Verloving

Hoe uw diamanten verlovingsring schoon te maken

Hoe uw diamanten verlovingsring schoon te makenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We willen allemaal weten hoe diamanten ringen schoon te maken, want er zijn echt weinig meer fascinerende dingen dan je verlovingsring te zien schitteren en dansen in het licht nadat het net is gepolijst en schoongemaakt. Het is vanzelfsprekend om die bling te willen behouden! En hoewel u het altijd in een juwelier kunt meenemen voor een professionele reiniging, kunt u het thuis ook een poetsbeurt geven? We spraken met Mark Mann, de directeur van Global Jewelry Manufacturing Arts bij de GIA precies hoe trouwringen schoon te maken, want tussen de professionele schoonmaakbeurten door de juwelier in, moet een meisje weten hoe ze haar ring moet schoonmaken zichzelf.

В Emily Roberts / Brides

Hoe diamanten ringen thuis schoon te maken

Als je ring is vervuild door gewone cosmetica - bijvoorbeeld haarlak, lotion, make-up of parfum - zal een eenvoudige schoonmaak thuis zijn sprankeling terugbrengen! "De beste manier om diamanten ringen schoon te maken, is door een oplossing te maken met warm water (bijna heet) en afwasmiddel. Laat je ring ongeveer 20 tot 40 minuten weken, borstel de steen voorzichtig met een zeer zachte tandenborstel en spoel vervolgens af onder warm stromend water water. Herhaal indien nodig. "

Naast afwasmiddel kun je ook shampoo of body wash gebruiken. Maar wat je ook kiest als je ringreiniger, vermijd gewoon alles dat hydrateert. Producten die hydrateren hebben de neiging om een ​​film op de ring achter te laten, wat precies is wat je probeert te vermijden. Wat betreft het afdrogen van je ring, vermijd papieren handdoeken; ze kunnen het metaal zelfs krassen. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek van katoen of laat het aan de lucht drogen.

Hoe vaak moet ik mijn ring reinigen?

Probeer je ring eenmaal per week schoon te maken om je ring er op zijn mooist uit te laten zien. Dat is genoeg om alledaagse olie en opbouw op afstand te houden. Ongeveer twee keer per jaar is het echter goed om het bij uw juwelier te laten reinigen - nog vaker als uw ring is blootgesteld aan een grote hoeveelheid puin. "Als je erg actief bent buiten of in de keuken en er is een harde verdichte laag olie of vuil, is het het beste om het bij de juweliers te laten reinigen met professionele producten die de schittering van de steen veilig herstellen."

Wat. Niet. te gebruiken bij het reinigen van uw diamanten ring

Het enige dat erger is dan een ring die zijn glans heeft verloren, is een ring die is beschadigd door onjuist onderhoud. Mann adviseert dat u nooit huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, chloor en aceton gebruikt. "Deze agressieve chemicaliën kunnen sommige van de onedele metalen in je ring afbreken. Gebruik ook geen schuurmiddelen zoals tandpasta, bakpoeder of schoonmaakproducten in poedervorm, die gemakkelijk metalen, met name goud, kunnen krassen."

Gebruik thuis geen ultrasone sieradenreinigers

Hoe zit het met die ultrasone sieradenreinigingsmachines thuis? Terwijl ultrasone sieradenreinigers een sprankelend resultaat produceren, werkt de machine door trillingen door het water en reinigingsoplossing te sturen in een kwestie van minuten. Al die krachtige bewegingen kunnen ervoor zorgen dat stenen losraken of zelfs uit de machine vallen. En hoewel een professionele juwelier de stenen kan testen om te zien of ze allemaal nog intact zijn (en ter plekke beveiligen), zou je thuis nooit weten of een van je pavГ © stenen in de machine is losgekomen, tenzij natuurlijk viel het helemaal uit, in welk geval je toch naar de juwelier moest gaan.

"Als een van de tanden verzwakt is of als er de minste fout is in de afwerking, kunnen de trillingen van een ultrasone machine een steen losmaken", legt Mann uit. "Uw veiligste gok voor ultrasoon reinigen is om het naar de juwelier te brengen, waar professionals eerst de beveiliging van de instellingen kunnen testen of repareren als er iets loskomt."

Bekijk meer: Verlovingsring Resizing: het formaat van een ring wijzigen, met deskundige tips van een juwelier