Huwelijk

Een romantisch meerdaags huwelijk in een Frans kasteel met een gastronomische twist

Een romantisch meerdaags huwelijk in een Frans kasteel met een gastronomische twist

Na haar afstuderen aan de Syracuse University in 2004 deed Tanya wat veel afgestudeerden vóór haar hadden gedaan: ze maakte een reis met een rugzak door Europa. Tijdens haar twee dagen in Parijs ontmoette ze een knappe Fransman in een bar in de Bastille en bracht de nacht met hem door. "We wisselden MSN Messenger-namen uit (het was 2004!) En hielden los contact toen ik thuiskwam," herinnert Tanya zich. Een paar maanden later liet Alexandre Tanya weten dat hij drie maanden stage zou lopen in Dallas. Tanya sprong niet in de gelegenheid voorbij te gaan en stapte in een vliegtuig om op bezoek te gaan. Tijdens haar vierdaagse reis naar Texas vielen zij en Alexandre snel en ze wist dat ze er alles aan zou doen om hem weer te zien. "Ik vertelde hem dat ik naar Parijs wilde verhuizen toen hij klaar was met zijn stage!" Onthult Tanya. Alexandre was verrast maar opgewonden en een maand later kocht ze een enkeltje naar Parijs en de twee brachten de volgende twee jaar samen door in het 5e arrondissement. Tanya studeerde patisserie aan Le Cordon Bleu en voltooide een stadium bij Chez Fauchon. Ze keerde terug naar New York met een voorliefde voor macarons en opende haar eigen macaronbedrijf in New York City. De bedrijfsnaam is Bisous Ciao, naar het laatste wat Alexandre tegen Tanya zei in de nacht dat ze elkaar in 2004 in Parijs ontmoetten.

Hoewel het paar in 2011 legaal getrouwd was op het stadhuis, stelde Alexandre officieel voor op 6 juli 2013, terwijl hun beide families op vakantie waren in Corsica. "Alexandre wilde een welkomsttoost geven, dus hij sprak in het Frans en ik vertaalde in het Engels," zegt Tanya. "Het begon met te zeggen hoe blij we waren om iedereen daar te hebben, maar na een paar heen en weer, ging Alexandre op een knie zitten en begon in het Frans voor te stellen. Ik was zo overrompeld dat ik instinctief begon te vertalen !" Tranen en applaus hielden haar tegen, en toen was het tijd om een ​​bruiloft te plannen. Ze kozen een prachtig kasteel in de Dordogne-regio van Frankrijk, perfect voor twee liefhebbers van eten, en vierden het gedurende drie dagen, van 1-3 september 2014. Het prachtige, romantische feest, gestileerd door Ginny Au, werd gefotografeerd door Corbin Gurkin - lees verder om elk Frans detail te zien!

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Tanya leerde kalligrafie om elke uitnodiging in een briefformaat met de hand te schrijven. De uitnodigingen omvatten gidsen voor lokale dorpen, die gasten aanmoedigden om te verkennen terwijl ze van de dichtstbijzijnde luchthaven in Bordeaux naar Le ChГўteau le Mas de Montet reden.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Op 1 september hadden Tanya en Alexandre een Thaise huwelijksceremonie. De bruid droeg traditionele kleding gemaakt van ruwe Thaise zijde, met een lange kanten trein voor een moderne twist.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

De waterceremonie houdt in dat de ouders en ouderlingen van het paar gezegend water gieten dat uit Thailand over de handen van de bruid en bruidegom is gebracht en in weelderige bloemen is aangebracht.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Gidsen, ontworpen en gemaakt door Tanya, bevatten reisinformatie, voedsel naar smaak en nuttige Engels-Franse zinsvertalingen. De bruid creëerde ook de ceremonieprogramma's, geschreven in kalligrafie en vastgebonden met speciaal geverfde zijden linten. Welkomstmanden inclusief bruiswater, vers stokbrood, seizoensfruit en jam.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Alexandre droeg een smoking van Tom Ford, gecombineerd met Finsbury-schoenen en een strikje gemaakt door Monsieur Jean Yves in Parijs.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

De Reem Acra-jurk van Tanya had een hoge hals, korte mouwen en een volle rok van organza en paardenhaar. "Ik was op zoek naar iets redactioneels en modebewust. Ik vond het geweldig dat de rok precies de juiste hoeveelheid poef was en het ongewone lijfje," zegt ze. Ze combineerde de jurk met blozende Giuseppe Zanotti-pompen en een sluier van kathedraallengte.

