Relaties

Hoe niet in paniek te raken na je eerste gevecht als een getrouwd stel

Hoe niet in paniek te raken na je eerste gevecht als een getrouwd stelWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer je door het gangpad loopt en de sluier terugtrekt om je leven als echtpaar te beginnen, praten veel mensen er als een begin over. je bent begin je leven samen, ben je aanbreken op reis, en je begint je gezin. En met dit gevoel van begin, is er ook het idee van een schone lei - dat het nu allemaal wezens is, nieuw en fris. Dat is misschien de reden waarom het midden in je nog lang en gelukkig leven als een echte schok kan voelen als je plots merkt dat je vecht.

Dat is juist getrouwde paren vechten. Probeer niet in paniek te raken. Hoewel je intellectueel misschien wel weet dat koppels beweren of ze getrouwd zijn of niet, kan er iets heel schokkend zijn over je eerste gevecht als een getrouwd stel. Je voelt je misschien in paniek dat je de verkeerde beslissing hebt genomen, je kunt het gevoel hebben dat iets is aangetast of aangetast. Maar probeer diep adem te halen en een beetje perspectief te krijgen. Je eerste gevecht als een echtpaar misschien voelen belangrijker dan de gevechten die je eerder had, maar hier is waarom er echt geen reden is om in paniek te raken.

Het huwelijk is een mijlpaal, geen begin

Op het meest basale niveau is het idee dat het huwelijk een begin is een beetje verouderd. Terwijl het huwelijk op een gegeven moment de tijd was waarin mensen hun leven samen begonnen - toen ze voor het eerst zouden gaan samenwonen, samen slapen, of zelfs gewoon een aanzienlijke hoeveelheid tijd samen doorbrengen - is dat zeker niet langer het geval. Dat wil niet zeggen dat het huwelijk niet enorm, belangrijk en belangrijk is, maar je begint waarschijnlijk niet je leven met deze persoon. Je had waarschijnlijk meningsverschillen met hen voordat je trouwde en je zult ze nu blijven houden. Dat is prima. Probeer het huwelijk te beschouwen als een viering van je relatie, in plaats van een streep in het zand waar een voor en na is. Als je verwacht dat alles op een magische manier van de ene dag op de andere verandert, dan is het belangrijk dat je gaat zitten en probeert realistischer te zijn over je relatie (en wat het huwelijk betekent).

Goed vechten is een goed ding

Of je nu getrouwd bent of niet, het is cruciaal om te onthouden dat niet alle gevechten slecht zijn. In feite kan meningsverschil echt gezond zijn - het laat zien dat je allebei comfortabel genoeg met elkaar bent om te delen hoe je je voelt, om open te zijn en te vechten voor wat goed voor je voelt. Zolang je constructief bent, naar elkaar luistert en bereid bent een compromis te vinden, is vechten een geweldige manier om over elkaar te leren en je relatie te verstevigen - wat zo belangrijk is in een huwelijk. Als je vindt dat je het niet eens bent, maar je doet het op een respectvolle, gezonde manier, dan moet je dat als een geweldig teken beschouwen dat je huwelijk op de goede weg is. Probeer dus meningsverschillen als een kans te zien, niet als een teken van onverenigbaarheid.

Iedereen doet het

Dit lijkt misschien een basispunt, maar het is een punt dat van tijd tot tijd moet worden herhaald - iedereen vecht. Niet schreeuwen, schreeuwen, vreselijk vechten, maar niet mee eens, elkaar benadrukken of geïrriteerd raken en gewoon even alleen zijn. Als een paar het niet oneens is of elkaar niet lastigvalt, komt dat omdat ze niet eerlijk zijn tegenover zichzelf - of omdat één persoon hun behoeften begraaft om volledig flexibel te zijn voor hun partner. Dus als je je raar voelt over je eerste gevecht als een getrouwd stel, praat dan met je vrienden en familie. Een ouder of tante vragen hoe ze vroeg in hun huwelijk met meningsverschillen zijn omgegaan, kan echt geruststellend zijn, net als het bereiken van gehuwde vrienden. Als je je door een ruzie ongemakkelijk voelt, kan het helpen om te horen van zoveel mensen die er ongetwijfeld ook zijn geweest.

Je relatie is meer dan het zwakste punt

Als je vecht met je partner of een moeilijke tijd doormaakt, is het gemakkelijk om dit moment, deze huidige zwakte, te zien als een of andere manier die representatief is voor je relatie als geheel - maar je relatie is zoveel meer dan dat. Denk aan alle dingen die je leuk vindt aan hen, alle manieren waarop je compatibel bent, en, misschien nog belangrijker, alle dingen waardoor je met deze persoon wilde trouwen. Natuurlijk ben je het daar niet mee eens, maar er is een hele relatie, een geheel wereld, van liefde en compatibiliteit die je samen hebt opgebouwd.

Bekijk meer: Het eerste jaar van het huwelijk is zwaar, maakt niet uit hoe je het draait

Het eerste gevecht van een echtpaar kan een beetje zenuwslopend aanvoelen, alsof de echte wereld plotseling binnenvalt om je sprookje te verpesten. Maar je hoeft niet in paniek te raken. Je relatie is niet echt een sprookje geworden, alleen omdat je bent getrouwd en het waarschijnlijk ook geen sprookje was. Dit is je leven, je relatie, in voor- en tegenspoed. Niet mee eens maakt je niet onverenigbaar - het maakt je gewoon mens. Als je het op een constructieve, gezonde manier aankunt, ben je er des te sterker voor.


Bekijk de video: Good Boys - Trailer 2 restricted (Augustus 2022).