Time Found Again Young Man Axelbrod (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Victorino

  Ik feliciteer je, de opmerkelijke gedachte heeft je bezocht

 2. Teetonka

  Uw keuze is niet gemakkelijk

 3. Mac An Bhaillidh

  Mijn excuses, maar deze variant benadert me niet. Wie anders, wat kan er vragen?

 4. Hrapenly

  Bedankt voor de site, een zeer nuttige bron, ik vind het heel leuk

 5. Kito

  Sorry hoor, maar dat past zeker niet bij mij. Ik zal verder kijken.Schrijf een bericht