Relaties

Wil je een lang leven leiden? Wacht tot je zwanger bent tot je dertig

Wil je een lang leven leiden? Wacht tot je zwanger bent tot je dertig


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ik zal nooit vergeten wat mijn nieuwe ob-gyn tegen me zei toen ik hem voor het eerst ontmoette. Ik was ongeveer drie maanden zwanger in een nieuwe stad. Hij leek vriendelijk genoeg toen hij de examenkamer binnenliep en zich aan mij en mijn vriend voorstelde. Terwijl hij zich op zijn kruk vestigde en dichterbij kwam waar ik onhandig op een met papier bekleed examenbed zat, zei hij dat hij verrast was te ontdekken dat dit mijn eerste kind was.

"Ik bedoel, tenslotte," zei hij voor de grap, "je bent geen lentekip."

Ik lachte omdat dat is wat ik doe als ik niet weet hoe ik anders moet reageren. Geen lente kip? Ik was pas 32.

Er zijn een aantal mythes over een vrouw die op latere leeftijd een kind krijgt, waaronder de misvatting dat ze egoïstisch is om dit te doen of de gezondheid van haar baby in gevaar brengt. Maar hier is wat goed nieuws: een studie gepubliceerd in de augustus-editie van de Journal of Public Health suggereert dat vrouwen die wachten tot hun dertigste om hun eerste kind te krijgen, eigenlijk langer kunnen leven dan vrouwen die dat eerder doen.

Hoewel er tal van studies zijn die vergelijkbare resultaten hebben gevonden, besloot studie-auteur Aida Isabel Tavares, een onderzoeker aan de Universiteit van Coimbra in Portugal, een perspectief op landniveau te nemen. Ze concentreerde zich op 28 landen in de Europese Unie, voor een periode van negen jaar.

Over de steekproef, vertelt Tavares Brides, als het ging om de gemiddelde relatie tussen levensverwachting en leeftijd bij pariteit (of de toestand van de bevalling), er is inderdaad een neiging die zegt dat de oudere vrouwen zwanger worden, in het bijzonder, met het eerste kind, hoe langer ze leven. Dit vormt een aanvulling op de individuele en lokale studies die deze neiging al hebben aangetoond

Hoewel een willekeurig aantal sociale en omgevingsfactoren van invloed zijn op de levensverwachting van een vrouw, lijken opleiding en gezondheid bijzonder belangrijke rollen te spelen, stelt de studie. De bevindingen sluiten aan bij de resultaten van een rapport uit 2013 waarin werd geconstateerd dat hoger opgeleide vrouwen die het trouwen uitstelden, de vruchten van singletom financieel plukten en een jaarlijkse inkomenspremie van meer dan $ 18.000 genoten in vergelijking met vrouwen die in de twintig trouwden.

Gezien de mogelijke beleidsimplicaties van haar studie, schrijft Tavares dat het gerechtvaardigd kan zijn om zwangerschap in de vroege jaren 30 te bevorderen als een middel om de levensduur van vrouwen te verlengen.

De afhaalmaaltijd is duidelijk, zegt ze: als je een vrouw bent die volgens de maatschappij een 'oudere' moeder is, of dat komt omdat je je wilde haver hebt gezaaid tijdens je 20s en wachtte om je te vestigen met een partner, of je jong en jong trouwde wilde eerst dat kantoor op de hoek krijgen voordat hij de levenslange veroordeling kreeg van 'mama' genoemd te worden - er is geen reden om je schuldig te voelen.

Bekijk meer: Wat te weten bij het plannen van een bruiloft tijdens de zwangerschap

In feite is het waarschijnlijk toch een goed idee om tot later in het leven te wachten op een grote verbintenis zoals het huwelijk. Een studie uit 2015 van de socioloog Nick Wolfinger van de University of Utah ontdekte dat de beste leeftijden om te haperen tussen 28 en 32 zijn - als een paar wil trouwen, dat wil zeggen.Opmerkingen:

 1. Caley

  het lijkt mij, je hebt gelijk

 2. Rapere

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik ben verzekerd. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.

 3. Shaughn

  Het is het volledig eens met alles hierboven verteld.

 4. Jubair

  Precies! Goed idee, blijf ik erbij.Schrijf een bericht