De bruidsmeisjes van Tanya droegen op maat gemaakte tweedelige outfits uit de Allison-collectie. Zijden mouwloze tops werden gecombineerd met rauwe zijden zalmkleurige rokken met moderne peplums.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Om de Franse tuinlocatie te evenaren, droeg Tanya een volumineus boeket tuinrozen en hortensia's in roze tinten, vastgebonden met handgeverfd zijdelint.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Onder de eeuwenoude sequoia-bomen liepen de ouders van Tanya haar door het gangpad naar het altaar. Zij en Alexandre schreven hun eigen geloften en de ceremonie werd uitgevoerd in het Engels en het Frans, inclusief lezingen van De kleine Prins en Rainer Maria Rilke's Brieven. Gasten kregen witte kanten parasols van Thailand, de vader van de bruid.

Na de ceremonie nam het paar een rondleiding door de nabijgelegen zonnebloemvelden in een vintage Rolls Royce versierd met bloemen.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Een vierkoppige jazzgroep die als gasten proefde, specialiteiten uit de Perigord-regio, waaronder bonbons van foie gras en griotte-kers, een millefeuille van vijgen, geitenkaas en amandelen, foie gras op geroosterde brioche en een lolly van gekonfijte eend - allemaal perfect natuurlijk in combinatie met Franse wijnen!

Gasten vonden hun escortkaarten in een bibliotheekopstelling, met een kaartenbak die geliefden leidde naar dozen die leken op hardcover boeken met chocoladebonbons uit een winkel in Parijs. "De kaart had de naam van elke gast, een persoonlijk geheugen of een grapje binnenin en een ISBN-nummer dat overeenkomt met boeken die ik had gekozen in de Library of Congress-catalogus die betrekking had op elke individuele gast", legt Tanya uit.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

De receptie vond plaats in de oostelijke tuin van het kasteel, aan twee lange tafels met daarop honderden kaarsen en arrangementen van blush en witte rozen en hortensia's.

Het menu van elke gast werd met de hand geschreven door de bruid in hun moedertaal Engels of Frans, wat het meergangenfeest naderde. De maaltijd omvatte langoesten met pistache-olie, filet mignon met Perigord-saus, lokale kazen en een gel champagne Champagne met grapefruit en sinaasappel.

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

De maaltijd duurde tot middernacht, afgewisseld met toast, de eerste dans en vader-dochter en moeder-zoon dansen. "Onze eerste dans was naar een originele versie van 'L-O-V-E' van Nat King Cole. We werkten samen met de band om een ​​Frans-Engelse versie te maken en gebruikten beide talen in de teksten en het refrein, "zegt Tanya.

De bruid hield van de champagnetoren, die zij en Alexandre schonken met magnums van Ruinart Brut RosГ ©. "Ik heb altijd al een champagnetoren willen ervaren, en het was zo leuk om onze gasten te laten klappen terwijl de champagne vloeide!"

Corbin Gurkin-fotografie Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Het echtpaar serveerde een traditionele Franse bruidstaart, een croquembouche, met slagroomsoesjes gevuld met pistache, chocolade en koffieroom. Ze hadden ook een kaas "cake" met acht verschillende Franse kazen.

Om middernacht werden de gasten verrast met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de rand van de tuin.

Corbin Gurkin-fotografie

Foto: Corbin Gurkin Photography

Gasten schreven wensen voor het paar, en later op de avond liet iedereen lantaarns los om te symboliseren in de hoop dat hun wensen voor Alexandre en Tanya zouden uitkomen. Een DJ speelde tot 4 uur 's nachts, met miniatuur croque-monsieurs en frieten die het feest voedden.

"We hebben niet geprobeerd een Amerikaans huwelijk in Frankrijk te creëren", zegt Tanya. "In plaats daarvan hebben we de geweldige lokale bronnen gebruikt en onze omgeving gebruikt om iets echt authentieks te creëren. Bestemmingshuwelijken kunnen overweldigend zijn, en dit maakte het zoveel gemakkelijker!"

Ceremonie & receptie Locatie: ChГўteau le Mas de Montet || Trouwstylist: Ginny Au || Bruid Trouwjurk: Reem Acra || Schoenen: Giuseppe Zanotti || Haar en make-up: Amy Clarke || Bruidsmeisjesjurken: Allison-collectie || Bruidegom's kleding: Tom Ford || Verlovingsring & trouwringen: sieraden van Kebadjian || Bloemist: Sadia Fleurs || Uitnodigingen en papieren artikelen: de bruid || Illustraties: ThГ © rГЁse Cilia Art + Illustratie || Muziek: Jazz Maniac || Catering: Monblanc Traiteur || Verhuur: Opties || Gunsten: Hugo et Victor || Videografie: productie in één stijl || Fotografie: Corbin Gurkin Photography

Krijg je geen genoeg van deze prachtige bruiloft? Bekijk dan het Franse feest van een ander stel in de onderstaande video.