Verloving

Moet je slapen met je verlovingsring aan?

Moet je slapen met je verlovingsring aan?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laten we eerlijk zijn, als je zoals de meeste meisjes bent, is de enige keer dat je er ooit aan denkt om je verlovingsring af te doen, de sportschool te bezoeken (wat je absoluut zou moeten BTW, vooral als je gewichten gaat tillen!). Maar hoe zit het als je het hooi raakt? Is het goed om te snoozen met een steen op je vinger of moet je het echt rust geven? We spraken met enkele sieradenprofessionals om erachter te komen waarom wel of niet.

Volgens Richard Wubnig, directeur verkoop bij de fijne juwelierszaak Gerald Peters op Staten Island, is slapen met je verlovingsring eigenlijk geen goed idee. "Een verlovingsring is een mooi sieraad en moet als zodanig worden behandeld", zegt hij. "Het is gemakkelijk wanneer je in slaap voor je ring verstrikt raakt in dingen zoals je haar of op je lakens en dit kan ervoor zorgen dat de steen loskomt in de omgeving." Het advies van Richard is om een ​​veilige plek in je huis te hebben als de enige plek waar je je ring afzet en opbergt om te voorkomen dat je hem verliest. "Op deze manier, als je ring niet om je is, is er maar één plek waar het zou kunnen zijn." Eerlijk genoeg.

Torsten Flaegel, eigenaar van Yaf Sparkle, een onafhankelijke juwelierszaak in het hart van de Lower East Side van NYC, is het daar niet mee eens. Naar zijn mening is de grootste pro dat je het niet kunt verliezen als je het draagt, vertelt hij ons, vooral als je weg van huis slaapt. "Ik zie niets anders dan profs, aangezien een verlovingsring en trouwring altijd moet worden gedragen en voor veel mensen lijkt het pech om het vaak uit te doen." Er zijn echter twee gevallen waarin het schadelijk kan zijn, erkent hij. "Als je een andere steen hebt gekozen dan witte diamanten of andere edelstenen zoals saffier, smaragden en robijnen, wil je misschien de hardheid van je steen op de schaal van Mohs achterhalen." Opalen zijn bijvoorbeeld tamelijk kwetsbaar, en het kan ervoor zorgen dat de drager zich comfortabeler voelt om het veilig op te bergen. Het andere geval is simpelweg als je ring te strak is en je de neiging hebt om 's nachts op te zwellen. "

Ook als je een grote gozer en keerder tussen de lakens bent, is het waarschijnlijk ook verstandig om je ring af te doen. "Het kan achterblijven op uw beddengoed en kan mogelijk niet alleen uw beddengoed beschadigen, maar ook een tand", merkt particulier juwelier Dan Moran, oprichter van Concierge Diamonds, Inc. in Los Angeles, op. Een andere reden om je ringen af ​​te doen voor het slapengaan, is dat sommige mensen slapen met hun handen onder hen, merk de experts op bij Brilliant Earth. "Als je je lichaamsgewicht op deze manier op je handen legt, kan de ring langzaam onder druk komen te staan ​​en kan de ring zijn vorm verliezen, waardoor het verlies van accentsteen kan oplopen", waarschuwen ze. Bovendien kunnen "grote middenstenen of stenen met randen (zoals vierkante of langwerpige sneden) u of uw partner 's nachts krassen."

Bekijk meer: 50 dingen om te weten over uw verlovingsring

Hoewel de beslissing uiteindelijk aan jou is, wat je ook kiest, raden Wubnig en de andere diamantexperts van Gerald Peters aan om je ring om de zes maanden schoon te maken en te controleren om ervoor te zorgen dat de stenen goed in hun omgeving zitten en dat er geen schade aan enig onderdeel ervan.