Nieuws

Alexander McQueen wordt aangeklaagd over de koninklijke trouwjurk van Kate Middleton

Alexander McQueen wordt aangeklaagd over de koninklijke trouwjurk van Kate MiddletonWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De kans is groot dat, als u op ons lijkt, u zich nog herinnert dat u 's ochtends vroeg wakker werd (of wakker bleef) om elk detail van de koninklijke bruiloft te absorberen. Het bruidsdetail dat het meest opvalt, was duidelijk de op maat gemaakte trouwjurk van Sarah Burton van het label Alexander McQueen, die de gewone burger Kate Middleton perfect overstapte naar haar status van hertogin van Cambridge. Zelfs nog, beïnvloedt de jurk de bruidsmode over de hele wereld. We beginnen meer lange, kanten mouwen over de startbaan te zien, en modellen sportjurken met meer "damesachtige" eenvoudige lijnen.

Maar nu, bijna vijf jaar nadat prinses Kate haar "I dos" zei tegen prins William in die dromerige jurk (en foto-perfecte huwelijksceremonie), de ontwerper van die iconische jurk - die hierbij bekend staat als "de jurk" voor iedereen van de eeuwigheid - staat momenteel onder een of andere kruimelige hitte met de wet. Het hoofd van designerlabel Alexander McQueen wordt aangeklaagd voor het stelen en kopiëren van ontwerpen van de Britse bruidsontwerpster Christine Kendall uit Hertfordshire, The Sunday Times rapporten.

The Sunday Times legt uit dat Kendall trouwjurkideeën naar Kensington Palace had gestuurd voor de bespreking van Middleton voordat de bruiloft had plaatsgevonden en dat zij naar verluidt een briefje had ontvangen van het kantoor van Prins Willem en Prins Harry om haar te bedanken voor de schetsen.

"Miss Middleton was zeer geïnteresseerd in uw werk en waardeerde het zeer dat u de moeite nam om te schrijven," zei de brief. Maar volgens een woordvoerder van de hertogin van Cambridge had haar koninklijke hoogheid zelfs nooit de schetsen van de trouwjurk gezien.

Naarmate er meer details naar voren komen, is het duidelijk te zien dat dit een hot wordt, en mogelijk naar, debat tussen de ontwerpers.

Een woordvoerder van Alexander McQueen antwoordde op de rechtszaak door CNBC te vertellen: "We zijn volkomen verbijsterd door deze juridische claim. Christine Kendall benaderde ons voor het eerst bij Alexander McQueen bijna vier jaar geleden, toen we duidelijk met haar waren dat elke suggestie van Sarah Burton's ontwerp van de koninklijke trouwjurk werd gekopieerd van haar ontwerpen was onzin Sarah Burton zag nooit een van mevrouw Kendall's ontwerpen of schetsen en kende mevrouw Kendall niet voordat mevrouw Kendall contact met ons opnam - ongeveer 13 maanden na de bruiloft. ik weet niet waarom mevrouw Kendall dit opnieuw heeft aangekaart, maar er zijn geen ifs, buts of maybes: deze bewering is belachelijk. "

De Britse modeontwerpster voelt zich anders. Haar advocaat vertelde het The Sunday Times, "Onze klant is er zeker van dat het ontwerp van haar bedrijf oneerlijk is overgenomen en gekopieerd. De claim is niet tegen de hertogin en er is geen sprake van wangedrag tegen het paleis."

Dit is het begin van een geweldige #RoyalDressDebate!

Bekijk meer: Tenslotte! Sarah Burton Dishes van Alexander McQueen over het ontwerpen van de koninklijke trouwjurk van Kate Middleton