Nieuws

Het kindhuwelijk in de VS gebeurt vandaag nog steeds

Het kindhuwelijk in de VS gebeurt vandaag nog steedsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Esther * was pas 17 toen ze trouwde met een man die haar ouders voor haar hadden uitgekozen. Hij was ouder, rookte, dronk te veel en gebruikte drugs. Gedurende hun huwelijk zou hij haar voortdurend verkrachten en haar verbieden anticonceptie te gebruiken. Esther werd op 18-jarige leeftijd zwanger en kreeg kort daarna snel een ander kind. Ze voelde zich helemaal alleen en volledig niet in staat om te stoppen met wat er met haar gebeurde en zei: "Hij zou me bedreigen dat hij uit een rijke familie kwam, en hij zou onze kinderen wegnemen en me achterlaten zonder mijn kinderen, zonder geld of voedsel."

Als je haar gruwelijke verhaal hoort, kun je ervan uitgaan dat Esther in een ontwikkelingsland woont (waar een op de drie meisjes trouwt voordat ze 18 worden). Esther woont echter in New York City, waar tot vorige maand de wet 14-jarige kinderen toestond om te trouwen met toestemming van een rechter en hun ouders, en kinderen van 16 jaar om te trouwen met alleen toestemming van de ouders.

Het probleem van het kindhuwelijk in de VS is misschien minder wijdverbreid dan in andere delen van de wereld, maar het feit dat het überhaupt gebeurt is een probleem dat moet worden aangepakt. Fraidy Reiss, oprichter van Unchained at Last, een non-profitorganisatie die beweert de enige organisatie in het land te zijn die meisjes en vrouwen helpt te ontsnappen aan gedwongen huwelijken en hun leven weer op te bouwen, sprak eerder dit jaar met CBS News en argumenteerde: "We kunnen het kindhuwelijk niet oplossen probleem wereldwijd als we het niet eerst hier in de Verenigde Staten oplossen

Een rapport dat vorig jaar door Pew Research Center werd gepubliceerd, toonde aan dat ongeveer 57.800 Amerikaanse minderjarigen tussen de leeftijd van 15 en 17 jaar vanaf 2014 waren getrouwd en dat kindhuwelijken het meest voorkomt in de zuidelijke staten West Virginia en Texas, de hoogste percentages in het land . Maar het zijn niet alleen de cijfers die zorgen baren, het is ook de wet zelf. Bijna elke staat staat toe dat onder de 18 jaar om te trouwen onder bepaalde omstandigheden, en ten tijde van het rapport van Pew waren er 27 staten waarin er geen limiet was aan hoe jong een kind kon trouwen als een rechter het huwelijk autoriseerde.

De dingen beginnen echter te veranderen. Eind juni ondertekende de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo wetgeving die alle huwelijken verbood vóór de leeftijd van 17 en zelfs dan kan een 17-jarige alleen trouwen met toestemming van een rechter. Volgens Human Rights Watch zijn tussen 2001 en 2010 3.850 kinderen jonger dan 18 jaar getrouwd in de staat New York; Heather Barr, senior onderzoeker van de rechten van de vrouw bij HRW, was snel lovend over de wetswijzigingen. 'Het huwelijk van kinderen is een vies geheim in de VS', zegt ze, 'en andere staten moeten het voorbeeld van New York volgen door wetten aan te nemen om een ​​einde te maken aan deze schadelijke praktijk.'

Nog veelbelovender is dat Texas - dat het grootste aantal kindhuwelijken in het land heeft - aanzienlijke maatregelen heeft genomen om de praktijk te stoppen. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft onlangs een wetsvoorstel ondertekend dat het illegaal maakt voor personen jonger dan 18 jaar om te trouwen, tenzij ze minderjarigen zijn die minder dan 16 jaar oud zijn.

In 2016 hebben landen over de hele wereld ingestemd met een duurzaam ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties om alle kindhuwelijken tegen 2030 te beëindigen, maar als de VS dit doel willen bereiken, moeten meer staten serieuze stappen ondernemen om hun wetgeving te wijzigen.

Bekijk meer: 7 getrouwde stellen op hun seksroutines

Na bijna 10 jaar misbruik slaagde Esther erin haar man te verlaten. Met de hulp van Unchained at Last scheidde ze van hem en kreeg ze de volledige voogdij over haar kinderen en het recht om ze op te voeden zoals ze wil. "Ja zeggen tegen zoiets ernstigs op zo'n jonge leeftijd is als het ondertekenen van een contract in een taal die je niet begrijpt", zegt ze in haar testament, gepubliceerd op de website van de NGO. Nu heb je de macht om te voorkomen dat wat er met mij is gebeurd, gebeurt met een ander 17-jarig meisje.

* Namen zijn gewijzigd vanwege vertrouwelijkheid.


Bekijk de video: Wedding Day Trailer. Lieve Blancquaert (Augustus 2022).