Relaties

Houdt vreemdgaan in een relatie (met name een langdurig huwelijk) ooit op een big deal te zijn?

Houdt vreemdgaan in een relatie (met name een langdurig huwelijk) ooit op een big deal te zijn?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In een nieuwe relatie is cheaten bijna altijd een dealbreaker. Je bent verraden en het is begrijpelijk dat je het moeilijk zou vinden om deze persoon te vergeven voor het verbreken van je vertrouwen. Het voelt mooi gesneden en gedroogd, toch? Maar wat als vals spelen gebeurt wanneer je al jaren en jaren samen bent (we hebben het tientallen jaren)? Als je getrouwd bent en samen een leven deelt, is de cheat-factor dan nog steeds zo zwart en wit?

Wanneer je met je partner bent geweest voor wat voor altijd lijkt, is het niet ongewoon dat het idee van je partner vals spelen er evenveel toe zou doen als je het bekijkt in het perspectief van de jaren die je hebt besteed aan het opbouwen van een leven, dat vaak kinderen omvat. Aan de andere kant, is het altijd het begin van het einde? Misschien als je iemand kent zolang je je partner kent, kun je een manier vinden om het los te laten. Maar nogmaals, misschien niet - ik weet dat je definitieve antwoorden wilt als het op dit soort dingen aankomt, maar het zal gewoon niet zo eenvoudig zijn.

Iedereen die is bedrogen heeft zich afgevraagd: "Betekent vreemdgaan dat onze relatie het redden niet waard is?" Seksuoloog, relatie-expert en auteur van Single maar dating, Vertelt Dr. Nikki Goldstein Brides dat je cheaten in dozen niet kunt vereenvoudigen. "Hier zal nooit een gemakkelijk antwoord op zijn", zegt ze. "Sommige mensen denken misschien dat elke vorm van valsspelen een dealbreaker is en anderen blijven daar hangen."

Dr. Goldstein legt uit dat een langdurige relatie met iemand kan betekenen dat je beter bent uitgerust om met verraad om te gaan. In een langdurig huwelijk betekent dat je je partner veel intiemer kent dan een vriend of vriendin. Toch is er meer om over na te denken dan alleen de tijd dat je bij iemand bent geweest.

"Als je samen het leven hebt meegemaakt en de moeite die het met zich meebrengt, ben je misschien beter in het oplossen van problemen," zegt Dr. Goldstein. • Tijd betekent echter niet dat valsspelen OK is. Je kunt het misschien uitwerken vanwege de tijd die je samen hebt gehad, als dat is wat je voelt dat goed is. Maar alleen omdat er een lange relatie kan zijn, betekent niet dat iemand de ander moet kunnen respecteren en ermee weg kan komen. Als je al jaren met iemand samen bent, krijg je geen gratis pas om vals te spelen hen. Je verveelt je misschien of bent niet tevreden, maar dit is geenszins een excuus.

Uiteindelijk gaat het er vooral om wat de reden is waarom dit gebeurde. "Om te bepalen of het al dan niet moet worden vergeven, is het belangrijk om te onderzoeken waarom iemand in de eerste plaats vals speelde", zegt Dr. Goldstein. • Worstelden ze met iets? Waren er problemen in de relatie? Was het gewoon een dronken nachtstand of een lange affaire? Door hier verder naar te kijken, kan iemand de waarschijnlijkheid van dit opnieuw bepalen en bepalen of hij het vertrouwen kan herstellen. Vreemdgaan is niet zo zwart en wit, het is complex

Vreemdgaan is meestal een enorm symptoom van onderliggende relatieproblemen, niet de oorzaak. Als jij of je partner vals speelt, is er meer aan de hand dan seks. Als je eenmaal de motivaties achter deze acties hebt ontdekt, kun je het grotere geheel uit elkaar halen en je volgende stap zetten.

Als je weet waarom je partner vals heeft gespeeld en het wil laten werken, heb je een grotere kans dingen uit te zoeken als je al lang samen bent en een sterkere band hebt. Zorg er wel voor dat je in de relatie blijft omdat je echt van elkaar houdt en voor altijd samen wilt zijn, niet omdat je bang bent om alleen te zijn.

"Koppels kunnen een affaire overleven, maar het betekent niet dat alle paren het moeten proberen," zegt Dr. Goldstein. • Elke situatie is anders, en als u zich hier bevindt, kunt u uzelf niet met anderen vergelijken. De kansen om er voorbij te komen, nemen met de tijd toe, maar niet omdat je bij elkaar moet blijven, maar je weet hoe je dingen beter moet afhandelen naarmate je elkaar beter begrijpt en kent.

Je bent al lang met je partner getrouwd - je weet beter dan wie ook of je het kunt halen. Vraag jezelf af: is deze persoon in staat tot verlossing? Kun je vergeven? Heb jij wat nodig is om van deze ervaring te leren en als paar maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt? Is je relatie het redden waard? En, misschien het belangrijkste, rechtvaardigt deze overtreding het ontrafelen van een heel leven samen?

In een zee van vragen is één ding zeker: hoe langer je in een huwelijk bent, hoe beter je weet wat het waard is.

Gigi Engle is een seksuele voorlichter en schrijver en woont in NYC. Haar werk is verschenen op Elle, Teen Vogue, Glamour, Allure, Marie Claire, en Drukte.Opmerkingen:

 1. Arashigore

  It is the simply admirable answer

 2. Sullimn

  erg goed idee

 3. Gardasar

  Rechts! Ik deel je standpunt volledig.

 4. Tadhg

  Ik ben eindig, mijn excuses, maar het komt niet in de buurt van mij. Ik zal verder zoeken.

 5. Faekasa

  Prachtig, nuttig berichtSchrijf een bericht