Huwelijk

Hoe om te gaan met een moeilijke schoonzus

Hoe om te gaan met een moeilijke schoonzus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een ding waar je misschien niet aan denkt als je voor het eerst met iemand uitgaat, is dat als je besluit om een ​​toekomst met hen na te streven, je niet alleen met hen zult trouwen, maar ook met hun familie. Beschouw hun ouders, hun broers en zussen, hun naaste familieleden en vrienden als onderdeel van uw nieuwe uitgebreide familie. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze er zijn om grote en kleine gelegenheden met je te vieren, en soms irriteren ze je op manieren die je je nooit had voorgesteld.

Een lid van uw nieuwe 'tribe' waar u misschien niet mee om kunt gaan, is uw schoonzus. Of ze in het verleden iets respectlooss voor je heeft gedaan of dat je het gevoel hebt dat jullie allebei absoluut niets gemeen hebben, leren hoe je met haar moet jiveen en opschieten, zal zeer nuttig zijn voor familie-evenementen, je eigen relatie met je partner en voor je mentale Gezondheid.

Hier zijn tips om u te helpen een moeilijke schoonzus te gaan waarderen.

1. Zoek iets wat je gemeen hebt

Het kan vermoeiend zijn om een ​​gesprek te proberen met een persoon die je niet zo leuk vindt, vooral als die persoon de zus van je partner is. Een van de beste manieren om een ​​gespreksonderwerp te vinden: zoek uit wat u gemeen hebt. Als je allebei dol bent op een bepaalde trainingsklasse, soort voedsel of zelfs een merk wijn, gebruik dat dan om je interacties te voeden. Hoe meer dingen je gemeen hebt met je schoonzus, hoe meer je samen door je tijd kunt komen zonder ongemakkelijke stilte te moeten navigeren.

2. Stel haar veel vragen

Een eenvoudige truc om je te helpen niet alleen een manier te vinden om je schoonzus beter te begrijpen, maar ook om een ​​gesprek met haar aan te gaan, is om haar vragen te stellen. Over het algemeen praten mensen graag over zichzelf. Vind vragen die je kunt stellen die je helpen te ontdekken wie ze is, een nieuw licht werpen op de verschillen die je mogelijk met haar hebt, en je zelfs kunnen helpen manieren te vinden om beter bij haar te passen, omdat ze nu lid is van je gezin.

3. Kies je gevechten

Als je vecht tegen de drang om altijd conflicten, ruzies of veelvuldige meningsverschillen met je schoonzus aan te gaan, neem dan de mentaliteit aan dat je vanaf nu je gevechten met haar heel zorgvuldig zult kiezen. De zoektocht om altijd gelijk te hebben of om altijd je punt te bewijzen is niet iets dat je relatie zal helpen, en het kan je zelfs meer gestrest maken. Zoek alternatieve manieren om te ventileren (misschien naar je partner, ouder of BFF), in plaats van de hele tijd in discussie te gaan met je schoonzus.

Bekijk meer: Creatieve en stressvrije manieren om contact te maken met uw schoonmoeder

4. Zoek een IRL-buffer

In het geval van een schoonzus die je niet eens leuk vindt, laat staan ​​lief te hebben, kan het helpen om ervoor te zorgen dat je nooit alleen met haar achterblijft. Zoek iemand om je IRL-buffer te zijn, of het nu een goede vriend, een ander familielid of zelfs je partner is, zodat er altijd iemand tussen je zit die een gesprek voert en de onhandigheid niet laat bezinken.

5. Geef haar een bruiloftstaak om af te handelen

Als je tijdens het planningsproces van je huwelijk met je schoonzus te maken hebt en merkt dat ze je hoofdpijn bezorgt, geef haar dan een specifieke huwelijkstaak. Op die manier voelt ze zich ergens verantwoordelijk voor, kan ze iets bezitten en kan ze stoppen met u te vragen betrokken te raken bij elk detail.


Bekijk de video: jezelf wapenen tegen negativiteit (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Covey

  Zeker. Ik ben het eens met alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PB.

 2. Yunus

  Ik geloof dat je het mis hebt. Mail me op PM, dan praten we verder.

 3. Arashishura

  Is er iets vergelijkbaars?

 4. O'shay

  Het benadert me überhaupt niet.

 5. Rane

  Ik protesteer hiertegen.

 6. Kian

  Ongeëvenaard antwoord;)

 7. Krischen

  Ik zou graag met je willen praten over deze vraag.Schrijf een bericht