Relaties

Hoe om te gaan met huwelijkswedstrijd

Hoe om te gaan met huwelijkswedstrijd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

- Oh, echt waar? Ik heb mijn jurk aan gemaakt.” Het was geen onschuldige opmerking. Ik zat midden in twee van mijn verloofde vrienden die een van hun vele gespannen gesprekken hadden over bruiloften. Na een maand verloofd te zijn, zijn er veel van deze ongemakkelijke momenten geweest. Van het kiezen van trouwdata (een van hen wachtte zodat ze een datum een ​​maand voor de andere kon kiezen en de eerste in onze groep was om te trouwen) tot jurken (hun budgetten verschillen enorm) het is een reeks van één-op-één en dun- versluierde concurrentie. En de waarheid is dat slechts een van hen ermee rijdt. Maar dat maakt niet echt uit - wanneer vrienden concurrerend worden over bruiloften, kunt u er zelfs in worden getrokken als u dat niet wilt.

In zekere zin lijkt een beetje bruiloftsconcurrentie natuurlijk. Hoewel ik weet dat er leuke dingen zijn aan het ervaren van zo'n grote mijlpaal op hetzelfde moment als je besties (hallo, samen het bijwonen van bruidsevenementen!), is het niet onwaarschijnlijk dat voor deze 'beste tijd in je leven' andere gevoelens zoals jaloezie, concurrentievermogen en trots zullen ook hun lelijke koppen opvoeden, legt Bridentity Crisis uit. “Why? Omdat het jouw tijd is. Niet van haar. De jouwe. Het klinkt klein, toch? Nou, dat is omdat het zo is. Je bent eerder op het verjaardagsfeest van een kind geweest - waren de andere kinderen blij om te zien hoe hun verjaardagsvriend 25 cadeautjes openmaakte die ze ook wilden? Nee! Ze wilden die verdomde geschenken net zo graag als het feestvarken. En op veel manieren is dit hetzelfde. Vervang Barbies door bruidsjurken en je zult het punt zien dat ik probeer te maken

Het is een ongemakkelijke waarheid, maar voor sommigen is je trouwdag een dag waarop je je hele leven hebt gedroomd. Je beschermt er tegen. En wanneer veel mensen rond dezelfde tijd verloofd raken, is het normaal dat er wat tiffs zullen zijn. Hier is hoe te handelen.

Onthoud dat het normaal is

Alleen omdat iedereen het niet goed maakt, maar probeer te onthouden dat het normaal is om je een beetje competitief te voelen. Uit een onderzoek onder 1.000 bruiden bleek zelfs dat 60 procent van hen elementen van hun trouwdag had uitgezocht om alleen hun vrienden te laten zien, en 40 procent van de bruiden gerangschikt als zeer competitief. Yikes. Dus als je vriendin snarky opmerkingen maakt of veel belangrijke vragen stelt, onthoud dan dat het niet persoonlijk is - het is waarschijnlijk dat ze een beetje onzeker en dwangmatig is. Het maakt dat soort gedrag niet acceptabel, maar je weet tenminste dat ze niet probeert je slecht te laten voelen.

Verander het onderwerp

Het beste wat je kunt doen, is gewoon proberen het onderwerp te veranderen. "Wanneer uw bruiloftscongres van leuk naar vurig gaan, concentreer u dan op iets anders dan dit nieuwe" speeltje ", suggereert Bridentity Crisis. - Wat gebeurt er op het werk van je vriend? Hoe gaat het met haar ouders? Waarom vertel je haar niet over je idee voor de nieuwe blog die je wilde starten? Dit zorgt er niet alleen voor en helpt je verder te gaan vanuit het ongemakkelijke gesprek, maar het stelt je ook in staat om enig perspectief op de hele situatie te geven. Het plannen van een bruiloft kan gemakkelijk obsessief en vermoeiend worden, dus je vriend eraan herinneren dat er andere dingen zijn die er in het leven toe doen, kan haar concurrentievoordeel helpen verzachten.

Maar als ze blijft bestaan, moet je misschien een beetje creatiever worden. Als je het gevoel hebt dat je deze vriend goed genoeg kent, kun je haar altijd oproepen om competitief te zijn en uit te leggen dat je denkt dat het beter is als je het niet hebt over bruiloftsplanning. Maar als je dat liever niet doet, kun je het onderwerp desgewenst nog steeds beperken. Beweer gewoon dat je de bruiloftplanning zo stressvol vindt dat je er echt niet over wilt praten. Het is veel moeilijker om te concurreren als het onderwerp niet eens op tafel ligt.

Doe geen compromissen vanuit onhandigheid

Eindelijk, het is je bruiloft. Als je iemand bent die confrontatie vermijdt of graag mensen behaagt, voel je misschien de drang om dingen op je bruiloft te veranderen op verzoek van een opdringerige vriend. Weersta die drang. Dit is jouw evenement en je hebt het volste recht om het eruit te laten zien zoals jij het wilt. Hoe persoonlijker het is, hoe minder parallellen er kunnen worden getrokken tussen bruiloften. Volg gewoon je instinct om de dag zo groot mogelijk te maken en negeer de concurrentie.

Het is nooit leuk om te voelen alsof je vrienden met je concurreren. En met zoiets belangrijks als je trouwdag, kan het nog erger voelen. Maar het gebeurt de hele tijd, vooral als er een cluster van verlovingen en bruiloften tegelijk is. Dus probeer te onthouden dat hun houding niet over jou gaat, het gaat over hun eigen onzekerheden en obsessie met bruiloftsplanning. Doe je best om afstand te nemen van het gesprek (en de concurrentie) en focus je gewoon op je dag. Als je een echt sterke vriendschap hebt, dan zal deze lastige competitie op een dag achter je liggen.Opmerkingen:

 1. Walthari

  Interessant, en de analoog is?

 2. Larnell

  Over deze vraag kan ik u adviseren. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.

 3. Rexford

  Sorry dat ik me bemoeit, ik zou ook mijn mening willen uiten.

 4. Dino

  Volgens mij is dit niet waar.

 5. Dihn

  Ik weet zeker dat dat de fout is.

 6. Westbrook

  Super Duper

 7. Omer

  somberSchrijf een bericht