Relaties

Kun je vrienden zijn met een ex als je eenmaal getrouwd bent?

Kun je vrienden zijn met een ex als je eenmaal getrouwd bent?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vrienden zijn met een ex is altijd een lastige zaak. Als iemand een groot deel van je leven was, is het normaal dat je een connectie met hem wilt houden, maar er kunnen onopgeloste of verwarrende gevoelens zijn. En als je eenmaal een nieuwe relatie hebt, worden de zaken nog gecompliceerder. Maar kun je nog steeds vrienden zijn met een ex als je eenmaal getrouwd bent, of trekt het huwelijk een grens in het zand?

De waarheid is dat het huwelijk niet de dealbreaker moet zijn. Als je een gezonde vriendschap had met je ex toen je een serieuze relatie had, zou het feit dat je zegt geloften daar niets aan moeten veranderen. Het heeft minder te maken met uw burgerlijke staat en meer met de individuele situatie - de ex, uw partner en u. Soms is het heel natuurlijk om vrienden te zijn met een ex. Of je bent lang geleden met je uitgegaan of je relatie was nog nooit zo serieus, dus het was gemakkelijk om over te stappen. Maar emoties zijn ingewikkeld - en vaak is de situatie een stuk dubbelzinniger. En wat het huwelijk zou kunnen doen, is je de motivatie geven om te beslissen of deze vriendschap voor eens en altijd werkt. Als je het gevoel hebt dat je vrienden bent met een ex, moet je hier rekening mee houden.

Ben jij en je ex Werkelijk Friends?

Veel mensen die 'vriendjes' zijn met een ex zijn dat niet werkelijk vrienden. Als je vrienden was met deze persoon lang voordat je je huidige partner ontmoette - en er waren geen romantische katertjes - ben je waarschijnlijk echt vrienden. Maar als ze je willekeurig sms'en en willen afspreken voor een drankje na maanden of jaren niet communiceren, kan dat verdacht zijn. Als je gewoon mensen bent die af en toe in elkaars leven verschijnen en dingen verwarren, is dat geen echte vriendschap - en je wilt waarschijnlijk de banden verbreken. En als je je aangetrokken voelt tot deze persoon, maar je voelt dat het geen echte vriendschap is, wil je misschien overwegen of alles goed verloopt in je relatie - of als je probeert ergens aan je emotionele behoeften te voldoen.

Vrienden zijn hoeft niet te betekenen dat je goede vrienden bent

Vergeet niet dat vrienden zijn niet de beste vrienden zijn. Alleen omdat je vrienden bent met een ex betekent niet dat ze op je bruiloft moeten dansen. Het kan gewoon betekenen dat je Facebook-vrienden bent of verjaardagsteksten uitwisselt. Misschien ontmoet je zelfs koffie. Maar er zijn veel manieren waarop je vrienden kunt worden met je ex zonder dat het te intiem is of je huidige partner raar aanvoelt.

Houd rekening met uw sociale situatie

Waarom zou je vrienden met je ex willen zijn als je geen goede vrienden was? Zou het niet eenvoudiger zijn om ze eruit te halen? Welnu, je moet aan je hele sociale situatie denken. Als je veel vrienden gemeen hebt, als ze je familie kennen, of als je elkaar regelmatig tegenkomt, is het gewoon niet nuttig om slecht bloed tussen je te hebben. Praat in plaats daarvan met je partner en leg uit dat deze persoon een deel van je leven is, of je het nu leuk vindt of niet, en werk dan samen om de beste manier te vinden om vooruit te komen.

U hebt volledige transparantie nodig

Praten met je partner is een belangrijk punt. Als je een vriendschap hebt met je ex, of het nu een hechte of meer verre vriendschap is, moet je volledig transparant zijn met je huidige echtgenoot. In het ideale geval heb je dit al vanaf het begin gedaan - ze hoeven niet achter het feit te komen dat de gast die te dronken werd op de bruiloft eigenlijk iemand was met wie je in contact kwam. En je wilt absoluut niet dat ze het van iemand anders horen. Wees eerlijk over de vorige relatie en de huidige vriendschap, en overleg met hen over hoe jullie allebei voelen dat dingen in de toekomst moeten worden afgehandeld.

Uw huidige relatie moet een prioriteit zijn

Uw huwelijk wordt jouw prioriteit. Als je ex geen belangrijk onderdeel van je leven is, heeft het geen zin om je huwelijk in gevaar te brengen alleen maar om een ​​dunne vriendschap te onderhouden. Je moet bij elke stap rekening houden met de gevoelens van je partner.

Hoewel er één voorbehoud is: als je een partner hebt die echt wordt bedreigd doordat je contact hebt met je ex, kan dat een rode vlag zijn. Als je echt alleen maar vrienden bent met deze persoon en al een lange tijd bent geweest, moet je nieuwe partner het feit respecteren dat ze een deel van je leven zijn. Als ze geen ex-partners of oude afspraken kunnen verwerken, kun je jezelf afvragen of er grotere besturingsproblemen zijn.

Vrienden zijn met een ex kan schokkerig water zijn om te navigeren, of je nu getrouwd bent of niet. Maar het huwelijk kan een goed moment zijn om verwarrende vriendschappen te evalueren en te beslissen of ze echt zijn - en of ze het waard zijn. Houd in gedachten hoeveel deze persoon voor jou betekent en hoe groot de rol die ze in je leven hebben gespeeld, praat dan met je partner. En vergeet vooral niet dat eerlijkheid de sleutel is.