Huwelijk

Wie betaalt traditioneel voor de bruiloft?

Wie betaalt traditioneel voor de bruiloft?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De lijnen van wie wat betaalt als het gaat om bruiloften deze dagen zijn zeker wazig. Wie betaalt de trouwjurk? Wie bedekt de trouwringbanden? Hoe zit het met de bruiloft band band?

Allereerst moeten we de disclaimer opwerpen dat er geen is officieel uitspraak die de financiële verantwoordelijkheid regelt. Traditioneel weten we waarschijnlijk allemaal dat de familie van de bruid het grootste deel van de rekening betaalt. Maar onze American Wedding Study uit 2016 onthulde dat de paren van vandaag meer van hun eigen geld uitgeven om de bruiloft te hebben die ze willen. De investeringen van koppels in hun huwelijken hebben een nieuwe hoogte bereikt, waarbij 73% betaalt of bijdraagt ​​aan de kosten.

Wanneer het tijd voor u is om te bepalen wat voor soort divying werkt voor uw specifieke financiële en gezinssituatie, raden we paren aan om samen met hun families te beslissen wie er klaar en in staat is om verschillende lasten te dragen. Het kan nuttig zijn om eerst uw uitgaven in een Excel / Google-spreadsheet te budgetteren voordat u de mensen ontmoet. Nu worden uw keuzes niet beïnvloed door wiens kaartchip wordt ingebracht en kunnen gezinsleden de spreadsheet bekijken en zelf vrijwilligerswerk doen waar ze willen pitchen, vooral nu ze precies weten hoeveel het zal lopen ze uiteindelijk. Dit is ook waardevol als een of beide sets van ouders gescheiden zijn en veel partijen erbij betrokken willen zijn.

Maar als u of uw ouders bij de traditie willen blijven (of gewoon willen weten hoe het vroeger werd gebruikt als referentie), zijn er enkele zeer strikte afbakeningen. Hier geven onze etiquette-experts precies aan volgens wie volgens de eeuwenoude gewoonten moet worden gefinancierd.

Trouwjurk

Hoewel dit tegenwoordig zelden van toepassing is, is het interessant om alle kosten te noteren die ooit van de bruid en haar familie werden verwacht. Deze omvatten voor de hand liggende dingen zoals de trouwjurk, accessoires en schoonheidsbehandelingen, waaronder haar en make-up. Nu biedt soms een lieve oma aan om de jurk te kopen. Misschien hebt u, de bruid, toegezegd te betalen voor uw eigen. Cue the Destiny's Child. Heel misschien niet doen vraag uw bruidsmeisjes om het te doen

Huwelijksplanner / coördinator

De weddingplanner of -coördinator is een ander item met een groot ticket dat traditioneel aan de bruid en / of haar familie valt. Psst! Hier zijn enkele digitale vrienden om daar wat kosten te besparen.

Ringen / trouwringen

Precedent stelt voor dat de bruidegom de verlovingsring en de trouwring van de bruid aanschaft, terwijl de bruid de trouwring * voor de bruidegom verwerft. (* Trouwens, we vinden deze leuk.)

Ceremony / Reception

Volgens traditie betalen de bruid en / of haar familie de ceremonie en ontvangstkosten inclusief muziek voor beide, gastgunsten en eventuele huur. De bruidegom en / of zijn gezin zorgen voor de huwelijksvergunning en de officiële vergoeding. Daarover gesproken, ontdekte ons rapport ook dat 28% van de verloofde koppels een vriend / familielid vragen om zich te wijden en met hen te trouwen - een ander potentieel zuinig idee.

Uitnodigingen / Stationery

De uitnodigingen en alle bijbehorende briefpapier - met uitzondering van repetitiediner-uitnodigingen - horen conventioneel op de rekening van de bruid en / of haar familie. Gelukkig zijn hashtags nog steeds gratis, maar je kunt iemand betalen om ze voor je te bedenken.

Transport / Accommodatie

De bruidegom en zijn gezin dekken accommodatie en vervoer als hij en de bruid naar de bruiloft moeten reizen. De bruid en haar familie beloven accommodaties voor alle bruidsmeisjes, en al het transport van hun partij nodig voor de grote dag. Ondertussen zorgen de bruidegom en zijn gezin voor het onderbrengen en vervoeren van de familie en groomsmen van de bruidegom. We veronderstellen dat dat traditioneel betekent dat u de helft van de kosten van een feestbus zou nemen als u besluit er een te gebruiken voor de hele bruiloftsbemanning, hoewel feestbussen mogelijk verre van "traditioneel" zijn.

Pre-bruiloft partijen

De bruid en haar familie zouden de lunch van de bruidsmeisjes begrijpelijkerwijs organiseren en betalen. In een gelukkige wissel zijn de bruid en bruidegom de enige die voor het grootste deel niet doen hun weg vinden voor de vrijgezellenfeestactiviteiten.

