Verloving

Hoe de perfecte verlovingsringmaat te bepalen

Hoe de perfecte verlovingsringmaat te bepalenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je verlovingsring zal een constant (sprankelend) symbool van je huwelijk zijn, lang nadat je trouwdag is verstreken. Daarom is het van het grootste belang dat je een nauwkeurige maat hebt voor je ringmaat voordat je partner de vraag oproept. Niets is zo ontmoedigend als het verliezen van zo'n kostbaar juweel tot in de put van je gootsteen, of, aan de andere kant van het spectrum, je circulatie af te sluiten. Hier onze uitgebreide gids voor het bepalen van de perfecte ringmaat voor uw verlovingsring of trouwring. Omdat je ringmaat moet nooit een raadspel zijn.

Basisafmetingen voor ringmaten

Het bepalen van de bandpassing kan eigenlijk een van de meest gecompliceerde onderdelen van het verlovingsringproces zijn, omdat verschillende componenten van invloed zijn op meting en maatvoering.

Omgeving en activiteit. Volgens Taylor Lanore, diamantconsulent en verlovingsringontwerper voor Lauren B. Fijne sieraden en diamanten, kunnen temperatuur, dieet, zwangerschap en andere biologische elementen uw vingers beïnvloeden. "Wees niet bang als je vinger van grootte verandert; dat betekent dat je leeft", zegt Lanore. "Het kan veranderen van activiteit, seizoen en zoveel persoonlijke factoren. Er is niet echt een formule om de juiste ringmaat over de hele linie te kiezen, omdat iedereen zo anders is en het afhangt van hun levensstijl."

Vinger vorm. Ja, er zijn verschillende soorten vingers en deze kunnen de ringmaat en pasvorm beïnvloeden. Als je een taps toelopende ringvinger hebt, wordt deze naar beneden toe breder naar de basis, waar je ring het strakst past. Ringen kunnen gemakkelijk van taps toelopende vingers vallen als ze omhoog glijden, dus het is ongelooflijk belangrijk om goed te passen. Aan de andere kant zijn geknoopte vingers waarbij de knokkel in het midden van de vinger het breedste deel is, waarover de ring moet passen. De ring kan echter bewegen en te los aan de basis van uw vinger passen. Overweeg in dit geval maatparels toe te voegen aan uw sterretje. Deze kleine add-ons blijven op de bodem van de binnenring dicht bij je hand en werken als drukpunten om de ring op zijn plaats te houden. Ze zijn ongelooflijk eenvoudig aan te brengen en te verwijderen.

Bandbreedte. Volgens David Borochov, manager van R&R Jewelers in New York City, lopen ringen met dunnere banden de neiging om een ​​beetje groter te lopen, terwijl dikkere ringen een nauwere pasvorm hebben. Hoe meer metaal om je vinger, hoe meer ruimte het inneemt en hoe strakker het past. "Een dunne ring van maat 6 past niet hetzelfde als een ring van dikke maat 6", zegt Borochov. Als je hart op een dunne, delicate band ligt (nu super trendy!), Kies dan voor een iets kleinere ringmaat (pro tip: dunnere banden laten de middelste steen meer opvallen).

Internationale ringmaten

In de Verenigde Staten en Canada variëren ringmaten van 3 tot 13, inclusief halve en kwartmaten. De maten worden gemeten in inches of millimeters op basis van de diameter of de omtrek van de ring. De diameter meet de binnenlengte van de ring, terwijl de omtrek de lengte van de gehele band meet. Internationale ringgrootte omvat hetzelfde meetproces, maar de genummerde maten lopen op verschillende schalen, die per land verschillen. Australië en het Verenigd Koninkrijk gebruiken eigenlijk een alfabetisch systeem voor het rangschikken van letters.

