Verloving

Verlovingsring Resizing: het formaat van een ring wijzigen, met deskundige tips van een juwelier

Verlovingsring Resizing: het formaat van een ring wijzigen, met deskundige tips van een juwelierWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je verloofde heeft veel tijd en moeite gestoken in het uitzoeken van de perfecte verlovingsring en hoewel hij waarschijnlijk zijn best heeft gedaan om je maat te achterhalen, heeft hij misschien een fout berekend. Als je prachtige nieuwe steen een beetje afwijkt, maak je geen zorgen - het formaat van verlovingsringen komt vaak voor. Dus als de ring niet past, is het tijd om terug te gaan naar de juwelier om de grootte van uw ring te wijzigen. Hoewel het proces van vrij eenvoudig is, is het niet iets waar de meeste mensen bekend mee zijn, tenzij ze het al hebben doorlopen. We spraken met Jennifer Gandia, eigenaar van Greenwich Street Jewelers, om alles te weten te komen over het krijgen van de perfecte verlovingsring. Lees verder voor antwoorden op de meest voorkomende vragen over ringgrootte wijzigen.

Aan wat voor soort ringen kan het formaat worden aangepast?

"Om de grootte van een ring te wijzigen, moet deze gemaakt zijn van een metaal waarmee een juwelier kan werken, zoals zilver, goud of platina," zegt Gandia. "Er moet ook voldoende ruimte op de ring zijn om het eigenlijke werk te kunnen doen."

Hoeveel kleiner of groter kan een juwelier mijn ring maken?

In het algemeen kunnen ringen tot twee maten worden verhoogd of verlaagd. Verder kan het de ring te veel belasten.

Hoe verkleint een juwelier een ring om kleiner te zijn?

Om een ​​ring kleiner te maken, knipt de juwelier een stuk van de band, vormt het terug in een perfecte cirkel en soldeert het vervolgens weer aan elkaar. Vervolgens maakt de juwelier het schoon en polijst het. Zodra het proces is voltooid, is er geen bewijs dat de ring ooit is gesneden. Het ziet er precies hetzelfde uit, maar het past beter. Hoe eenvoudiger de band, hoe gemakkelijker dit proces zal zijn.

Zorg ervoor dat je de juwelier vraagt ​​of je het restant metaal dat hij uit je ring hebt gesneden, mag laten knippen. Het wordt de "uitsparing" genoemd en het is goed om eraan vast te houden voor het geval je ring in de toekomst groter moet worden.

Hoe verkleint een juwelier een ring om groter te worden?

Een ring groter maken is een gecompliceerder proces dan het kleiner maken. Het houdt in dat de juwelier het metaal uitrekt, en dit kan slechts tot een halve maat groter worden gedaan. Als het groter moet zijn, snijdt de juwelier de band en voegt een extra stuk metaal toe, dat hij vervolgens soldeert, schoonmaakt en polijst. Net als bij het kleiner maken van een ring, zijn eenvoudige banden gemakkelijker groter te maken. Als uw ring bijvoorbeeld kanaalinstellingen heeft, kan het nodig zijn om de stenen te herschikken tijdens het formaat van de ring.

Kunnen de eeuwigheidsbanden worden aangepast?

Als je sterretje in een band voor de volledige eeuwigheid staat, kan het niet echt worden aangepast. Omdat de stenen helemaal rond de band zijn geplaatst, is er geen blank metaal om mee te werken. "Ook als uw ring meer dan twee maten omhoog of omlaag moet, kan er aanzienlijke druk op de ring worden uitgeoefend. Afhankelijk van het ontwerp is het wijzigen van de grootte mogelijk niet mogelijk."

Hoe lang duurt het om het formaat van een ring te wijzigen?

"Het verkleinen van een ring duurt meestal een tot twee weken", zegt Gandia. Dat betekent dat je hem snel weer aan je vinger hebt!

Hoeveel kost het om het formaat van een ring te wijzigen?

De prijs zal grotendeels afhangen van het gebruikte metaal en hoe ingewikkeld en tijdrovend het proces voor uw ring zal zijn. De kosten kunnen zo laag zijn als $ 20 voor een eenvoudig formaat wijzigen of helemaal tot honderden dollars voor een moeilijkere taak.

Welke metalen kunnen niet worden aangepast?

  • Wolfraam kan niet worden aangepast omdat het te moeilijk is.
  • Roségoud kan niet worden aangepast omdat het kan barsten.
  • Sommige juweliers zullen ook het formaat van titanium niet wijzigen, omdat het erg moeilijk is om het formaat te wijzigen.

Als ik er niet meteen een juwelier van kan maken, wat kan ik doen om de ring ondertussen beter te laten passen?

Als je de grootte van je ring niet meteen kunt laten wijzigen, kan je juwelier een ringbeschermer toevoegen om het een beetje knusser te maken. Het is een balk die over de onderkant van je ring klikt, maar deze moet slechts voor een korte tijd worden gebruikt. "Een ringwacht kan de band in de loop van de tijd beschadigen", legt Gandia uit.

Hoe moet een ring passen?

Je ring moet goed maar comfortabel zitten. Het moet gemakkelijk glijden, maar je moet een beetje trekken om het eraf te krijgen. Als je ring oncomfortabel strak zit, moet je de ring groter maken. "Het moet ook worden gedimensioneerd als het wegglijdt zonder enige weerstand, wat betekent dat het te groot is", zegt Gandia.

Waar moet ik heen om het formaat van je ring te wijzigen?

Teruggaan naar je oorspronkelijke juwelier is altijd een goede optie. U kunt ook om verwijzingen van vrienden of familie vragen. Het is belangrijk om een ​​gerenommeerde juwelier te vinden die u kunt vertrouwen met uw verlovingsring. Je kunt ook vragen om een ​​deel van hun eerdere werk te bekijken en hun beoordelingen online te bekijken.

Wat kan ik doen als de ring. meestal. past, maar glijdt van links naar rechts?

Als je ring iets te groot is, merk je misschien dat de steen van de ene kant van je vinger naar de andere beweegt, juweliers plaatsen meestal een maatassistent in de ring. Een maatassistent is een balk of twee kleine kralen die aan de binnenkant van de ring worden toegevoegd. "Maathulpmiddelen zullen de ring met ongeveer een kwart verkleinen, maar ze worden vaker gebruikt om problemen aan te pakken zoals het slingeren van een topzware en grote diamanten ring. De kralen zullen de ring tegen je vinger verankeren, zodat de diamant blijft zitten ", legt Gandia uit.

Wat zijn de opties als het formaat van de ring niet kan worden aangepast en niet past?

In sommige gevallen kan het toevoegen van een tweede, strakkere ring ervoor zorgen dat de ring die te los is (maar niet kan worden aangepast) op zijn plaats blijft. Anders dan dat, is er nog een laatste redmiddel als je dat bent verliefd met een stuk maar die specifieke verlovingsring past niet. Je kunt met een juwelier praten over het opnieuw maken van de ring in de juiste maat, en dan heb je je droomring in de perfecte pasvorm.

Bekijk meer:

Hoe uw diamanten verlovingsring schoon te maken

QALO-ringen zijn de perfecte oplossing voor alle actieve koppels

91 Verlovingsring Selfies waar we van houden

BEKIJK: Onze favoriete verlovingsringen voor beroemdheden