Huwelijk

Liedjes om te spelen voordat je huwelijksceremonie begint

Liedjes om te spelen voordat je huwelijksceremonie begint

Muziek definieert zoveel van de belangrijkste onderdelen van een bruiloft - het lied van de bruid, het eerste danslied, het laatste danslied - dat het alleen maar logisch is dat er een aantal goede deuntjes moeten zijn voordat de festiviteiten zelfs maar beginnen! De meeste bruiloftsgasten (tenminste de goede) arriveren ongeveer 10 tot 15 minuten voordat de ceremonie begint, en hoewel je voor deze periode geen amusement hoeft te bieden, is het geen slecht idee om wat muziek te spelen om de tijd.

Dit wordt prelude-muziek genoemd, en wanneer het wordt gebruikt, wordt het ongeveer 30 minuten vóór de starttijd van de ceremonie gespeeld en bestaat het uit zachte liedjes die een zinvol moment bepalen. Of ze nu op een luidspreker worden gespeeld of door het strijkkwartet of de band, het is belangrijk dat ze de gewenste sfeer creëren. Met dat in gedachten, hebben we een Spotify-afspeellijst samengesteld met enkele van onze favorieten waaruit je kunt kiezen!

Bekijk meer: De 38 beste bruiloftsliedjes voor een zomerviering

Klassieke muziek is een geweldige keuze als je live muzikanten hebt. We houden vooral van de "Moonlight Sonate" van Wolfgang Amadeus Mozart, de "Water Music Suite" van George Frederic Handl en de "Claire de Lune" van Claude Debussy. Modernere instrumentale nummers zoals "34" van Dave Matthews Band zijn ook perfect.

Als klassiek niet jouw ding is, geen probleem! Een leuk alternatief zijn romantische oldies liedjes. We zijn fans van 'Cherish' van The Association, 'Make You Feel My Love' van Bob Dylan en 'Crazy Love' van Van Morrison. Nieuwere keuzes zoals Ingrid Michaelsons cover van "Can't Help Falling in Love With You", "Michael Buble's" Everything "en The Lumineers '" Ho Hey "behoren tot onze andere favorieten.

Over het algemeen zijn vijf of zes nummers het juiste aantal om uit te kiezen, dus luister naar onze afspeellijst en veel plezier met het maken van uw selecties!