Wanneer de ringmaat meten

Geloof het of niet, de meetomstandigheden van je ringvinger moeten precies goed zijn. Warm weer doet onze vingers zwellen en ze hebben de neiging om te krimpen van koud weer in de winter. Lanore zegt om te voorkomen dat je zoute voedingsmiddelen eet, warme cocktails drinkt of inspannende activiteiten uitvoert voordat je gaat meten, omdat deze allemaal je vingers kunnen doen zwellen. "Je wilt dat je lichaamstemperatuur normaal en natuurlijk is," zegt ze. Je vingers kunnen ook gezwollen zijn wanneer je voor het eerst wakker wordt, dus het is het beste om rond het midden van de dag op kamertemperatuur te worden gemeten voor de meest nauwkeurige, comfortabele pasvorm. In de zomer beveelt Borochov aan dat paren een paar minuten nodig hebben om af te koelen voordat ze worden gemeten, vooral als ze lange tijd buiten in de hitte hebben gestaan.

Hoe meet je jezelf

Als u het heft in eigen handen wilt nemen (eh, vingers), kunt u een paar verschillende meetmethoden thuis gebruiken met onze afdrukbare maattabel, die zowel diameter als omtrek voor elke ringmaat biedt.

Papiertechniek: Wikkel een dun stuk papier rond je ringvinger en houd het dicht bij je knokkel waar een verlovingsring realistisch zou raken (je kunt ook een touwtje gebruiken, maar het is minder betrouwbaar omdat het superdun is en waarschijnlijker beweegt). Wikkel niet te strak; zorg ervoor dat de geïmproviseerde ring comfortabel past. Gebruik een potlood om de plek op het papier te markeren waar de uiteinden elkaar overlappen. Meet de lengte van het papier tegen een liniaal en vergelijk de meting met de omtrekken in de maatgids voor uw ringmaat.

Afdrukbare ringmetertechniek: Druk de ringmeter onderaan de maattabel af en knip deze uit. Zorg ervoor dat de geleider op schaal wordt afgedrukt door de bovenstaande diameters te meten met een liniaal voor nauwkeurigheid. Snijd de gleuf gemarkeerd aan het einde van de sizer, wikkel het rond de basis van uw linker ringvinger en schuif het puntige uiteinde door de snede. Trek voorzichtig totdat het stevig vastzit. Controleer het nummer dat op de sizer wordt weergegeven voor uw ringmaat.

Ring techniek: Pak een ring die je al bezit die past bij de ringvinger in je linkerhand en plaats deze tegen een liniaal. Meet de binnendiameter van de ring en vergelijk de meting met de maattabel. Of druk de gids op schaal af en plaats de ring direct bovenop de ringafbeeldingen om een ​​bijpassende diameter en ringmaat te vinden die perfect uitgelijnd zijn.

Hoe professioneel gemeten te worden

Maak je geen zorgen als je je eigen oordeel niet vertrouwt. U kunt zich altijd wenden tot een professionele juwelier voor een nauwkeurige verlovingsringmeting (sommige dingen zijn gewoon beter overgelaten aan de professionals). Borochov zegt hoe dan ook op zijn hoede te zijn voor thuismeetmethoden, omdat ze niet altijd helemaal nauwkeurig zijn. De meeste juweliers gebruiken maatringen, een grote sleutelhanger met een set ringen in elke maat die u binnenshuis kunt passen om snel de meest betrouwbare pasvorm te bepalen. Het type maatringen verschilt echter per juwelier. Sommige juweliers hebben een standaardset, die meestal dikker is dan de gemiddelde damesbandmaat, en sommige juwelierszaken zullen maatringen gebruiken die hun eigen ontwerpen en bandbreedtes beter weerspiegelen. Je kunt ook je eigen goedkope plastic ringmeter van Amazon kopen voor hetzelfde effect. Probeer ringen te kopen van dezelfde juwelier als jij, of kijk of ze verlovingsringen hebben die lijken op wat je voor ogen had. Dit zorgt ervoor dat de grootte effectief wordt vertaald naar de gewenste band. Houd ook rekening met de breedte van de maatringen, omdat dit uw bandmaat kan beïnvloeden.

