Huwelijk

De ultieme gids voor het kiezen van uw huwelijksceremoniemuziek

De ultieme gids voor het kiezen van uw huwelijksceremoniemuziekWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel de bruiloftsreceptie een feest is en je een bepaald soort muziek verwacht waarop je gasten graag zullen dansen, kan het kiezen van je huwelijksceremoniemuziek worden beschouwd als een zeer belangrijke maar moeilijke beslissing voor de bruid en bruidegom.

De tijden zijn veranderd en er vinden minder bruiloften plaats in traditionele kerklocaties, wat betekent dat orgelmuziek geen realistische optie meer is voor de meeste paren. Sommige locaties hebben misschien vleugelpiano's, maar de meeste verwachten dat u uw eigen muziekarrangementen voor huwelijksceremonie maakt. Ze kunnen een lijst met aanbevolen leveranciers geven, of uw weddingplanner geeft u verschillende opties.

Voor het grootste deel moet u kiezen tussen een van de volgende drie opties:

DJ

Een DJ gebruiken is niet alleen meer voor bruiloftsrecepties. Verdwenen is het beeld van de chatten, goofball DJ draaiende deuntjes terwijl hij je gasten door de "Electric Slide" praat. Nu zijn muziekprofessionals met zeer technische geluidssystemen degenen die discjockey spelen bij huwelijksceremonies en recepties. Als je huwelijksceremonie en receptie op dezelfde locatie zijn, zal het gebruik van dezelfde DJ je waarschijnlijk geld besparen, omdat je niet twee volledig verschillende soorten muziek door verschillende mensen betaalt. En als je getrouwd bent (bedoeld voor woordspeling) met een gecompliceerd traditioneel nummer, meestal uitgevoerd door een grote instrumentale groep of een orgel, op wat meer afgelegen locaties, is de DJ misschien je enige optie om herkenbare versies van je bruiloftsliedjes te horen .

Instrumentale solisten

Een enkele viool, harp, piano, gitaar of ukelele is meer dan genoeg muziek voor een romantische huwelijksceremonie. Zolang de locatie niet te groot is, kun je waarschijnlijk akoestische muziek hebben zonder elektronische verbetering. Als de trouwzaal enorm is of ergens buiten dat winderig kan zijn, wilt u misschien regelingen treffen voor extra audio-ondersteuning zodat de muziek door alle bruiloftsgasten kan worden gehoord. Een trompetsolo van een bekende bruiloftstoet, uitgevoerd door een zeer bekwame muzikant, is eenvoudig en klassiek en trekt de aandacht.

Bekijk meer: 25 beste klassieke bruiloftsnummers

Muziekensembles

Ze zijn er in vele variëteiten, van een strijkkwartet tot duetten tussen een piano en fluit, of een ander aantal instrumentale combinaties. Het is geen goed idee om twee professionals die meestal niet samen optreden, te vragen om samen te werken, tenzij je veel repetitietijd wilt betalen - het is veel beter om een ​​gevestigde groep te vinden met goede referenties van andere bruiden en bruidegoms.

Af en toe hebben bruidsparen zeer getalenteerde vrienden die aanbieden om een ​​speciaal lied te zingen tijdens de huwelijksceremonie. Tenzij ze ook hun eigen muziekinstrument bespelen, zorg er dan voor dat je een oefensessie organiseert met de muzikanten die je hebt ingehuurd vóór de daadwerkelijke ceremonie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde sleutel heeft en dezelfde aanwijzingen volgt.

Sandy Malone is de eigenaar van Sandy Malone Weddings & Events, een full-service traditioneel en bestemmingsbedrijf voor bruiloftsplanning en doe-het-zelf huwelijk planningsadviesdienst voor doe-het-zelf bruiden en bruidegoms gevestigd in de regio Washington, DC. Sandy is de ster van TLC's realityshow 'Wedding Island' over haar bruiloftsplanningbedrijf voor bruiloften, Weddings in Vieques. Sandy's boek 'Hoe je je eigen bestemming kunt plannen Bruiloft: doe-het-zelftips van een ervaren professional', wordt uitgebracht op 1 maart, maar is online beschikbaar voor pre-orders waar boeken worden verkocht.