Oefendiner

De familie van de bruidegom absorbeert gewoonlijk de kosten van het repetitiediner. We hebben het over locatie, eten, drinken, decoraties, entertainment, en uitnodigingen.

Huwelijksgeschenken

De cadeautjes van de bruid voor haar bruidsmeisjes en de bruidegom zijn meestal haar verantwoordelijkheid om te dekken, net zoals het geschenk van de bruidegom aan zijn groomsmen en de bruid op hem zijn. Hier, zes bruidsmeisje geschenkideeën die geen gewaden zijn.

Fotografie

Alle uitgaven voor fotografie en videografie worden gewoonlijk vastgelegd door de bruid en / of haar familie.

Huwelijksreis

De bruidegom en / of zijn gezin zouden over het algemeen hun huwelijksreis plannen en doorbrengen, maar tegenwoordig stellen sommige koppels een plek bij hun receptie in voor gasten om een ​​"huwelijksreisfonds" te geven en uiteindelijk hun vrienden te bedanken voor een droomvakantie.

Flowers / DГ © cor

Het merendeel van de bloemen was opgenomen in de kostenbundel van de bruid en / of haar familie - die voor de ceremonie, receptie, bruidsmeisjes en bloemenmeisjes. De bruidegom en / of zijn familie kocht historisch het boeket van de bruid en alle boutonnieres en corsages voor een geschikt bruiloftsfeest en familieleden. Als bloemen je niet opwinden, of als je vervelende allergieën hebt, kun je ook kijken naar deze niet-florale opties.

Resterende huwelijkskledij

De kleding van de bruidegom, of hij nu koopt of huurt, wordt normaal gesproken opgehaald door hem of zijn familie. Soms zetten bruidegoms en bruiden iets in de richting van hun groomsmen en bruidsmeisje respectieve pakken en jurken, maar dit wordt meestal als optioneel beschouwd.

Bekijk meer: Basisplanning voor bruiloft: Cart la Carte versus pakketaanbiedingen

Meer eigentijdse betalingsplanopties

It (Only) Takes Two

Als jij en je bruidegom wat ouder en financieel stabiel zijn, of als je beide ouders geld nodig hebben, kun je ervoor kiezen om alles zelf te betalen. Een ander recent onderzoek wees uit dat 10% van de paren in 2016 precies dat deed. Als u de stress van het samen betalen voor een bruiloft kunt beheersen, is dat een goede indicatie dat u klaar bent voor de vele uitdagingen die het huwelijk te wachten staat.

Three-Way Splitsies

Verdeel in deze situatie het budget in derden. De familie van de bruid, de familie van de bruidegom en de bruid en bruidegom zelf betalen elk voor een portie. Volgens The Knot 2016 Real Weddings Study is de gemiddelde verdeling echter niet gelijkmatig: de familie van de bruid neemt 44% van het totale bruiloftsbudget, de bruid en bruidegom dragen 42% bij en de ouders van de bruidegom dekken 13% (anderen voor de resterende 2%). Hoewel elke vorm van vergoeding een genereus aanbod lijkt, moet je ervoor zorgen dat je elke set ouderlijke eenheden hebt gevraagd naar hun verwachtingen dat ze zo "zorgvuldig" hebben gedoneerd. Zullen ze aandringen op een derde van de gastenlijst, of alle belangrijke beslissingen aan een stemming onderwerpen? Als dat zo is, wilt u misschien kosten versus waarde overwegen, mijn vrienden.

Huwelijken van hetzelfde geslacht

Omdat het homohuwelijk slechts twee te korte jaren legaal is in de VS, is er niet noodzakelijkerwijs een 'etiquette' te volgen. In 2010 meldde het Gay Wedding Institute dat 87% van de homoparen in de Verenigde Staten hun eigen bruiloften betaalt. Mogelijke verklaringen waren leeftijd en gebrek aan ouderlijke ondersteuning. Veel echtgenoten van hetzelfde geslacht die wachtten op de legalisatie van het homohuwelijk, zijn nu ouder en helaas kunnen ouders die de vakbonden van hun kinderen niet moreel steunen, hen ook financieel niet ondersteunen. Maar als moeders en pops graag willen geven, neem dan het bovengenoemde handige Excel-blad mee en zoek uit hoe ze je kunnen helpen om je nog lang en gelukkig te beginnen.Opmerkingen:

 1. Bertin

  Dit is het schandaal!

 2. Yozshur

  Hierin is en is iets een uitstekend idee. Het staat klaar om u te ondersteunen.

 3. Li

  Het is conform, het is de bewonderenswaardige informatie

 4. Jarod

  Je hebt ongelijk. Laten we bespreken.

 5. Nicolai

  Wat een interessant antwoord

 6. Mack

  Mijn excuses, maar het komt niet op mijn pad.

 7. Thornley

  Daarin is er iets. Bedankt voor de informatie. Ik wist dit niet.Schrijf een bericht