Hoe je de maat van je vriendin kunt raden

Hoewel meer mensen nu hun partners lijken te betrekken bij de selectie van verlovingsringen, willen sommigen nog steeds het verrassingselement behouden voor een voorstel. Maar maak je geen zorgen als je de ringmaat van je partner niet kent. "Het is geweldig om iemand van binnen te hebben", zegt Lanore. "Praat met haar moeder of vrienden als ze op de hoogte zijn van het voorstel." Als je geen middelen hebt, raadt ze aan om een ​​foto van je vriendin mee te nemen waar haar handen duidelijk zichtbaar zijn voor je juwelier. Dit beeld van haar handen kan hen helpen om een ​​ringmaatbereik te meten.

Je kunt ook proberen de maat te baseren op een van haar huidige ringen, maar dit is niet altijd de meest waterdichte methode. "Sommige klanten denken dat het volstaat om een ​​van de andere ringen van hun vriendin te nemen, of zelfs haar ring op een stuk papier te traceren," zegt Borochov. "Maar de meeste vrouwen dragen geen ringen aan hun linker ringvinger totdat ze verloofd zijn, dus de maatvoering is uitgeschakeld. Elke vinger is een beetje anders." Als je helemaal geen idee hebt over de ringmaat van je vriendin, raadt hij aan om naar collega's met vergelijkbare frames en statures te gaan voor een meer nauwkeurige schatting.

Wat er ook gebeurt, probeer altijd een paar maten groter te maken, zodat de ring op zijn minst op de vinger van je partner past voor het voorstel; het doodt echt de stemming als het te klein is om aan te glijden. Je kunt haar nog steeds verrassen en het later gewoon terugbrengen naar de juwelier om het formaat te wijzigen.

De grootte van uw ring wijzigen

Juweliers kunnen meestal verlovingsringen van maximaal twee maten omhoog of omlaag wijzigen, maar meer dan dat kan de integriteit van de ring aantasten en kan de juwelierswinkel een nieuwe aangepaste band maken. Wees ook voorzichtig met het krijgen van een eeuwigheidsband, die diamanten rond de hele band heeft, als je geen precieze ringmaat weet. Volgens Lanore kunnen eeuwigheidsbanden vanwege de diamantplaatsing voor deze stijl alleen ongeveer een kwart groter of kleiner worden gemaakt als er voldoende overtollig metaal in de ring zit, anders moeten ze volledig opnieuw worden gemaakt.

Het is normaal dat een ring ongeveer twee of drie keer de grootte krijgt, maar meer dan dat kan zijn tol eisen. "Het vergroten of verkleinen van meer dan één volledige grootte is als een aardbeving voor de ring", zegt Lanore. "Frequente groottes van welke aard dan ook zijn niet goed voor het metaal." Veel mensen geloven ten onrechte dat het gemakkelijker is om ringen kleiner te maken in plaats van groter te maken. Maar wees gerust, Borochov zegt dat beide processen even goed te doen zijn, zolang u maar een ervaren, ervaren juwelier gebruikt.

Bekijk meer: Trouwringvinger: waarom dragen we het aan de linkerhand?

Bandmaat gerelateerd aan karaatmaat

Er is nog een veel voorkomende misvatting dat de grootte van de vinger of ring bepaalt hoeveel karaat de diamant van de ring moet zijn. "Dit is een gerucht!" zegt Lanore. "Het is niet echt. Wat je het leukste vindt om elke dag naar beneden te kijken - dat is de juiste diamantmaat en -vorm voor jou." Borochov is het daarmee eens en zegt dat sommige klanten onnodig om kleinere karaat vragen als hun vriendinnen kleine vingers hebben. In het grote geheel komt het simpelweg neer op persoonlijke voorkeur. Karaatmaat heeft geen invloed op de ringmaat, noch mag de ringmaat de karaat beïnvloeden.