Verloving

Dit is het beste wat je kunt doen met je trouwring, na de scheiding

Dit is het beste wat je kunt doen met je trouwring, na de scheidingWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Natuurlijk wil geen bruid eraan denken. Maar dingen gebeuren - het ondenkbare gebeurt - en scheiding (de gevreesde D-woord) wordt een realiteit voor een aantal paren elk jaar. En nadat het stof is verdwenen, is er altijd logistiek om erachter te komen: wie verhuist, wie houdt dit, wie houdt dat, enz. Maar hoe zit het met de trouwringen? Wat wordt er van uw trouwring na een scheiding? Welnu, volgens een bruid die vastzat met haar bling uit een eerder huwelijk, zou het eigenlijk iets goeds kunnen doen.

Hoewel er specifieke etiquette-regels en staatswetten van kracht zijn om het lot van uw verlovingsring te bepalen als de bruiloft wordt afgeblazen, is wat te doen met uw trouwring na de scheiding een beetje onduidelijker. Omdat trouwringen meestal eenvoudiger zijn dan een verlovingsring, is het niet altijd de moeite waard om het te verkopen. En zou je dat echt willen? Hoewel het huwelijk niet duurde, heeft die ring nog steeds enige symboliek van een (hopelijk) gelukkig hoofdstuk in je leven.

Dat was het dilemma dat Jordana Horn trof nadat ze haar trouwring van een vorig huwelijk in een bureaula ontdekte en stof verzamelde.

"Het was duidelijk iets dat op een gegeven moment iets meer betekende, dus ik wilde absoluut iets doen dat zinvol was," vertelde Horn VANDAAG stijl. Dus wendde ze zich tot Facebook om haar vrienden te vragen wat zij dachten dat ze moest doen.

Na het doornemen van een lijst met suggesties, waaronder het gooien van de ring, het verkopen ervan en zelfs het smelten van de sieraden in een aandenken voor haar kinderen, leek geen van de ideeën helemaal goed. "Er is het drama van het filmische gebaar van het in de oceaan gooien of zoiets," mijmerde Horn. "Maar echt, de scheiding was meer dan genoeg drama voor mij."

Dus in plaats daarvan koos Horn ervoor om iets goeds te doen met haar weggegooide ring, waardoor een pijnlijke periode in haar leven een geschenk voor iemand anders werd. Horn besloot het ooit kostbare sieraad te verkopen en het geld te doneren aan de Rachel Coalition, een non-profitorganisatie die slachtoffers van huiselijk geweld helpt. "Ik hield echt van het idee om het vooruit te betalen en er iets constructiefs mee te doen," legde ze uit.

Hoe cool is dat? Maar zou Emily Post het zelf goedkeuren?

Zoals eerder vermeld, zijn er niet echt harde regels als het gaat om het omgaan met trouwringen na een splitsing. Als je echter op je trouwdag een erfstukring hebt gekregen, wordt het als normaal fatsoen beschouwd om het terug te sturen. Zoals Lizzie Post, een etiquette-goeroe, de betovergrootdochter van Emily Post en een woordvoerder van het Emily Post Institute vertelde VANDAAG, "Als de ring een erfstuk was, is het erg leuk voor de persoon die het heeft ontvangen om het terug te geven aan de familie waar ze niet langer deel van uitmaken, of in ieder geval vragen of ze willen dat de ring bij hen terugkomt."

In de meeste gevallen is de beslissing over wat te doen met het sterretje echter grotendeels aan de persoon die het draagt. "De meeste mensen hebben de neiging om de ring te verkopen, weg te geven, terug te geven of om iets anders te laten worden. En alle opties zijn helemaal in orde", zegt Post.

En met de goedkeuring van Emily Post omarmen steeds meer vrouwen een nieuwe, opkomende trend: hun "scheidingsdiamanten" veranderen in geheel nieuwe sieraden. "Vaak hebben mensen het gevoel dat die diamant voldoende is belast met de herinnering aan het verlies van het huwelijk, dat ze het niet noodzakelijk aan hun vinger willen leggen", vertelde persoonlijke juwelier Calla Gold VANDAAG. "Dus vaak zullen ze er een ketting van maken."

Bekijk meer: Echtscheiding Selfies Houd het internet verliefd op uit elkaar gaan

Volgens Gold kan het maken van iets nieuws uit iets ouds vaak de vrouw in kwestie helpen haar persoonlijke stijl na de scheiding terug te vorderen. "Af en toe kom ik een vrouw tegen en ze is getrouwd sinds ze 20 was of zo, en haar man heeft altijd haar sieraden gekocht," legde Gold uit. "Dus in sommige gevallen ontdekken we samen iemands smaak. Het kan cathartisch zijn."

Andere vrouwen zijn op zoek naar een ander soort catharsis - een die alleen kan komen met het in de vlammen werpen van je ring. Goud heeft in feite één vrouw geholpen de resten van haar verlovingsband te verbranden. "Ze zei: 'Ik wil de vlam zien, ik wil het zien smelten'," herinnert Gold zich. "Toen het slechts een plas nutteloos niets was, nam ik die laatste foto en stuurde ik het haar toe en zij zei:" Ik ben vrij! " "

Toch gelooft ze, met veel beschikbare opties, dat ze deed wat het beste was als het gaat om haar eigen bruidsbling. "Het voelde heel goed om het weg te hebben," zei ze. "Zoals je zou kunnen zeggen, ging het naar een betere plek."